Konu: [19-02-2022] Pedro_Camacho, Eduardo_Joaquin, Ramon_Giovanni, Nico Wilson DM  (Okunma sayısı 333 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.02.2022 17:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Pedro_Camacho= @Canavar
Eduardo_Joaquin= @Staunch
Ramon_Giovanni= @darknight
Nico Wilson= @Reny

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vitali_Sokolov: @Trabzon1964
Lucas_Wright: @Berko
Aleksandre_Almast: @AKU

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.02.2022 15.15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

15-) SİLAH KURALLARI

a) Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.

b) Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 18.02.2022 tarihinde işyerimize gelip satılık olmadığını sorup mahalleyi benimsemek istediklerini söylediler. Satacak olursam arayacağımı söyleyerek arkadaşlardan birinin numarasını aldım. 19.02.2022 tarihinde ise işyerimizin etrafında dolaşmaya ve PM'den kaça satacaklarını sormaya ve fiyatta pazarlık yapmaya başladılar. Ardından reklam verince tekrardan işyerine geldiler. Agresif bir tonda konuşmaya başladılar dün de zaten işyerinin ortasında belindeki Deagle ile örtülü tehdit etmişlerdi. Bugün tekrardan aynı tarzdan bir emote atarak tehdit savurdu @Canavar. Kalanı videolarda gözüküyor; kısacası çatışma çığırtkanlığı yapıp mahalle sahipleneceğiz diye fazlasıyla agresif girişleri bulundu. Alttan alma çalışmalarımıza rağmen daha ilk tanışılan adamlara Deagle gösterildi; pompalı çekildi ateş açıldı. Hiçbir akla mantığa sığmayan davranışlar. Mekanını satın alacağınız adamın mekanına Shotgun ile girip sıkmazsınız; herhangi bir amaca hizmet etmiyor zannımca bu davranış sadece işleri yokuşa sürükleyerek rol dönmesini engelleyip çatışmaya çekiyor ortamı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Olayın güncel görüntüsü.

Ek açıklamalar(varsa): Gerekirse; silah göstermenin, PM'den satıma ısrarın görüntülerini de atabilirim ama bunlar yeterli gelecektir.

« Son Düzenleme: 19.02.2022 17:55 lencarst »

#1 - 19.02.2022 18:03
Onaylıyorum.

AKU

*
v2 Oyuncusu
#2 - 19.02.2022 18:05
Tanımadığın, legal gözüken bir işletmeye girip küfürler edip, silah sergilemek ne kadar mantıklı? Yer satılmıyor diye öylece birini çekip vuramazsınız.

#3 - 19.02.2022 19:05
Öncellikle durduk yere gelip kimseye küfür edip sıkmadık, kendiniz videoya almışsınız ki ss görüntüleri de elimde bulunmakta. İl-legal bir rol sergiliyorum zaten normalde de Vitali Sokolov karakteri IC den laf sokarak kışkırtmaya çalıştı. Buna yönelik IC olarak Pedro Camacho karakteri tehditler savurarak karşı çıkıştı. Karşı taraf bir şey yapamacağımızı küfür ederek IC şekilde belirttiler. Pedro Camacho sinirlenerek mekandan çıkıyor, aracından silahını alıp içeri girerek şahıslara ateş açıyor. Aynı zamanda arkadaşlar polis çağırmakla tehdit ediyor yani olay anında IC düşmanlık oluşmaya başlıyor. Kimseye OOC kin beslemiyoruz beyler burada herkes rol yapıyor.
Karşı tarafın kışkırtıcı haraketlerine dair ss'leri birazdan paylaşacağım. Ortalıkta bir DM durumuda yoktur, gerekli emoteler'de mevcuttur, iyi oyunlar dilerim.

#4 - 19.02.2022 19:16
Öncellikle ss'leri burada paylaşıyorum video üzerinde belki adminler net görmüyor olabilir daha net olsun olay açıklığa kavuşsun. Şimdi Vitali Sokolov karakteri olay esnasında kışkırtıcı bir cevap veriyor -------> https://i.hizliresim.com/tmgn0uz.png ondan önce zaten şahısları IC olarak tehdit ediyoruz, bizi alaya alıyorlar. Bizde eğer mekanı satmazlarsa, bizi ciddiye almazlarsa buraya ateş açacağımı söylüyorum. Arkadaşta bir şey yapamazsın diyor ve küfür ediyor. Araçtan silahımı alıyorum,  emote'mi verip olay yerinde ki şahıslara ateş ediyorum.

Olayın DM olmadığına dair diğer kanıtlar: [Olay esnasında oluşan IC düşmanlık] Kanıtlar --------> https://i.hizliresim.com/526ieom.pnghttps://i.hizliresim.com/6rnf9m2.png ,  Bu kanıtta olay esnasında mekan ile ilgili konuşuyorlar, karşı tarafın atağı ile kızışmalar ufaktan başlıyor. ----> https://i.hizliresim.com/65oifjo.png

#5 - 19.02.2022 19:17
Rolün 1 gün öncesinde mekanı satacaklarını söylediler, bugün ise dalga geçerek 6 saat daha bekleyin diyorlardı. Video da görüldüğü gibi arkadaşıma “üstündeki dar geldiyse çıkar.” dediği için karakterlerimiz sinirlendi. Biz de mekandan çıkmadık görüldüğü gibi İllegal bir ekip olduğumuz için karşı taraf 911’i aramakla tehdit etti ve aradılar. Biz de saldırmak durumunda kaldık. IC olarak aranan Pedro isimli arkadaşımız da sıkmaz zorunda kaldı. DM yaptığımızı kabul etmiyorum.

#6 - 19.02.2022 19:19
Şahıslar şu an OOC kin yapıp bize şikayet açıyorlar, biz hiçbir şekilde şahıslara OOC kin yapmıyoruz ki yapsak yani DM atmaya kalkışsak gün içinde birden fazla sıkardım. Ben o rolümü orada bitirdim, karakterimin yapısına göre bir rol sergiledim. Bu rol IC olarak uzayacak çünkü şahıslara karşı bir IC düşmanlığımız var. Buna rağmen ben rolümü kaliteli şekilde yapmaya devam ediyorum, sıktıktan sonra gelip 500 defa DM atmıyorum. :) :)

#7 - 19.02.2022 19:24

Nico Wilson= @Reny

PM'den zorla satacaksın diye bir şey demedim ben sana dostum. Sadece gerçekten satmak istiyor musun diye bir şey sordum. Bu olaylardan önce yazdım hatta sana, dürüst olacaksan yazdığım saatle beraber kanıtları atarsın. Ben OOC olarak merak edip IC düşmanlık önce sordum sana

Alıntı
6-) DEATHMATCH
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

15-) SİLAH KURALLARI

a) Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.

b) Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 18.02.2022 tarihinde işyerimize gelip satılık olmadığını sorup mahalleyi benimsemek istediklerini söylediler. Satacak olursam arayacağımı söyleyerek arkadaşlardan birinin numarasını aldım. 19.02.2022 tarihinde ise işyerimizin etrafında dolaşmaya ve PM'den kaça satacaklarını sormaya ve fiyatta pazarlık yapmaya başladılar. Ardından reklam verince tekrardan işyerine geldiler. Agresif bir tonda konuşmaya başladılar dün de zaten işyerinin ortasında belindeki Deagle ile örtülü tehdit etmişlerdi. Bugün tekrardan aynı tarzdan bir emote atarak tehdit savurdu @Canavar. Kalanı videolarda gözüküyor; kısacası çatışma çığırtkanlığı yapıp mahalle sahipleneceğiz diye fazlasıyla agresif girişleri bulundu. Alttan alma çalışmalarımıza rağmen daha ilk tanışılan adamlara Deagle gösterildi; pompalı çekildi ateş açıldı. Hiçbir akla mantığa sığmayan davranışlar. Mekanını satın alacağınız adamın mekanına Shotgun ile girip sıkmazsınız; herhangi bir amaca hizmet etmiyor zannımca bu davranış sadece işleri yokuşa sürükleyerek rol dönmesini engelleyip çatışmaya çekiyor ortamı.

Olayın güncel görüntüsü.

Ek açıklamalar(varsa): Gerekirse; silah göstermenin, PM'den satıma ısrarın görüntülerini de atabilirim ama bunlar yeterli gelecektir.

Ben sana PM'den ısrarla sat diye bir şey demedim dostum lütfen yalan yanlış konuşup yetkileleri kandırmayalım. Ben sana dedim ki kafanda var mı böyle bir şey satmayı düşünüyor musun dedim satarsan da ne kadar satarsın dedim. Sen fiyat söyledin bana bende bu fiyata kim alır bu mekanı dedim öyle bir konuşma geçti sonra bir daha da yazışmadık. Eğer varsa konuşmaları da at buraya görsün herkes.
« Son Düzenleme: 19.02.2022 19:30 Canavar »

#8 - 19.02.2022 19:29
Vitali Sokolov karakteri SS'lerde de gözüktüğü üzere ilk küfürün tarafından edilen küfür sonrasında şahsa olmayan bir küfür ediyor. Öncesinde yaptığınız gibi silah göstererek örtülü tehdit ediyorsunuz, ardından yine videoda gözüktüğü gibi alttan almaya çalışırken bahane bulunup direkt silah alınıp araçtan DM başlatılıyor; ek olarak ben mekanı satacağıma dair hiçbir şekilde bir beyanda bulunmadım. Dün "Olursa öyle bir fikrim ararım." diye bir cümle kullandım kaldı ki ispatınız varsa alabilirim. Ben yine de küfür edip; örtülü tehdit edip açıkça çatışma çığırtkanlığı yapmayı doğru bulmuyorum. Herhangi bir OOC kin durumu da yoktur zaten yapılanı kurallara aykırı bulduğumuzdan her bilinçli kullanıcı gibi şikayet dilekçesi açtık başka yerlere çekmeye gerek yok konuyu. Bize karşı yapılan hatadan keyif almasak da sonrasında 1 saat ifade verme ve polis rolü de yaparak rolü yokmuş gibi saymayıp yaşananları alıp devam ettik.  Her neyse; gerekli muhakemeyi yönetim ekibi yapar; keyifli roller. :sampanya:

#9 - 19.02.2022 19:34

Nico Wilson= @Reny

PM'den zorla satacaksın diye bir şey demedim ben sana dostum. Sadece gerçekten satmak istiyor musun diye bir şey sordum. Bu olaylardan önce yazdım hatta sana, dürüst olacaksan yazdığım saatle beraber kanıtları atarsın. Ben OOC olarak merak edip IC düşmanlık önce sordum sana

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Alıntı

15-) SİLAH KURALLARI

Olayın güncel görüntüsü.

Ben sana PM'den ısrarla sat diye bir şey demedim dostum lütfen yalan yanlış konuşup yetkileleri kandırmayalım. Ben sana dedim ki kafanda var mı böyle bir şey satmayı düşünüyor musun dedim satarsan da ne kadar satarsın dedim. Sen fiyat söyledin bana bende bu fiyata kim alır bu mekanı dedim öyle bir konuşma geçti sonra bir daha da yazışmadık. Eğer varsa konuşmaları da at buraya görsün herkez.

Dediğim gibi böyle konuşmalar IC geçse daha doğru olur. "Satmak istesen kaça satarsın?" diye bir cümle kullandın ben de sana işyeri satma kuralını hatırlattım sonrasında böyle şeyleri PM'den konuşmak istemediğimden son sorularına cevap dahi vermedim. Yani PM'den "Satmak istersen kaça satarsın?" diye sorup fiyatı beğenmenin de oyuna yansıması da doğru değil. Rolle öğrenilip rolle sonuçlanması her zaman tercihimdir.