Konu: Todd_Murphy İllegal FM yetkilisi RK İhlali.  (Okunma sayısı 494 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.02.2022 17:15

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Todd_Murphy @Laffys

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dragon_Tokyo @amrepo Aldrean_Lawther @Scuttlebutt Reggie_Krause @MuhammetKalkan

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'te mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
2.1) BRAWL
Anlaşmalı Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
2.2) ÇATIŞMA, SAVAŞ, BASKIN
10. Çatışma esnasında sistemsel ölen kişiler, aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler, girdikleri takdirde Revenge Kill kuralından işlem uygulanır.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, son bir haftadır hoodumuza gelip sürekli bizi kışkırtmalarıyla roller sergilemeye başlayan Despicables ekibinden bahsedeceğim. Sürekli rol çevirdiğimizi Pitchfork Bar'ın önünden yamalı bir şekilde (hoodumuzun içinden) sürekli geçerek retard rp yapıyorlar ve bizi kışkırtıyorlar. Rollerini sürekli bizi kışkırtmak üzerine kurup farklı bir rollere dahil olmuyorlar aynı zamanda bu bahsettiğim birliğin birlikte iş yaptığı veya arkadaşlık kurduğu kişilerde aynı hareketleri sergiliyorlar, son iki gündür sıksık video kayıtlarıyla geziyorum ve bu olaydan gerçekten sıkıldık yaptıkları sadece bizi kışkırtmak, sunucuya rol yapmaya değil bizi kışkırtmak için girdiklerini düşünüyorum. Bir kasabaya ikinci motor kulübünün eklenmesinin kasabayı canlandırmak amaçlı yapıldığı söylenmişti fakat burada roller her zaman aynı şekilde kışkırtmaya gidiyor. Bugün yaşadığımız olayda ise aynı şekilde Despicables ekibinden bir kişi yeleğiyle yine hoodumuza girdiler bizde ona çıkarması veya ters giymesi gerektiğini söyledik, Yeleğini ters giydi ve rol ilerleyişi gayet iyi bir şekilde ilerlerken Todd_Murphy karakteri ve Eric_Garrett karakteri ona yeleğini düzeltmesini söyledi hoodumuzun içerisindeyken bunu yaptılar. Israrla kavgaya doğru ilerlettirdiler. Buraya kadar bi sıkıntı yok biz kişilerle kavga ettik ve ardından hepsi düştüler, daha sonrasında bu konuyu farklı bir arkadaşıma rolsel olarak anlattım. Bana yaptığımız kavganın 1 saat öncesinde silahlı çatışmada RK'landığını söylediler. Kısacası RK'lı olduğu halde Brawl'a girmesi.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Bu sste 15.31 'de rklandığını görebilirsiniz.
Bu sste ise 16.18'de bizimle girdiği kavgayı görebilirsiniz.

Ek açıklamalar(varsa): Evet ek açıklamalarım tabii ki de olacaktır, Bu zamana kadar yaptığımız rollerde hiç bir zaman agresif sergilemeyip onları düzgün dillerle uyarmaya çalıştık ve bunun karşılığında bizlere karşı alay eder hareketlerle rol sergilediler aynı zamanda bunları yapan kişinin RK ihlali yapan kişinin Illegal FM yetkili olması beni çok üzüyor burada kasabayı canlandırmaya çalışırken agresif sergileyip üstünlük kurma cabaları gerçekten çok saçma ve bu konu hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla
- Devil's Law Motorcycle Club

« Son Düzenleme: 20.02.2022 17:20 frombendis »

#1 - 20.02.2022 17:42
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 20.02.2022 17:58
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 20.02.2022 18:32
Savunma gelicektir.

#4 - 20.02.2022 19:18
Öncelikle selamlar, ilk önce şu konuya değineceğim. Kulübümüzü açarken bütün Mc'lerle görüştük ve kimseyle aramızda problem yoktu. Aynı şekil Devils Law grubuylada görüştük hatta arkadaş olduk. https://cdn.discordapp.com/attachments/941453553107623946/942506061229871164/Baslksz-101.png SS'de zaten gözüküyor. Hiçbir şekilde kışkırtıcı davranmadık, her koşulda alttan aldık. Hoodları maalesefki şehre gidiş yolumuzun üzerinde olduğu için oradan geçiyoruz, ekstra olarak benzinlik ve atm de orada olduğu için oralara gittiğimizde bize agresif davranıyorlar. Gerekli ssler var, fakat bu durumların şikayetle alakası olduğunu düşünmüyorum yinede yazıyorum problem yok.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=124540.0  https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=124549.0  Underground ekibi GLM'ile savaştalar sanırım fakat ortada aktif çatışma ortamı henüz yok ayrıca birçok ihlal yapıyorlar, ben motorumu tamir etmek için oraya gittim ve DM'e maruz kaldım, gerekli bütün yaralı rollerimi yaptım hastaneye gittim vesaire. https://cdn.discordapp.com/attachments/941089669213470800/944985168198901830/samp_20_02_2022_15_57_08.png SS'dede gözüküyor, şikayet açmakta biraz geç kalmış olabilirim.

Üçüncü duruma gelecek olursak, arkadaşım atmyi kullanmaya gidiyor ve ona agresif yapıyorlar her zamanki gibi. Bizde yanına gidiyoruz hala yaralı rolümü yapıyorum. Hiçbir şekilde agresif davranmıyorum ve kavga başlatıcak kelimeler kullanmıyorum. Ardından arkadaşlar gelip bize saldırıyorlar, ben sadece kendimi korumak durumunda kalıyorum. Hiçbir şekilde agresif rol ve kavga başlatacak hareketler yapmıyorum. Brawl'a girmemek için özen gösterdik fakat karakterler zorla bizi brawla sokmak istediler, karakterim sadece kendini korudu.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 20.02.2022 20:06 Laffys »

#5 - 20.02.2022 19:55
Birlik lideri olarak "kışkırtma" olaylarına değinmek istiyorum. Kasabaya yerleşmeden, chapteri açmadan önce şehirdeki (buffalo, tormentors, call of raven ve son olarak devils law) tüm ekiplerle konuştular. Devils Law ekibi ile konuşuldu. Hatta şikayeti açan arkadaşımızın karakteriyle konuştular. Bazı kulüpler hakimiyeti olduğu yerleri belirtip oralardan yelek ters bir şekilde geçmelerini isterken, bazı kulüpler yelekli ziyaret edilmelerine rağmen hiç bir no-color politikasından söz etmedi. Bu no-color politikasından bahsetmeyen kulüplerden birisi ise Devils Law. Bu yüzden karakterlerimiz, bu kulüplerin no-color politikalarının olmadığını varsaydı. Karakterlerimiz aynı kasabayı paylaştıklarını, bir problem olursa iki tarafın da sıkıntı yaşayacağını hem birbirlerine hem kendi aralarında konuştu. Hatta kasaba içerisinde savaş yapılmasının iki kulübü de kötü etkileyeceği, polislerin sayısının fazla olduğunu, savaş durumunda iki tarafın da büyük kayıplara uğrayacağı konuşuldu. Ayrıca iki kulübün beraber etkinlik düzenleme planları konuşuldu. Karakterlerimiz, chapteri resmi olarak açtıktan sonra dostluk işini resmiyete döküp bir dostluk anlaşması için bir sitdown düzenlemek istedi. Ancak Devils Law ekibindeki karakterler, geçen gün yelekli gelmelerinde hiç sıkıntı çıkarmadığı kulübe ertesi gün "yoldan yelekle geçemezsiniz" diye anlık 180 derece tavır değiştirdi. Karakterlerimiz kasabayı paylaştıklarını ve daha önceden dost olduklarını, bu konuyu bir toplantı yaparak kasabada iki tarafın da uyması gereken kurallar koymalarını önerdi. Ancak Devils Law tarafı "toplantı olmayacak, kasabamızdan yelekli geçmeyin" diye bu tavrını devam ettirdi. Son olarak da buradayız. Eğer ki gerçekten kasabada savaş rolleri yerine kasabayı canlandırma rolleri yapmak istiyorsanız anlamsızca karakterlerinizin tavırını geri çevirmeden öncesine döndürün. Agresif rol sergilemiyoruz, karakterleriniz bir gün başka türlü yarın başka türlü davranırsa bizim karakterlerimizin buna anlam vermemesi çok normal. Birden kasabada no-color yapılmasını istemeye karar verdiyseniz bunu chapter üyelerine değil, chapter başkanı ile konuşmanız ve kasaba içerisinde kural belirlemeniz gerekiyor. Aksi taktirde agresif rol yaparak üstünlük sağlamaya çalışan grup siz oluyorsunuz.

Anlamayanlar için Şeytanlar, Devil's Law için bir kısaltma olarak kullanıldı.

#6 - 20.02.2022 20:12
 Merhabalar, bütün konulara tek tek değinerek gideyim. Yelekli başka bir motorsiklet kulübünün önünden geçen adamı "Kültüre ters olmasına rağmen" fazlasıyla uyardık ve uyarıları dikkate almadınız. Şehire giden yol bizim hoodumuz içinde olabilir fakat bu size yelekle geçme şansı vermiyor. Yelek konusunda sizin hakkınızda IC olarak şikayetler zaten vardı. Uyarılarımın üstüne senin yelekle geçmene müsade edecek değilim. Kültürü çözememişsin ve burada MC rolü çevirmeye çalışıyorsun.

Brawldan kaçmak istedik onlar zorla soktu diyorsun fakat Max'in kullandığı "Serseri herifler", Eric'in kullandığı "O sarı saçını s*****, maymun ***** *****" küfürleri yeterli gelmiyor sanırsam. Ayrıca "O yeleklerle buraya giremezsiniz" sözlerinden sonra Eric'in "Gördüğün gibi girdik" demesi, Todd'un "Canım ne isterse onu yaparım" cümleleri SS'lerinde görünüyor ve herşeyi özetliyor. Brawl'a girmemeye çalıştık bahanesini unutun.

Sizin orada daha ağır şeylere maruz kalmanız gerekiyor fakat herkesin rol zevki için bunlara izin vermedim. Eğer kültürü biliyorsan başka bir MC'nin hooduna böyle yelekli giremeyeceğini bilmen gerekir. SS'leri bulunmuyor fakat Eric karakterini yelekle geçtiği zaman uyardım fakat beni tınlamadı, bu bile fazlasıyla saygısızlık.

Kulüpler ile konuştuk ve sorunumuz yoktu dedin. Evet ilk başta bir sorun yoktu çünkü bir saygısızlık yoktu. Sizin kulüp açmanıza laf etmedik. Siz buna rağmen gelip "Kasabamız" kelimesini kullandınız. Bundan ayrı yeleklerinizle sadece bize karşı değil diğer bir iki kulübe karşıda saygısızlıkta bulunmuşsunuz. Bunların hepsini IC olarak öğrendim ve sizi uyarmaya devam ettim. Bugün yaşanan olay bardağı taşırdı ve bu hale büründü.

Gelelim başka bir konu olan kışkırtma konusuna. Yine aynı konuyu anlatmaktan sıkıldım fakat sizin için yazacağım. Uyarılara rağmen kültüre ters hareketler yapmak IC olarak kışkırmamız için çok yeterli sebepler. Kışkırtmak için mermi yağdırmanıza falan gerek yok, kültüre ters bir şey olursa bunları yapmamız çok normal.

Bize her daim agresif davranıyorlar demişsin, veyahut şöyle geçeceğim; Bahsettiğin bütün konular kültüre uymamanızdan gerçekleşiyor. Benim size önerim önce tamamen bir "Motorcu Kültürü" olayını öğrenin ve rollerine bu yönde devam edin.

Diyeceklerim bu kadar. Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 20.02.2022 20:17 MuhammetKalkan »

#7 - 20.02.2022 20:18
sonraki role öğrenip geliriz  :D

#8 - 20.02.2022 20:19
Birliğin lideri olarak konuşuyorum;
Ben IC kişilere yeleği ile buradan geçemeyeceğini her gördüğümde söyledim. Bir kez değil her gördüğümde söyledim. Bunu aynı şekilde kulübe dahil herkesin yaptığından eminim. Sizde bunlara uymayarak aksi ilerlediniz. Ne de olsa bir kültüre uygun şekilde rollerimizi gerçekleştiriyoruz ve siz saygısızlık gösterir iseniz IC olaylar gelişir ve gelişmeye devam etmektedir. "Kasabaya yerleşmeden, chapteri açmadan önce şehirdeki (buffalo, tormentors, call of raven ve son olarak devils law) tüm ekiplerle konuştular" kısmına gelir isek John ile görüştüğünü görüyorum ama yerleşmek yada bir kulüp olarak var olacağız izni alınmadı. Sizden önce orada var olan bir kulüp var ve size bölgemizde yeleğiniz ile geçemezsiniz denmesine karşı buna uymuyorsanız olaylar bu şekilde gelişir. Ayrıca Beowulf karakterim kulübün founderı olarak gelmiş bulunmakta. No Colors politikası için rolsel olarakta "No Colors Allowed" tabelası astık bunu da rolde bakın orada böyle bir şey yazıyor diye gösterdim + diğer tüm kulüpler bu politikamızda toplantılarda bahsettiğimizi biliyor.

#9 - 20.02.2022 22:02
Tekrardan bir açıklama ile karşılık sunuyorum;
Konuyu sürekli aynı şekilde ATM'ye ve Şehire giden yol üzerinden sonuçlandırıyorlar, Hiç bir zaman geçiş yaptıklarında agresif yapmamıştık ve sürekli bunu arkadaşlarımın belirttiği gibi belirtiyorum girdiklerinde sürekli sakin bir tavırla ve orada ilk başta ATM'ye geldiğinde de agresif yapmamıştım, evet bir çatışma olmasını en başından istemiyorduk lâkin sizin bunu söylediğimizde yanlış anladınız ve çok rahat hareketler sergilemeye başladınız, bu yapılan brawl aniden olan bir şey değil sürekli yapılan kışkırtmaların bardağı taşıran nokta olmasıydı. Aynı zamanda kulübünüzün Asbaşkanı'nın da bu tarz hareketler sergilemesi kulübün çocuk kulübüne döndüğünün göstergesi olmaktadır, her seferinde aynı sakinliği göstermemize rağmen yaptığınız/sergilediğiniz roller ortada. Hiç bir etkinlik düzenlemeyipaktiflik göstermediğiniz durumlar ortada, dediğim gibi aktifliklerinizde sadece bizi kışkırtmanız olayın komik yanı.
Aynı zamanda attığım Kırpılmış RK'nın video kaydını da buraya sunuyorum ;