FLORIDA'DA ARTAN ÇETE ŞİDDETİ07/11/2021 - 7:24 pm, Tony Lawie
Durmak bilmeyen ve sürekli olarak artış gösteren suç ekonomisi, yüzünü Florida'da daha fazla göstermeye başlamasıyla güven konusunda uzaklaşan bir eyalet hâline geldi.
Son dönemde Vice Şehri ve Las Venturas arasında çalışan kısa menzilli yük gemilerinde yakalanan üç yüz tondan daha fazla uyuşturucunun üstüne, suç oranlarının buna oranlı olarak yükseliyor olması insanları Florida Eyaleti'nden uzaklaştırıyor.
Bu suç oranının en başında da organize suç ile alâkalı olan mafya aileleri, sokak çeteleri ve motorsiklet çeteleri çekiyor.
Motorsiklet çetelerinin Florida Eyaleti'nin üzerindeki varlığının artmaya başlamasından iki yıl geçti ve ciddi oranda yaşanan artış çokça eyleme sebep oldu. Temmuz ayında Temple'da yaşanan motorsiklet kulübü üyeleri ve polis ile arasında yaşanan çatışmadan sonra yüzde biri temsilci olarak gören motorsiklet kulüpleri, kolluk kuvvetleri tarafından daha da baskı uygulanarak sınırlı tutuldu.Yine de bu hiçbir şeyin sonunu getirmedi. En büyük örneklerden birisi olabilecek olan Meksika ile güçlü uyuşturucu bağlantılarına sahip olduğu bilinen Mobshitters Motorsiklet Çetesi, Florida Eyaleti'ne de uzantılarını bulaştırmaya başladı.
Bu da Florida'da yaşayan insanları uzaklaştırmaya iten sebeplerden birisiydi.
'' Patrick'in Mobshitters kulübünden birkaç kişiyle tartıştığını görmüştüm. Ama birkaç gün sonra Patrick'in öldürüldüğünü görmeyi gerçekten beklemiyordum. Son zamanlarda artan şiddet yüzünden kızımı okula gönderme konusunda çok çekince yaşıyorum. Sanırım yakında taşınacağım.'' | |  |
Bunun üstüne, Patrick Coleneey Cinayeti'nin ardından röportaj veren tanık E. T, röportajdan bir gün sonra tanıklık yapmayı reddettiğini söyledi. Buna bağlı olarak Patrick Coleneey'in ölümüyle hiçbir bağlantı bulunamadı ve iki şüpheli de serbest kaldı.
 | | Bunun yanında, Patrick'in bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve bağlantıları olduğunu belirtti.
Patrick bir uyuşturucu bağımlısıydı. Ayrıca yüzlerini net olarak göremediğim suçluları iki masum kişi sanabilecek olmam beni suçlu durumuna düşürürdü. Bu iki masum insanın yakalanmasına sebep olsaydım bu beni mahvederdi.
Uyuşturucu bağımlısı olan ve civardaki sokak çeteleriyle bağlantısı olan Patrick birkaç gün önce merdivenlerde para için birisiyle bağırışıyordu. Ölümünün ve en başta kendisinin bir çeteyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. |
POLİS, MOBSHITTERS MOTOSİKLET ÇETESİ ÜYESİNİ YAKALADIKTAN SONRA UYUŞTURUCU VE SİLAH ELEGEÇİRDİ.14/01/2022 - 3:47 pm, Roni Macaruni
 | | Polis, dört aylık bir soruşturmanın ardından Georgia Eyaleti'nde bir Mobshitters Motosiklet Kulübü üyesini uyuşturucu ve silah bulundurmayla suçlayarak tutukladı.
Memurlar, Çarşamba günü güneydoğu Georgia'da bir arama emri çıkardı ve müfettişler, 48 yaşındaki Mobshitters Motosiklet Kulübü üyesi Ronald A'yı tutuklamanın hemen ardından evini aradı. Evde bulunan uyuşturucu ve silah gereçlerine el koydu.
Polis, 60 gram kokain, oksikodon tabletleri, psilosibin, iki balistik yelek, 22 kalibrelik bir tüfek, değiştirilmiş namlulu 9mm'lik bir tüfek, şarjörler, mühimmat, 1.800 dolardan daha fazla nakit para yakaladı.
'Clear the Georgia' olarak adlandırılan soruşturma, OPP'nin motorcu uygulama birimini, OPP topluluğuna bağlı sokak suç birimlerini, aynı zamanda da Georgia Polisi'ni içeriyordu. 48 yaşındaki Ronald Aerf, uyuşturucu ve silahla suçlanıyor. Perşembe günü mahkemeye çıkacak.
Soruşturma ile ilgili elimizden gelenin daha fazlasını yaptığımızı gösterdik. Georgia Eyaleti'nde bir hatayla kurulmuş olsa da hatasını sürdürmeye devam eden suç gruplar, suç kulüpleri, suç çeteleri ve bütün suçluları bir kez daha şaşırtmayı başardık. Bu gidişle Georgia Eyaleti'ndeki suç oranını düşürmenin yanında, sokaklarımızı ve kalbimiz olan eyaletimizi korkusuzca temizlemeye devam ediyoruz. Georgia Polisi olarak bizler, bize emanet edileni en iyi şekilde koruyabilmek adına operasyonun başlangıcından bu yana iki milyon dolardan daha fazla para harcadık, altı birim, toplam doksan iki personel ile Georgia Eyaleti'nin geçmişinde görülmemiş en büyük temizleme operasyonunu başlattık ve bugün elde ettiğimiz kazanç, sadece ufak bir başlangıçtı. |