Konu: [31.03.2022 - 17:33] Maske_39060 ve Miguel_Cespedes. DM+MG  (Okunma sayısı 737 defa)

#0 - 31.03.2022 17:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_39060 ve @GunPowder

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Sidelya

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 31.03.2022; 17:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
----------------------
KURALLAR & BİLGİLENDİRME

Onaylı Oluşuma Savaş Açmak

Bir onaylı oluşuma savaş açabilmek için en az üç hood onaylı oluşumun liderinin ortak olarak hareket etmesi gerekmektedir. Savaş açtıktan sonra bütün oluşumlar ve üyeleri CK iznini vermiş sayılır. Savaşı kaybederseniz, oluşumunuzu kapatmak zorunda kalabilirsiniz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar. Her şeyden önce belirtmem gereken birkaç şey bulunuyor. Dzerun Kiraslav karakterine, üç gün önce geçiş yaptım ve üç gün boyunca hiç kimse ile rol yapmadım, buna Kasparov birlik üyeleri de dahil, yani karakter hiç kimse ile rol yapmadı, hiç kimse ile görüşmedi bile. Evimde afk kalıyordum, az önce oyuna girip biraz rol yapmak adına Kasparov bulvarına gidecektim, o sırada kaza yaptım, aracımda hasar oluştu ve gidip tamir ettirmek istedim. Bu sırada iki kişi gelip silah çekme emotelerini veriyor ve bana ateş açıyorlar, aracımın canından ve verdikleri emoteden bunu anlayabilirsiniz. Neden sıkıyorlar? İnanın bunu ben de bilmiyorum, sanırım Kasparov ve Southside oluşumu savaş içerisinde. Tamam, sıkıyorlar iyi hoş ama, bu karakterimin Kasparovdan olduğunu nereden biliyorlar? Bilmiyorlar, çünkü henüz hiç kimse ile rol yapmadım, hiç kimse ile görüşmedim, görüşmeyi ve rol yapmayı bir kenara bırakalım, bu karakter interiorun içinden ilk defa çıkıyor ve karakterime ateş açılıyor. Eğer bu karakterimi tanıyacak kanıtları varsa lütfen aşağıya savunmalarını yaparken o kanıtları da bıraksınlar, teşekkürler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): SS'de sansür olmasının sebebi, yetkili komutlarını kullanıyor olmam ve soru bakıyor olmamdan kaynaklı bir durum.

« Son Düzenleme: 31.03.2022 18:11 RECOLT »

#1 - 31.03.2022 17:49
24 saat içerisinde savunma göndereceğim iyi roller. İyi oyunlar.

#2 - 31.03.2022 18:08
Şikayet şablonu güncellendi, ekstra ihlal edilen kural ihlalleri tespit edildi. CK lı bir şekilde savaş rollerine hala devam ediliyor, kanıt kısmına CK rolünün ssini bıraktım.

#3 - 31.03.2022 18:24
CK İznini kimden alıyorsun? İsim atıcaktım fakat birlikteki yetkililere sorduğumda Kimse kafasına göre ck atamaz. NC atma dediler.

#4 - 31.03.2022 18:35
DM olayı hakkında savunmamı yapacağım. Miguel karakteri /aw kanalı üzerinden vur bunu dedi. Emote mi verdim ve sıktım. Hem Capo bir karakterin nasıl oluyor da kimseyle rolü yok :D Belliki bir şeyler dönüş. :'( :'( :'(
RK'lı durumdasın. İlk olarak RK süresinin geçmesini beklemeden başka bir çatışma rolüne dahil oluyorsun. (( "Onaylı Oluşum Kuralları" kapsamında onaylı bir oluşuma savaş açan birlik içerisinde bulunan karakterler CK iznini vermiş sayılır.@meriawam )) Kafana sıktım, ölmüş durumdasın. Ölü bir karakter ile savaşa/çatışmaya dahil olamazsın. İyi eğlenceler.
« Son Düzenleme: 31.03.2022 18:38 Sidelya »

#5 - 31.03.2022 18:37
DM olayı hakkında savunmamı yapacağım. Miguel karakteri /aw kanalı üzerinden vur bunu dedi. Emote mi verdim ve sıktım. Hem Capo bir karakterin nasıl oluyor da kimseyle rolü yok :D Belliki bir şeyler dönüş. :'( :'( :'(
RK'lı durumdasın. İlk olarak RK süresinin geçmesini beklemeden başka bir çatışma rolüne dahil oluyorsun. "Onaylı Oluşum Kuralları" kapsamında onaylı bir oluşuma savaş açan birlik içerisinde bulunan karakterler CK iznini vermiş sayılır (( @meriawam )). Kafana sıktım, ölmüş durumdasın. Ölü bir karakter ile savaşa/çatışmaya dahil olamazsın. İyi eğlenceler.
PM den açıklama gereği sunsaydın keşke. NC atıyorum o zaman sizin içinde tamam sa?

#6 - 31.03.2022 18:40
RK'lı durumdasın. İlk olarak RK süresinin geçmesini beklemeden başka bir çatışma rolüne dahil oluyorsun. "Onaylı Oluşum Kuralları" kapsamında onaylı bir oluşuma savaş açan birlik içerisinde bulunan karakterler CK iznini vermiş sayılır (( @meriawam )). Kafana sıktım, ölmüş durumdasın. Ölü bir karakter ile savaşa/çatışmaya dahil olamazsın. İyi eğlenceler.
PM den açıklama gereği sunsaydın keşke. NC atıyorum o zaman sizin içinde tamam sa?
Tekrardan merhaba, PM üzerinden gönderdiğin mesajın üzerine cevap verip gereksiz bir tartışma veya kötü bir olaya yer vermemek adına bir şey yazmadım.

#7 - 31.03.2022 18:42
Tekrardan merhaba, PM üzerinden gönderdiğin mesajın üzerine cevap verip gereksiz bir tartışma veya kötü bir olaya yer vermemek adına bir şey yazmadım.

Vurduğun bir adamı kafana göre ck ediyorsun. Emotenin ss ini yönetimden birine attığımda yapamaz dediler. O yüzden nc atmadım. Dediğim gibi sizin içinde sorun yoksa İsim değişikliği atıp karakterin rollerine son verdireceğim.

#8 - 31.03.2022 19:04
Merhaba. Ferplex'in söylediklerine bir cevap vermem gerekiyor.

Alıntı
Onaylı Oluşuma Savaş Açmak

Bir onaylı oluşuma savaş açabilmek için en az üç hood onaylı oluşumun liderinin ortak olarak hareket etmesi gerekmektedir. Savaş açtıktan sonra bütün oluşumlar ve üyeleri CK iznini vermiş sayılır. Savaşı kaybederseniz, oluşumunuzu kapatmak zorunda kalabilirsiniz.

Onaylı oluşum kurallarında da görüldüğü gibi, onaylı bir birliğe en az üç hood onaylı oluşum ile birlikte savaş açabilirsiniz. Southside - Salazar koalisyonu bunun için yeterli kalmıyor. Evet, daha önce kuralı tam anlamıyla karşılıyordunuz. Çünkü üç hood onaylı olmak üzere toplamda yedi birliktiniz. Bu yüzden bahsettiğin savaşta CK haklarınız yok sayıldı. Her şey kuralına uygun, kimsenin kafasına göre CK ettiği yok. Southside - Salazar birlikteliği bu sefer CK haklarınızı yok saymıyor. 3 Seviye Birlik + 2 Seviye Birlik. Normal şartlarda onaylı bir oluşuma savaş açamıyorsunuz fakat siz yine bildiğinizi okuyarak bu kuralları bildiğinize rağmen böyle bir role girdiğinizi düşünüyorum. Normal olarak da savaşta vurulan üyelerinin CK hakları KASPAROV birliğinde oluyor. Kural hakkında bir itirazın varsa bunu burada bildirmemelisin. Onaylı bir oluşuma tek başınıza savaş açarken bunları ön görüp düşünmeniz gerekiyordu.
Tarafımca daha fazla savunma gelmeyecek. Diyeceğim iki şey var. @BatuhanC the Emperor Adlı kişinin dediği şey. Savaşı başlattığımızı belirtiyor.
https://cdn.discordapp.com/attachments/959117028537548800/959119771855642634/unknown.png[/img] Motorumu alıp sokağa parklayıp çıkıcaktım. Ama ss de gözüktüğü gibi Comet arabasından Fredrick sürücüsü sizin birliğinizden. Drive by'a kalkılıyor.
Böyle bir kuralı gözden kaçırmışım. En yakın süreçte isim atacağım.

#9 - 31.03.2022 19:14
Merhaba, şikayette adım geçtiği için savunmamı kısa ve öz bir şekilde yapmak istiyorum. CK'lı karakter hakkında her hangi bir bilgim yok ve tamamiyle kendim için savunma yapacağım.

Gregory karakteriyle gezerken seni Idlewood'da benzinlik tarafında gördük ve Gregory karakteri gördüğün gibi ilk emoteyi verdi, ateş ettiğini görünce ben de hemen inip sana ateş ettim. Şu açıdan bakalım; Eğer sen arkadaşının sıktığı birini görürsen sen de ateş etmez misin? Bence edersin.

Ayrıca siz de rolde Gregory karakterini tanımıyorsunuz fakat ateş etmişsiniz, Gregory karakteri için de aynı durum sizin için geçerli sayılır. Dediğim gibi silahlandık, savaşın olduğunu IC olarak aldık ve Kasparov oluşumu üyelerinden birini ararken sen denk geldin, Gregory ateş etti ve daha sonra ben de silahıma davranıp ateş ettim.

İyi forumlar, gerekmedikçe spam yanıtlardan kaçınacağım. Post altından kalabalık olmayacak şekilde iletime karşılık verirseniz size geri dönüş yapacağım.