Konu: [28.05.2022] Giorgi_Magalashvili DM - Yetersiz rol bilgisi  (Okunma sayısı 162 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.05.2022 01:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Giorgi_Magalashvili - @prestij39

Olaya dahil olan şahit karakter adı: SS'te görünenler tanıklık verebilir.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM - Yetersiz rol bilgisi

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyle sözel münakaşaya girdik ardından brawl başlattım kişi de silah çekip dm attı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.hizliresim.com/7mtu68e
https://www.hizliresim.com/dlnvkpb

Ek açıklamalar(varsa): Kişiyle ilk defa etkileşime geçtim, sonuçta biri biriyle sözel münakaşaya girdi diye silah çekip vurmak realiteye ters tepiyor, gerekenin yapılmasını dilerim.

« Son Düzenleme: 28.05.2022 04:56 LevNiX7 »

#1 - 28.05.2022 13:47
Öncelikle selamun aleyküm, bu arkadaş bana boş yere agresif yaptığını ve daldığını eklememiş.

Adama hiçbir şey demiyorum, sadece o yüzden gözlük takıyorsun heralde diyorum. Bir anda agresif çıkıp anneye küfür ediyor.

Sonra adamla küfürleşiyoruz, bir anda bana saldırıyor.

Daha sonra adamın elinden kurtuluyorum, haklı olaraktan ateş açıyorum.

Bu şikayeti açarken kuralları iyice gözden geçirmediğinin arkasındayım.

#2 - 29.05.2022 03:32
Brawl konusunda herhangi bir sıkıntı yok, iki tarafın OOC olarak anlaşıp da gerçekleştirdiği bir brawl rolü gerçekleştirilmemiş.

Fakat Deathmatching ile ilgili olan kuralımız gayet net, yapılan role benzeyen bir örneklendirmesi de mevcut.

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Karakter ceza alacak.