Konu: Silah Kuralı İhlali (Frascuelo_Chavez)  (Okunma sayısı 143 defa)

#0 - 25.04.2022 18:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @barneywise07  (Frascuelo_Chavez)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25/04/22 17:54

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 15-) SİLAH KURALLARI

a) Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.

b) Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Arkadaş maalesef ihlal yaptı, daha öncesinde böyle bir konudan ceza aldığım için konuyu biliyorum hatta /soru komutu ile emin olmak için görevliye sordum oda onayladı. Arkadaş yaptığı ihlali kabul etmesede rol iptali için anlaşmaya çalıştımki ceza almasınlar.DM yiyen kişinin chatinde karşı tarafın silahını kullandığına dair emote bulunması lazım ancak arkadaşlar emote verdiklerini söyleselerde chatimde gözükmesi gerekirdi ben yinede ne olur ne olmaz diye chatlog kontrolü yapılmasını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://files.fm/u/fs59c265t

Ek açıklamalar(varsa):
« Son Düzenleme: 25.04.2022 18:42 şempanzecelil »

#1 - 25.04.2022 19:26
Merhaba, öncelikle iyi forumlar. Olaya şuradan başlıyayım, arkadaş ile pawn shop'ta karşılaşıyoruz, anlamsız bir şekilde Car Ramming yaparak Frascuelo'yu eziyor. Küfür edip kaçıyor. Sonra Frascuelo brawl başlatmak için saldırıyor. Arkadaşın yolunu kapatıyorum. Koşarak kaçıyor, bana izini kaybettiriyor. Sonra numarasından arkadaşı arayıp pawn shop'a çağırıyoruz. Pawn shop'a geliyor arkadaş, bu sırada ben çatıya çıkıyorum. Emote verip sıkıyorum. Arkadaş bundan dolayı görmemiş emote'yi, aramızdaki mesafeden dolayı chatloguna düşmemesi gayet normal. Kanıtımı destekleyecek ss olarak şunu bırakıyorum.
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 25.04.2022 19:28 mxsthxted »

#2 - 25.04.2022 20:22
Car Ramming yaptığımı söylemişsiniz, destekleyecek kanıt sunamamışsınız ancak arkadaşınız Chicken Run yaptığından bahsetmemişsiniz. Hood bölgesine kadar beni bu şekilde kovaladı, siz ise beni ezmeye çalıştınız.Keşke bunlardan bahsetseydiniz.

#3 - 25.04.2022 20:24
Ayrıca eğer tekrar tekrar dostunuzu araç ile ezseydim Car Ramming yapmış olurdum yanlışlıkla yaptığımı fark edememişsiniz, siz ben kaçarken kaç kez beni araç ile ezmeye çalıştınız. Car Ramming yapan sizsiniz. Küfür ettiğime gelirsek dostunuzu yanlışlıkla ezdikten sonra arkadaşınız bana hakaret ediyor bende karşılık olarak hakaret ediyorum, olayları eksik anlatmayınız.
« Son Düzenleme: 25.04.2022 20:26 şempanzecelil »

#4 - 25.04.2022 20:32
Ayrıca emotenin karşı tarafın chatine düşmesiyle ilgili kendimden bir ceza kaydı göstereyim, karşı tarafın chatinde gözükmediği için ceza almıştım. Bu olayda bundan farklı değildir.Link; https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=124491.msg706850#msg706850

#5 - 25.04.2022 20:45
Emotemizi verdik, eğer böyle bir kural varsa ilk kez burada öğreniyor olacağız. Bu zamana kadar hiç karşılaşmadık. Gerekli emote SS'lerimizi attık. Bunun yeterli olacağını düşünüyorum.

#6 - 25.04.2022 21:53
mote attım, aramızda mesafe olduğu için chatine düşmemiş olabilir fakat bu olayı şöyle de düşünebilirsin. M4 kullanan birisi de uzaktan birine ateş edecekken ateş edeceği karakterin yanına gitmek zorunda mı? Değil, sonuç olarak ben kendim emote vererek ateş ettim. Aramızda bir mesafe var ve emote verdiğimin kanıtı yukarıda. Chatine düşmemiş olabilir, mesafeden kaynaklı olarak. Emoteyi 5 dakika önce de vermiyorum, chatten de görüldüğü üzere rol esnasında anlık olarak verilmiş emote ortada.
Şikayeti iletiyle doldurmanın anlamı yok. Yönetici kararı bekleyelim.  :garip:

#7 - 28.04.2022 11:25
Merhabalar, böyle bir kural var evet ve pek çok kişi de bu sebep ile ceza aldı/alıyor. Arkadaşın yukarıda bıraktığı şikayet örnektir. Karakter ceza alacak.