Konu: Abraham_Terrell ve Jack_Varnish  (Okunma sayısı 180 defa)

#0 - 06.03.2022 02:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Abraham_Terrell @JhonBallasx2 ve Jack_Varnish

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gennady Ginsburg @Tempest

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 6 Mart 2022 / Saat 01:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1- VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

2- POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

3- ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

4- SÜREKLİ ROLEPLAY

a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

c) Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (Chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire) ağır cezalara sebebiyet verebilir.

CEZASI: Hapis.

5- Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kelepçeli halde Idlewood, Binco ilerisinde çavuşun tutukladığı Jack Varnish, Abraham Terrell'ın aracına kelepçeli halde binip kaçıyor. Peşine takıldığımız esnada köşeye sıkışıyorlar. Abraham Terrel araçtan inip koşmaya başlıyor ilk başta beanbag uygulamıyoruz. Evan Hall adlı memur kişiye /tackle uyguladığında ondan kurtulup kaçtığı esnada beanbag uyguluyorum ((Video kaydında 0:49)) videoda görüleceği üzere beanbag ile etkisiz hale getirilen Abraham Terrell hiç bir şey olmamış gibi telefonla konuşuyor. Bu esnada rolü bölerek /b'den "NİCE HOCAM" yazıyor. Kendisine Evan Hall tarafından silah doğrultulduğu halde terkardan kalkıp kaçmaya devam ediyor. Bu esnada Jack Varnish'i araçtan alıp polis aracına bindirirken kelepçeli halde telefonda konuşuyor rollerine giriyor. İkisini de yakalayıp araca bindirdiğimizde kurallara uymayan şekillerde rollere giriyorlar. Jack Varnish bir yerden sonra oyundan çıkıyor. Forum ismini arattığımda kendisini bulamadım bu yüzden etiketleyemiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Jack Varnish adında ki karakteri Forum üzerinden örneğe uygun ve doğru şekilde aratmama rağmen Forum adına ulaşamadım.
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 06.03.2022 02:40 Pyran »

#1 - 06.03.2022 02:53
Merhaba, şikayetteki şahitliğimi onaylamaktayım.

Ek;

Öncelikle merhaba,

VCPD olarak her gün gördüğümüzden olaylardan bir tanesiyle bugünde karşı karşıya denk geldik.

Her iki kişide, karşı tarafın (( bizlerin )) rol zevkini tamamen bozup, oyundan soğutma peşindenler, fakat bunun bir kural ihlali olduklarını sanırım bilmiyorlar.

Kişiler, önceden polisten kaçıp daha sonra araçları bozuldukları zaman, araçtan ayrılıp bu seferde koşarak izlerini kaybettirmeye çalışıyorlar fakat yakalandıkları zaman /b kanalından, karşı tarafın rol zevkini bozmaya çalışıyor veyahut role uyum sağlamıyorlar.

Kişileri departmana getirdiğimiz zaman, tuhaf tuhaf hareketler sergileyip, troll /me ve /do emoteleri atarak karşı tarafın (( bizlerin )) ilgisini çekmeye çalışıyorlar.  :manifdog
« Son Düzenleme: 06.03.2022 20:03 Tempest »

#2 - 06.03.2022 11:13
 bizde sizin bize şehir içinde pit atmanız ve bisikletle giden birine shotgun ile sıkmanız yasak olmasına ramen yaptıysanız sizin suçunuz ve q atmadık rolsel olarak arkadaşlar benim kelepçemi kesti bende q attım girdim /id Abraham yazsaydınız çıkardım ben
« Son Düzenleme: 06.03.2022 11:34 JhonBallasx2 »

#3 - 06.03.2022 11:19
ben karşı polisin oyundan düştüğünü görmedim ve oda gitti diye rolsel hapisten kaçtım siz bize şehir içinde shotgunun boncuk modunda sıkıyorsanız suç sizde troll emote vermeedim szdece size saldırdık ve camı kırmaya çalıştım ben onunda tellere olduğunu bilmiyordum zaten videoda dell attığım gözüküyor

#4 - 06.03.2022 17:38
bizde sizin bize şehir içinde pit atmanız ve bisikletle giden birine shotgun ile sıkmanız yasak olmasına ramen yaptıysanız sizin suçunuz ve q atmadık rolsel olarak arkadaşlar benim kelepçemi kesti bende q attım girdim /id Abraham yazsaydınız çıkardım ben

Videoda görüleceği üzere kovalamaca esnasında size hiç pit atılmadı, bisiklet kullanmadınız ve bisiklet sürerken size beanbag uygulanmadı. Departman içerisinden kelepçeli halde saçma roller ile çıktınız. Bizim rollerimizi baltaladınız, oyundan çıktığınıza dair kanıtımı yukarıda attım ve artı olarak sizde oyundan çıktığınızı söyleyerek kendinizle çelişiyorsunuz. Savunmanız olarakta yalan söylüyorsunuz.

« Son Düzenleme: 06.03.2022 19:43 Pyran »

#5 - 06.03.2022 19:17
ben karşı polisin oyundan düştüğünü görmedim ve oda gitti diye rolsel hapisten kaçtım siz bize şehir içinde shotgunun boncuk modunda sıkıyorsanız suç sizde troll emote vermeedim szdece size saldırdık ve camı kırmaya çalıştım ben onunda tellere olduğunu bilmiyordum zaten videoda dell attığım gözüküyor

Evet Troll emote verdiniz.

Artı olarak beanbag, az ölümcül güç kullanımıdır. Bunların kademeleri vardır ve senaryolara göre güç kullanımları gerçekleşir, benim burada beanbag kullanmamda herhangi bir ihlal ya da hata yok. Fiziksel güç kullanımı ile sizi etkisiz hale getiremedik bu yüzden Beanbag uyguladık.

Bu arada size "boncuk" dediğiniz beanbag etkilerini göstereyim. ((+18))
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 06.03.2022 19:19 Pyran »

#6 - 06.03.2022 21:12
Polis departmanının güvenli bölge olmasıyla birlikte, kaçmanızın herhangi bir yolu, mümkünatı ya da ihtimali bulunmuyor. Rolsel olarak olmasada, koskoca bir departman ve içerisinde yüzlerce polis çalışıyor & güvenlik önlemleri var. Kelepçe kesme rollerini de sistemsel imkanların haricinde hiçbir şekilde yapamazsınız.

Bu tip rollere girişip insanların huzurunu kaçırmaya devam ederseniz sunucudan yasaklanabilirsiniz. Bu uyarı giriştiğiniz ve geçmişte girdiğiniz olaylarla & ihlallerle ilgili son uyarımız olsun. İki karaktere de ağır ceza verilecek. @kzyv @JhonBallasx2