Konu: [21.02.2022] (Valentino_Maximilano) İhlaller zinciri.  (Okunma sayısı 346 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.02.2022 15:14

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Valentino_Maximilano @OKN
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ivan_Vortex (@LoneLiness11 ) - Reina_Belluci (@marshmallow) - Kristy_Lizza (@MeqquenN)  - Nathalie_Ferucci (@Leoo )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.02.2022 - 13:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
      Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, GLM birliği ile Rodeo bölgesinde karşılaştık, aktif bir çatışma ortamı yaşandı, kişiler 2 kişi sistemsel yaralıya düştü. Kişileri araçlarımıza aldık kaçırma rolü yapacaktık ki.. Valentino Maximilano ( Maske_27075) karakteri araca alındığı an bağlantı kopardı, gelmesini bekledik geldiğinde ise sistemsel yaralı süresi bittiği gibi ayağa kalkıp koşmaya başladı ardından duvara doğru koşarak /misc 1 komutunu kullanarak Bug abuse yaparak duvarın içerisine girdi, saklanmaya çalıştı. Daha sonrasında PD'e sistemsel bildirim gittiği için baskın yaşandı, Valentino karakteri PD'e yakalanmamak için tekrardan bağlantı kopardı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://media.discordapp.net/attachments/839734868837793813/945288247171481660/unknown.png
((Burada Valentino Maximilano karakterinin ilk bağlantı kopardığının SS'i bulunmaktadır. Ek olarak kişileri araca aldığımıza dair emote'ler çerçeve içerisinde görünmektedir.))
https://media.discordapp.net/attachments/839734868837793813/945288288175001620/samp_21_02_2022_12_39_38.png?width=828&height=466
((Burada Valentino karakterinin 2. defa bağlantı kopardığının SS'i bulunmakta, sağ alttaki saat'de görünüyor))
https://media.discordapp.net/attachments/839734868837793813/945288312040611870/ss.png
((Burada /misc 1 komutunu kullanarak kendini duvarın içinde kendini görünmez konumuna sokuyor dikkatli bakılırsa ayağının dışarıya çıktığı görülebiliyor))
https://cdn.discordapp.com/attachments/839734868837793813/945288303354212384/23.png
((Bu SS ise üstteki SS'i destekliyor, yakınlaştırıp bakılırsa ayağının çıktığı görünüyor.))
https://cdn.discordapp.com/attachments/945059836251496519/945321872407535637/Screenshot_1.png
((Bu SS ise duvarın içerisinde yukarıda ki SS'ler gibi kendini duvarın içerisinde soktuğunun son kanıtı, /Ado'su görünüyor fakat karakterin kendisi ortada yok, duvarın içerisinde olduğu net bir şekilde belli oluyor.))

((Video ise üstteki kanıtları destekleyecek ek videodur. Video başlar başlamaz Ivan karakterinin duvarda durduğunu görebilirsiniz, ardından bir saniye sonra duvardan Valentino çıkıyor. Dikkatlice bakarsanız bug yaptığı görülebilir))
Ek açıklamalar(varsa): Valentino_Maximilano karakterinin GLM birliğinde [R19] Rütbesinde olduğunu kanıtlayan bir SS, herhangi bir rank düşürme durumuna karşı bırakıyorum.

« Son Düzenleme: 21.02.2022 17:36 Scuttlebutt »

#1 - 22.02.2022 11:48
@OKN 24 saat içerisinde savunma yapmanız gerekiyor, aksi halde gösterilen görüntüler karşılığında cezalandırılacaksınız.

OKN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 2024Roleplayer2022 Yılbaşında Oyundaydı
#2 - 22.02.2022 13:25
Merhabalar, çalıştığım için şikayete geç savunma yazabildim.

Site içinde oturduğum için internetimde yüksek ping ve kesintiler vardı, kasıtlı şekilde /q atmıyorum zaten. Öyle bir amacım olsa oyuna tekrardan giriş yapmazdım.

Bağlantı kopmasından sonra oyuna girdiğimde beni vuran kişiler etrafımda yoktu.
Yaralı olduğum için animasyon atıp "/sdo Sol kolundan yaralıdır" yazıyorum. Orada herhangi bir bug yapma, saklanma amacım yok. Bug ve saklanma amacım olsaydı  üstüme "/sdo Yaralıdır" yazıp kendimi deşifre etmezdim.
Sonrasında beni vuran kişiler yanıma geliyor, rolde ne yaşandığını o sırada bilemiyorum çünkü bir kez bağlantım kopmuştu ve role devam edecekken bir daha oyundan düşüyorum.

İkinci defa oyuna giriş yapıyorum ve beni vuran kişiler olay yerinden ayrılmış (yakalanmış veya uzaklaşmış) oluyorlar.
Etrafta olan bitene baktığımda ise VCPD - GLM - Underground ekipleri arasında çatışma dönüyordu.
O sırada ise Kai karakteri yanıma gelip beni araca atıyor ve olay yerinden uzaklaşıyoruz. Rolün ekran görüntülerini buraya bırakıyorum, Dora_Lively adlı memur karakter kaçırılma olayına tanık oldu zaten.

Rol devamında beni vuran kişiler /pm üzerinden bana ulaşıp, rolün ne durumda olduğunu belirtselerdi ona göre hareket ederdim. Eğer beni araca koydularsa /pm'den bana ulaşıp, rol bu şekilde gelişti role uymalısın diye uyarabilirlerdi. Şahıslardan bana rol hakkında herhangi bir bilgilendirme gelmedi ve Kai karakterinin yapmış olduğu kaçırma rolüne uydum.

#3 - 22.02.2022 19:06
Selam. Öncelikle bağlantı /q atmadığından bahsetmişsin, buraya herhangi bir kanıt bırakmamışsın /q atmadığına dair. /q atmadığın pekte inandırıcı gelmedi açıkçası. Peki ya çatışma ortamı yaşandığı esnada düşüyorsun seni araca atar emotesi verildikten sonra bağlantın kopması garip açıkçası.

Bağlantı kopmandan sonra seni bekledik, ve /b'den arkadaşlarına yazdık, Valentino'u bekliyoruz şeklinde, fakat PD'e sistemsel bildirim gittiğinden dolayı olayın yaşandığı bölgeye PD geldi, biz olay yerinden uzaklaştık, arkadaşım PD üyesi /pm üzerinden iletişime geçti kişinin bağlantı kopardığını anlattı, ve bizde olay yerine geri döndüğümüz an'da sen oyuna giriş sağladın, baktık ki koşuyorsun fakat RK'lısın ve Araçtasın. Nasıl koşabiliyorsun? Sana dur yazıyorum, ve hemen ardından sen birden görünmez oluyorsun, /misc 1 komutunu kullanarak duvarın içine giriyorsun, senin yanına Ivan karakteri geldiğinde ise hemen duvarın içerisinden çıkıyorsun. duvardan çıkar çıkmaz duvara zıplayarak çimlerin üzerine çıkıyorsun, ayrıca /ado komutunu duvarın içerisinde biz seni fark ettikten sonra yazıyorsun. Kısacası saklanmaya çalıştığın bariz belli. Duvardan çıktıktan sonra ise PD tekrar geldiğinde tekrar bağlantı kopartıyorsun. PD gelir gelmez bağlantı koparıyorsun.

Benim ile PM üzerinden iletişime geçmediğimizi söylemişsin, seni ilk bağlantı kopardığında seni ortalama 3-4 dakika bekledik oyuna giriş sağlamadın PD geldi, sürekli rp kuralından olduğundan dolayı olay yerinden uzaklaştık, dediğim gibi arkadaşım PD üyesi ile iletişime geçip beklemesini rica etti. Olay yerine tekrardan geldik senin girişini beklemek için, sen oyuna girdin GLM üyeleri tekrardan gelip sıktı, PD tekrardan geldi, ve Valentino tekrar bağlantı kopardı ve bende direkt olarak şikayet açmaya yöneldim /pm üzerinden yazmamız bir şey değiştirmeyecekti çünkü ve bizde tekrardan Valentino'nun oyuna giriş sağlamasını beklemedik.

İyi forumlar.

#4 - 22.02.2022 19:20
Valentino Maximilano karakterinin samimiyetine ve dürüstlüğüne güvenerek, rolden kaçmadığını varsayıyorum ve o konuda ki savunması yeterli görüldü. Onun dışında SS'ler de görüldüğü üzere bug abuse ile duvar içerine saklandığı için cezalandırılacak.