Konu: Rashad Winston - Retarted, Non Rp  (Okunma sayısı 543 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.02.2022 21:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rashad Winston - @fransaliefsanesi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Karwer Owen, Kejuan Moore, Darriel Bailey. - @YidoKido33 @imme @barneywise07

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26/02/2022 - 20:59

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.  IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.  Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.  Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.  Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.  Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.
CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi bizi büyük ihtimalle OOC'den tanıyor, çünkü birlik bölgesinde NC atmayan karakter yok ve 1 hafta boyunca illegal rol yasağımız var, kişinin 32 level olmasına rağmen, bizi tanıyıp böyle saçmasapan bir role bürünüp, 5 kişi içerisinde fear-rp kuralını aşıp, böyle bir rol yapması, tanımamasına rağmen sövüp kaçması, vs, ben anlamlandıramadım. Umarım yaptığı bu Mix'in, MG'nin, Non-rp'nin ve Retarted RP'nin cezasını alır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/934978388966395905/947196198593368194/samp_26_02_2022_20_59_37.png

Ek açıklamalar(varsa): Bu tarz low rp yapan oyuncuları kimse Vice'da istemez, kişinin yaptığı rol çok saçma ve 5,6 kişinin bulunduğu bir ortamda FEAR RP uygulamaması durduk yere bizi tanımadan sövüp kaçması. Kişi savunmasını bizi nerden tanıyorsa onun kanıtını görmek istiyorum, artı olarak biz ne yaptıkta bu tarz saldırgan bir role giriş yaptı bunuda bilmek istiyorum.
« Son Düzenleme: 27.02.2022 01:17 Congo »

#1 - 27.02.2022 00:17
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 27.02.2022 02:00
 :D lol! Orada size dediğim belirgin bir şekilde açıklamamışsınız, kime dediğim belli değil şikayet zaten yetersiz. Ben sizin orada birliğinizin olduğunu bile bilmiyorum. Peki kime dedin diye soracak olursanız sizin rol yaptığınız binaların arka tarafında biz ghost-rp yapıyorduk yoksa ben gelipte araba sürerken /me gazlar diye bir emote vermem. Bir karşı setin duvarını boyama tarzında artık anlıyor musunuz bu tarz rolleri bilmiyorum? Sene 2022 ama hala h-a? diyerek rol yapıyorsunuz ve burada bana low şeklinde hitaplarda bulunuyorsunuz. "Umarım yaptığı bu Mix'in, MG'nin, Non-rp'nin ve Retarted RP'nin cezasını alır." yazmışsın fakat bunları yaptığımın kanıtı nerede? Normalde yanıt bile yazmayacaktım o kadar boş bir şikayet ki ciddiyim, bu şikayet ile ilgilenecek yetkili için yanıt gönderiyorum en azından nezih adamlara ayıp olmasın, bir ara lütfen samp oynamayı bırakıp okulunuza gidin ve türkçenizi geliştirmeye bakın rol kovboyları.  O:-)
Spoiler: GösterGizle

#3 - 27.02.2022 04:02
:D lol! Orada size dediğim belirgin bir şekilde açıklamamışsınız, kime dediğim belli değil şikayet zaten yetersiz. Ben sizin orada birliğinizin olduğunu bile bilmiyorum. Peki kime dedin diye soracak olursanız sizin rol yaptığınız binaların arka tarafında biz ghost-rp yapıyorduk yoksa ben gelipte araba sürerken /me gazlar diye bir emote vermem. Bir karşı setin duvarını boyama tarzında artık anlıyor musunuz bu tarz rolleri bilmiyorum? Sene 2022 ama hala h-a? diyerek rol yapıyorsunuz ve burada bana low şeklinde hitaplarda bulunuyorsunuz. "Umarım yaptığı bu Mix'in, MG'nin, Non-rp'nin ve Retarted RP'nin cezasını alır." yazmışsın fakat bunları yaptığımın kanıtı nerede? Normalde yanıt bile yazmayacaktım o kadar boş bir şikayet ki ciddiyim, bu şikayet ile ilgilenecek yetkili için yanıt gönderiyorum en azından nezih adamlara ayıp olmasın, bir ara lütfen samp oynamayı bırakıp okulunuza gidin ve türkçenizi geliştirmeye bakın rol kovboyları.  O:-)

Seni bir sebepten daha şikayet etmemi sağladığın için teşekkür ederim. Muhtemelen ortak nezaketten ceza yiyeceksin.

#4 - 27.02.2022 05:37
Şhaitliğimi onaylıyorum

#5 - 27.02.2022 16:42
Alıntı
Ben sizin orada birliğinizin olduğunu bile bilmiyorum. Peki kime dedin diye soracak olursanız sizin rol yaptığınız binaların arka tarafında biz ghost-rp yapıyorduk yoksa ben gelipte araba sürerken /me gazlar diye bir emote vermem. Bir karşı setin duvarını boyama tarzında artık anlıyor musunuz bu tarz rolleri bilmiyorum

Ghost-RP gibi sonradan uydurulmuş & anlamsız terimleri kullanmayın. Üst kısımda alıntıladığım savunmanızı ve geçmişte o bölgede yaptığınız sözde 'Ghost-RP' rollerini 24 saat içerisinde şikayete kanıtlarıyla ekleyin ve bölgede yaptığınız agresif rolün sebebini anlaşılır bir dille açıklayın. @fransaliefsanesi

Ek olarak, burası birbirinizi iğneleyebileceğiniz ya da -low rpsin, git okulunu oku, türkçeni geliştir- gibi kelimelerle birbirinizi aşağılayabileceğiniz bir alan değil, sakin-anlaşılır bir dille şikayetinizi ve savunmanızı yapıp sonuç bekleyin. Olayları farklı yerlere çekmeniz ya da burada karşılıklı tartışmanız şikayetin incelenme sürecini uzatmaktan ve ceza almanızdan başka hiçbir işe yaramaz. @fransaliefsanesi @Congo

#6 - 28.02.2022 19:51
Alıntı
Ben sizin orada birliğinizin olduğunu bile bilmiyorum. Peki kime dedin diye soracak olursanız sizin rol yaptığınız binaların arka tarafında biz ghost-rp yapıyorduk yoksa ben gelipte araba sürerken /me gazlar diye bir emote vermem. Bir karşı setin duvarını boyama tarzında artık anlıyor musunuz bu tarz rolleri bilmiyorum

Ghost-RP gibi sonradan uydurulmuş & anlamsız terimleri kullanmayın. Üst kısımda alıntıladığım savunmanızı ve geçmişte o bölgede yaptığınız sözde 'Ghost-RP' rollerini 24 saat içerisinde şikayete kanıtlarıyla ekleyin ve bölgede yaptığınız agresif rolün sebebini anlaşılır bir dille açıklayın. @fransaliefsanesi

Ek olarak, burası birbirinizi iğneleyebileceğiniz ya da -low rpsin, git okulunu oku, türkçeni geliştir- gibi kelimelerle birbirinizi aşağılayabileceğiniz bir alan değil, sakin-anlaşılır bir dille şikayetinizi ve savunmanızı yapıp sonuç bekleyin. Olayları farklı yerlere çekmeniz ya da burada karşılıklı tartışmanız şikayetin incelenme sürecini uzatmaktan ve ceza almanızdan başka hiçbir işe yaramaz. @fransaliefsanesi @Congo

@southliberty 24 saat doldu, hala bir savunma ortalıkta yok.

#7 - 28.02.2022 19:52
Birazdan detaylı savunma yapacağım. Ghost-RP için kanıtlarım vs. mevcutta.

#8 - 28.02.2022 20:17
Öncelikler merhaba, benim karakterimin sokakta yetiştirdiği bir karakter mevcut küçük yaşta bir karakteri canlandırıyor, kendisine rol görüntüsü çıkartmak ve karakter gelişimi olması açısından rol pasladım kendisine. Sonradan türettiğim bir şey değil Ghost RP çünkü bizim IC'de düşmanımız değiller bu yüzden böyle gereksiz agresif rollere zaten girmekten çekinirim, genellikle bakarsanız ekran görütülerimize kendi aramızdadır çünkü birlikte rütbe atlamak için karakter gelişimi yaparız, bunlardan biriside karşı setleri bu şekilde dissleme şekilleride içinde barındırıyor. Kısacası amaç bu, zaten attığım ekran görüntüsünde görebilirsiniz, arka taraftayız. Sonuçlana bilir toksiklik yapılmasaydı agresif bir savunma yapmazdım tekrardan kusura bakmayın, kolay gelsin. Sonuçlanabilir.  :vice:

#9 - 28.02.2022 20:35
Öncelikler merhaba, benim karakterimin sokakta yetiştirdiği bir karakter mevcut küçük yaşta bir karakteri canlandırıyor, kendisine rol görüntüsü çıkartmak ve karakter gelişimi olması açısından rol pasladım kendisine. Sonradan türettiğim bir şey değil Ghost RP çünkü bizim IC'de düşmanımız değiller bu yüzden böyle gereksiz agresif rollere zaten girmekten çekinirim, genellikle bakarsanız ekran görütülerimize kendi aramızdadır çünkü birlikte rütbe atlamak için karakter gelişimi yaparız, bunlardan biriside karşı setleri bu şekilde dissleme şekilleride içinde barındırıyor. Kısacası amaç bu, zaten attığım ekran görüntüsünde görebilirsiniz, arka taraftayız. Sonuçlana bilir toksiklik yapılmasaydı agresif bir savunma yapmazdım tekrardan kusura bakmayın, kolay gelsin. Sonuçlanabilir.  :vice:

Merhaba, Steezy Glenn adlı karakter adına ileti gönderiyorum, alıntı yaptığım yazıyı, alıntı yaptığım yazıdaki yazılanları onaylıyorum.