Bahsettikleriniz iyi güzel ama şöyle bir yanı var. Mesela suya girme konusunda kimi araç suya girdiğinde bir zarar görmezken kimi görecek yapıda görsel olarak. Bu yüzden bunları falan belirlemek gerekir ki imkansız bir durum. Bununla beraber, gerçek bir suçlu dağdan bayırdan yada köyden sürerken korku hisseder belki anlık girer ama tarlanın ortasında araba ilerleyemeyebilir. Ne bileyim çok ihtimal var fakat bu mekanikler varken bunun sağlanması yine imkansız. Sistem bunu sağlamalı. Diğer yandan onu yapma bunu yapma şekline bürününce de hakkaten oyun olmasının büyüsü bozulur. Polislerin rushlaması konusunda, kalkan meselesini bilemiyorum nasıl olur ama ortalıkta birbirini vuran karakterler değil de, denk geldiklerinde siper çatışması yapan karakterleri görmek isterdim. Bisiklet konusunda yine katılıyorum, karakter yapıları göz önüne alınarak ceza verilebilir. Asıl mesele şu ki, insanlar gerçekten bir karakter oluşturup, onun tüm özelliklerini belirlemedikçe, yalnız o özelliklere göre oynamadıkça, sampın bu tarz sorunları çözülmez. Yani fiziğe aykırı olan şeyleri sistem yapamadığı için yalnızca insanların karakterlerinden ötürü bunu gönüllü yapmasını sağlayabiliriz. Eskiden rollerin daha keyifli olduğunu düşünüyorum çünkü bir çok kişi yeni keşfediyordu ve ilk keşfettiğinde hep daha keyiflidir. Ama rp sunucularının ilk yıllarında da hiçbir zaman yeterli sayıda karakterini oynayan olmadı. Kendim de böyleydim. Çoğunluk kendini oynuyor, idealini oynuyor. Oyüzden hep güzel kız karakterler, güzel skinler, yakışıklı erkek karakterler,kaslılar, yakışıklı skinler var. Çirkin oranı pek az. Obez ve sıska oranı pek az. E bir yandan bakınca, karakterler arasında yemek, sohbet, değişik bar oyunları vb günlük hayat rolleri de eksik. Çünkü günlük hayatımızı yaşadıktan sonra bu oyuna giriyoruz ve karakterin bir günlük hayatı olması gerektiğini unutuyoruz. Hep bulunduğumuz birlik yada etrafımızdaki birkaç kişiyle takılıyoruz. Yabancı illegalleri mesela sadece illegal rolde görüyoruz. Oysaki bir restoranda, bir benzinlikte, bir markette yada aracımızı yıkarken belki de bankada illegal yada legal insanları görebilirdik, eğer paldır küldür yapmasaydık bu rolleri. Gerçekten karakteri yaşatsaydık. Bunlar olabilse, karakterini hisseden adam uygun olmadığını anlar bisiklete binmez, sokakta siper almadan çatışmaz, arabasını dikkatli sürer. Bence yakındığınız şeyin gerçek nedeni bu bahsettiğim şeylerde saklı ve ben bu oyunun çok yanlış oynandığını, doğru oynansa kat kat zevkli olabileceğini düşünüyorum.