Konu: [10.05.2022] Brown McDonald = CAR-RAMMING / METAGAMING  (Okunma sayısı 136 defa)

#0 - 11.05.2022 17:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Brown McDonald / @SecurityBeach

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.05.2022 / 20:46

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
9-) CAR-RAMMING / CAR-PARK

Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde, duvarlara - elektrik direklerine - bireylere çarparak araç sürmek. Karşı tarafta bulunan oyuncuların üzerine ara sürüp onları kilitleyerek öldürmek (Car-Parking) bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Brown McDonald karakter trucker yapmakta. Zaten radarda da görüldüğü gibi trcuker bölgesi. Bölgede tırların dorseleri teslim ettikten sonra bölgeye tekrar girerken kullandıkları yolda bir ATM bulunuyor. Karakterim o ATM'de para işlemi gerçekleştiriyor. Brown McDonald karakteri amacını bilmediğim bir şekilde tırı geri geri üzerime sürüyor. Ve eziyor. 2 defa f8'e bastığım için sadece birini almış. Düştüğümü almamış. Pm'den uyarmıştım daha önce inatla bilerek ikinci kez gelip vurdu. İlk vuruşunu beyaz Premier'e yapıyor. O yüzden uyarıyorum. İkinciyi ise bana yapıyor. Daha sonra kişi gidiyor. Mesleğini tamamlıyor ve tekrar koşarak yanıma geliyor. MİX dediğimiz METAGAMING olayını yapıyor. Yapmasının sebebi tahminimce /pm den uyardım ve /pmkapat yaptım. Cevap veremediği için sinirlendi ve role döktü. İkinci SS'te zaten arkadaş yanıma geliyor ve rolü yapıyor. O anda ss alamadım. Sonra aklıma geldi ve ss aldım. Zaten anlarsınız yanıma geldiğini /incele atıyorum. Şikayteçiyim ve şikayetimi kapatmayacağım. Lütfen gereken cezayı alsın.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Rica ediyorum gereken yapılsın.

#1 - 11.05.2022 19:46
Merhaba, savunmama başlıyorum öncelikle.
Çok savunma yapma gereği duymayacağım, arkadaş gereksiz ihlallerden şikayet açmış, kanıtlarda hiç bir ihlalim gözükmüyor.
Kişiye çarpmadım araçla, kişinin yanına gelipte "Ne laflıyorsun sen?" demedim, başkasına dedim, kişi olay sonrası gidip SS almış, karşısındayken almamış, çünkü kişiye söylemedim bunu.
Üstelik bana PM üzerinden rol bilgim hakkında soruşturma yaptın, ortak nezaketlik bir durum söz konusu.
PM üzerinden "Pardon dostum" dememin sebebi, sana çarpmam değil, orada direğe çarpıp aracın sana doğru gelip yönünü kapatması, zaten doğru düzgün özürümü diledim, araç sana çarpmasa bile.
Kişinin yaptığı üslubsuz PM konuşması, ortak nezaket ;
https://www.hizliresim.com/jguvjri
Savunmam bitti, sonuçlanabilir vice ekibi, iyi günler dilerim, sıkı durun.

#2 - 11.05.2022 22:35
Evet rolünü sorguluyorum çünkü ilk attığım ss'te bana geri geri gelerek çarpıyorsun. Hani Super GT falanda sürmüyorsun hızlı da değilsin. Sürdüğün max hızı 110 olan ve 2 saniye önce dönüş yaptığın bir tır. Max hızı döndüğünde 30-40 olabilir ki bu kadar savrulma ben görmedim. Önce arabama çarpıp sonra beni ezecek kadar. İyi savrulmaymış ki  kendi SS'inde de gözüküyor başkasıyla rol yapmadığın. Orda mix yaptığında ortada. Koşarak geri bana geliyorsun. İyi forumlar. Şikayet sonuçlanabilir.

+ Ek olarak kendi attığım görüntülerde 1.SS'e bakılırsa can barım azıcık gitmiş. 2. SS'e bakıldığında da görülebilir arkadaş ezdiği için azalma var. Göz önünde bulundurulabilir. İyi forumlar.  :sampanya:
« Son Düzenleme: 11.05.2022 22:43 Aivory »

#3 - 11.05.2022 23:52
Attığım kanıtta bana PM üzerinden yaptığınız ortak nezaket ihlali gözüküyor sadece, savunmam buraya kadar iyi geceler.

#4 - 12.05.2022 22:16
Selamlar,

@Aivory karşı tarafın ihlal yaptığını iddia ettiğiniz konular hakkında net bir ekran görüntüsüne sahip değilsiniz. Bu ekran görüntülerine bakarak karşı taraf bu ihlalleri yapmıştır, evet diyemiyoruz. Bu sebeple kanıt yetersizliğinden karşı taraf ceza almayacak. Sizin ve karşı tarafın attığı ekran görüntüsünde "Sıkıntın mı var?" şeklinde yazdığınız görülüyor, bu sebeple Ortak Nezaket kapsamında karakteriniz ceza alacak.