Konu: @Yuciar - Emil_Skarsgard | GBI - 15.05.2022  (Okunma sayısı 120 defa)

#0 - 15.05.2022 15:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Yuciar - Emil_Skarsgard

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @librainn ve ortamda ki kişiler.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SSde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: GBI

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ocean barda "emote" vererek bana saldırdı, GBI alanda.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): akşama ev var mı rüştü?  :manifdog

#1 - 15.05.2022 15:48
şahitliğimi onaylıyorum

#2 - 15.05.2022 21:28
Alıntı
b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Thiago karakteri, eğlenmek için gittiğim yerde karakterimi kışkırttı. Karakterlerimiz tanışmıyor bile. Durduk yere "animeci, anime vs." sözlerini karakterime söylüyor.
Güvenli bölge olduğunun ikimiz de bilincindeyiz. Thiago karakteri de "güvenli bölgedeyim, saldıramaz" mantığıyla kışkırtmasına devam ediyor.
Yukarıdaki alıntıda, kırmızı renge boyadığım kısımların olması halinde, saldırmanın ihlal olmadığını düşünüyordum.
Yani kışkırtılma durumunda saldırmanın serbest olduğunu düşünüyordum. Sanırım bu durumda iki karakterin de ceza alması gerekiyor.

#3 - 15.05.2022 22:23
Alıntı
b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Thiago karakteri, eğlenmek için gittiğim yerde karakterimi kışkırttı. Karakterlerimiz tanışmıyor bile. Durduk yere "animeci, anime vs." sözlerini karakterime söylüyor.
Güvenli bölge olduğunun ikimiz de bilincindeyiz. Thiago karakteri de "güvenli bölgedeyim, saldıramaz" mantığıyla kışkırtmasına devam ediyor.
Yukarıdaki alıntıda, kırmızı renge boyadığım kısımların olması halinde, saldırmanın ihlal olmadığını düşünüyordum.
Yani kışkırtılma durumunda saldırmanın serbest olduğunu düşünüyordum. Sanırım bu durumda iki karakterin de ceza alması gerekiyor.

SSde seni kışkırttığım yer yok, orada tanımadığım birisi Animeciler nereye gidiyor ya? dedi, bende Çöplüğe gidiyorlar dedim. Üstüne neden alındın bunu anlamadım gitti, başkada chatte yazdığım bi mesaj görünmüyor zaten.

GBIda saldıran taraf sensin, sana hiçbir şekilde karşılıkda vermedim. SSde ki saate bakarakdan Hasar Log kontrolüde yapılabilir. Muhtemelen savunmanıda yaptın, yetkili kararı bekleniyor.  :-[

#4 - 16.05.2022 10:28
Merhabalar, Güvenli bölge sınırları içerisinde ne olursa olsun İllegal rol yapılamaz, yönetici kararı olmadan. Bu sebep ile karakter ceza alacak. Ortada size kışkırtıldığına dair net bir kanıtta yok.