viceda toplu bir
sorun olarak düşünülen şeyleri dile getirmek ve bunları diğer insanların görüşlerine sunmak, çözüme ulaştırmayı sağlayabiliyor. sanırım bu da vice'ı oynanabilir kılan şeylerden birisi, örneğin
meslekleri ortadan kaldırma arge konusu ile birlikte yeni ekonomik düzene geçilmesi veya
illegal rollerin gizliliği hakkında açılan tartışma konusuyla dyton lewis'e misilleme yapılması, ufak bir gözdağı verilmesi gösterilebilir. tüm bunlar vice'ın sadece güncelleme zamanlarında değil; oyuncuların fikirleri de ortaya çıktığında onları kullandıklarını gösteriyor ve açıkcası bu çoğu samp sunucusunda yapılmayan bir şey. oyuncuların fikirlerini önemsemek, dile getirilen görüşleri değerlendirmek vice'ı en oynanabilir sunuculardan birisi kılıyor. bunun için de oyuncuların fikirlerini özgürce söylemeleri en gerekli şey sanırım.
banlanırım korkusuyla fikir belirtmeyen o kadar kişi var ki...ama bu kadar övdükten sonra ufak bir eleştiriyi de araya katmak istiyorum çünkü vice'da beni bazen umutlandıran olaylar; genelde göstermelik olaylar oluyor. örneğin kasparov'a sızan FDI ajanı ve büyük dosyanın ardından aynı spoiler diğer birlikler için de verilmişti. Üzerinden sanırım yaklaşık bir yıl felan geçti
(zaman algım kötü, daha az geçmiş olabilir) fakat aynı şekilde bir operasyona benzer bir şey ortada yok. benzer olmasını da bir kenara koyarsak, o günden bu güne kadar FDI'nın aktif olmadığını da söylemek kolay. Tüm bunlar Vice'ın, bazı şeyleri sadece "göstermelik" mi kullandığı konusunda insanı soru işaretine sürüklüyor. FDI'nın sadece imaj için kurulduğunu düşündürtüyor, arada bir ortaya gelip göstermelik bir şey yapıp çekildiğini düşündürtüyor. Fakat yine de bunların oyuncuların fikirlerini belirtene kadar olduğunu da söylemek gerek.
kısaca FDI'nın aktif olması, illegal oluşumları
hiç zorlamayan dedektif büronun yerini doldurup
biraz da olsa zorlaması gerektiği kaanatindeyim.
1. Organize Suç Davası
fdı yoktu bu sırada ama eklemekten zarar gelmezKasparov Dosyası
Dyton Lewis Operasyonu
FDI'nın bunlardan başka bir faaliyeti sanırım olmadı, hepsinin arasında da aylar var.
fdı'nın yapmadığını da kendi senaryolarımla ben yapıyorum,
tıkla