Son bir yılımı polis rolü yaparak geçirdim, birlikler arası savaş dönemleri hariç (ayda bir) silah kullandığımı hatırlamıyorum. Gün içerisinde standart çatışmalara tek tük denk geliyoruz, bazen hiç denk gelinmiyor. Forumda da öyle sağdan geçtim vuruldum soldan geçtim vuruldum şikayetlerine pek rastlamıyorum.
Yine youtube video içeriklerine bakarak bir şeyleri yorumlamak anlamsız. Rol videosu-DM videosu diyerek mevcut gündemi değerlendiremeyiz. Günümüzde hayat 5 yıl öncesinden daha hızlı akıyor ve insanlar da hayatın akışına uygun olacak şekilde 1-2 dakikalık hareketli videolar izlemeyi tercih ediyor (bkz. tiktok, reels). Kimse oturup 10 dakika rol videosu izlemez, kendimizi kandırmayalım, ben de bugüne kadar hiç rol videosu izlemedim. Rol okuyacak olan oyuncu tanıtımları takip ediyor. İçerik üreticileri de buna göre kısa ve hareketli içerik üretiyorlar.
Çatışma videoları geçmişe göre iğrenç ve eğlence yerine tamamen karşı tarafı kışkırtmak-flaming üzerine editleniyor, konu buysa bir şey diyemem. Ancak bu sorun da Vice bazında değil platform genelinde bir sorun.
Bence sunucuda değişen bir şey yok veya farklı roller yapmamızın etkisi var, bilemiyorum.