Eastside Playboys, 22 Ekim 1975'te Vice, Willowfield 49. Ave de başladı. Başlangıçta hepsi Hispanikti, ancak son yıllarda diğer etnik gruplar üyelik kazanarak onları çoklu ırk haline getirdi, bununla birlikte Playboy'lar Latin Amerika'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar tüm kliklerinde ağırlıklı olarak Hispanikler ile girişti. Toprakları Güney Vice'tan Palamino County'deki çeşitli mahallelere doğru genişliyordu. Güney Vice'ta yıllar önce 6.000 aktif üyeye sahipti. 2022 yılında ise çökmeye yakın bir konumda, kalan üyeleriyle bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorlar.
Playboylar bir Sureño çetesi olması ile birlikte Meksika Mafyasına bağlılıklarını göstermek için 13 sayısını kullanmalarına rağmen, diğer Sureno çetelerine rakiptirler. Playboy çetesi üyeleri arasındaki genel düşünceler diğer çetecilerin düşmanlık yaratacağının belirtilerinden birisidir. Tüm Playboy çetesi üyelerinin ve kliklerinin kullandığı en belirgin dövme, olarak kabül edilen playboy tavşanıdır. Ayrıca kafalarında PBS bulunan grafitilerinin çoğunda playboy tavşanı logosunu kullanıyorlar. Bu çetenin farklı alt grupları tarafından kullanılan renklerden birisi ise mavidir, ancak çetenin alt gruplarından bazıları kendilerini tanımlamak ve onlara kendi benzersiz bireyselliklerini vermek için başka renkler almıştır (turuncu, sarı). Pink Bunny Clicka olarak bilinen dişi alt grup, kendilerini temsil etmek için pembe ve mavi renklerini kullandılar. Ancak, Pink Bunny Click gibi birçok alt grup 1990'ların sonunda bir savaş halinde öldüler. Playboylar, diğer birçok İspanyol çetesi gibi, çok güçlü bir bölge ve aile duygusuna sahiptir. Playboy'lar son yıllarda ülke çapında birbirleriyle iletişim halinde olmak için Vicesocial ve çeşitli sosyal ağ sitelerini kullanıyorlar.

Playboy'un ana gelir kaynağı, Vice şehrinin kıyrık semtlerinden olan Willowfield sokaklarında ve doğu yakasında esrar satmaktır. Ayrıca cinayet, gasp, saldırı ve silah kaçakçılığı ile uğraşırlar, ancak suç faaliyetlerinin çoğu esrar satışıdır. Vice dışındaki tüm diğer klikler, ana gelir kaynakları olarak çoğunlukla sokak düzeyinde uyuşturucu dağıtımı yapıyor. Ancak, yine de ağır bir şekilde diğer suç eylemleriyle meşguller. Washington Eyaleti'nde, 2011'de Southside Playboy üyelerinin dahil olduğu bir araba şovunda yapılan silahlı saldırıyla ilgili medyada çokça yer aldı. Eugene Oregon'da Southside Playboys üyelerinin çok sayıda suçlamayla karşı karşıya olduğu manşetlere konu olan başka bir olay ve Oregon'un Portland bölgesinde masum bir adamın ölümüyle sonuçlanan bir silahlı saldırı olayı vardı. Diğer sokak çetelerinin çoğu gibi, Playboylar da mahallelerinde çok miktarda grafiti yapıyor. Çeteyi kırmak polis departmanları için zor oldu çünkü doğrudan bir liderlik yok ve çetenin kliklerinin her biri birbirinden tamamen bağımsız çalışıyor.
Camlarınızı açabilirsiniz, artık yağmur yağmıyor.
Gerçekten uzun bir zaman oldu diyebiliriz. Playboys 13 olarak adlandırdığımız çete tekrardan eskisi gibi sokaklarda ve caddelerde hakimiyetini salmak için Vice şehrinin ortasında bulunan Willowfield kentine adım basıyor, kendi sokağında bulunan insanları tekrardan zenginleştirmeye gayret gösterecekleri konumuzun başında bulunuyor. Çetede yaklaşık yedi sekiz aydır bir sessizlik var, bu sessizliği bozmak için aynı setin oyuncularından geleceğini belirttiler. Bu geceden itaberen birbirleriyle kaynaşmayı epey özlemişler diyebilirim. Uzun lafın kısası s*ktiğimin adamları tekrardan Willowfield'e yaklaşıyor, bu orada bulunan insanların epey bir yararına olacak gibi gözüküyor fakat diğerleri için henüz bir şey söyleyemeyeceğim.
Dedektif Leroy Binhambdullah. Bu adamları tanımanız için alta Playboys 13 sokağının çaylaklarını bırakıyorum, gerçekten onların yüzü. Bu adamlar önceden de başka şuç işlerine karıştıkları söyleniliyor, her geçen gün ayrı bir fiyasko ile sokaklarını karşılayan çete bu seferde yörüngesini komple Willowfield49. sokağına çeviriyor. Amatörce konuşmaları pek yapan bir adam değilim fakat gerçekten bu adamlarda ne ararsan bulunuyor. Organ satmak mı? Kulağa biraz tuhaf geliyor fakat gerçekten bu adamlar bunu yapıyor. Kendilerine ait bir gizli depo bulunuyor, bu depoyu henüz eski polis arkadaşlarım bile bulamadı diyebilirim. Kendileri orada ne mi yapıyor? Uyuşturucu, organ kaçakcılığı, silah satımı, ve benzeri işlerini. Gerçekten her şeyin detayını ben de bilmiyorum, fakat bariz ki bu adamların tekrardan buraya dönmesi Willowfield49. sokağın şenlenmesi diye adlandırabiliriz. Siyasi olarak görüşlerini yapan adam Manuel Carlozzo, bu adam siyasetin içine kadar girmiş bir insan. Siyahilerden fazlasıyla nefret ediyor bu yüzden de Idlewood'a bulunan sokağı lanetliyor. Yakın zamanda tekrardan Vice Şehrine adım atacağı da söyleniliyor diyebilirim. Bildiklerim bu kadar, memnun oldum ben deniz Dedektif Leroy Binhambdullah.
Dedektifin bahsettiği zanlılar.