Konu: 17.02.2022 - Kordelya Lagunova - Cache Mining  (Okunma sayısı 1059 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 17.02.2022 21:13
ALINTILADIĞINIZ SİZE AİT OLMAYAN SKİNİN ASLI BİZİM ELİMİZDE DE MEVCUTTU. DOSYA TARİHİNDEN GÖREBİLİRSİNİZ.

Burada temel birkaç sorun var arkadaşlar onlara değineceğim. Öncelikle kafa tamamen bize aittir kafa hiçbir şekilde alıntılanmadı. Ayrıca skin içeriğinin çoğu da zaten SİMS 4 ya da Brezilya sitelerinden alınıyor. Skin yapan arkadaşımız da takasla o skini elde etmiş. Ki tarih dönemine bakarsanız aynı döneme denk düşüyor. Zaten kendisinde var olan skindi. Yani siz o skini bir başkasından takas aldığınızı ifade ederek üzerine işleme yaparak ben bu skini ürettim diye atıyorsunuz aynısı da bizde zaten mevcut. Siz ilk attınız diye skinin size ait olduğunu düşünmeniz çok saçma gerçekten. Ben o karakter yüzüyle üç tane ayrı skin attım. Onlar dahi çalındı ve tabiri caizse çirkef bir tabirle KALTAK skini diye Chill dcsinde kullanılmış. İçerisinde değilim fakat platformda eskiyim, hemen hemen kimin kim olduğunu biliyorum o yüzden öğrendim. Hatta bu skinim de başka birilerine daha para karşılığı satılmaya çalışıldı. Sırf boyutunu düşürmek için günlerce 800 kb ayarı vermeye çalıştık. Sırf ayakkabısı ya da kıyafeti birinde var diye skinin çalıntı olduğunu iddia edemezsiniz. Vice Onaylı diye hanımefendi kendisi emeğiyle skini yapmış olsa evet diyeceğim de onaylı diye yaptığı eylem değişmiyor. Ben insanların emeğine saygı duyarım fakat sizin olmayan bir şeyi size aitmiş gibi lanse etmeniz ve ilk biz yoktuk bu kullanılamaz demeniz garip. Zaten elimizde var olan bir kıyafet modeliydi ki bu skinin yüzünü kendisi yaptı fakat sırf önce ekletti diye skin maalesef size ait olmuyor. Biz onun emeğini çalmıyoruz burada zaten paylaşılmış bir skin üzerinden değişikliğe gidiyoruz. Ki kafa alıntı değil kafa tamamen sıfırdan yapıldı. Defaat ile tekrar ediyorum. Siz alıntılayınca skin size nasıl ait oluyor onu anlamıyorum. Oyunun default skinleri var bir sürü. Şimdi herkes onları kullanıyor diye GTA'nın skinlerini çalmış mı oluyor? O zaman oyun içerisinde de kimse aynı default skinleri kullanamasın o da yasak olsun. Sizin karakter skininizi ya da karakterinizi birebir yansıtacak şeyiniz nedir? Yüzünüzdür. Bunu zaten biz yaptık, kıyafete gelince o da elimizdeydi oradan aldık. Keza sunucu skinlerinde de ortak kullanılan bir sürü yapılmış skin var. İnsanlar aynı skini kullanıyor diye birbirinden çalmış mı oluyor? Kendiniz birebir yapmış olsanız ve bizim elimizde o skinin kıyafet paketi olmasa evet diyeceğim ki size ait skin. Şu an bile skinler listesine girdiğinizde ortak kıyafetleri bulunan bir sürü skin mevcut. Bu sadece bu skine özel değil, biz de siteleri inceliyoruz.

Ortada size ait olan bir ürün üzerinde değişme yapılmadı, siz daha önce attınız diye de o kıyafetler size ait olmadı. Biz yüzünü orjinal bir şekilde kendimiz yaptık, kıyafeti de zaten var olan kaynağımızdan ben seçerek değiştirttim. Zaten benim iki kıyafetim daha var. Şimdi bu kıyafetlerin hiçbirini yapmadığınız gibi değiştirdiğiniz kafa da yine size ait olmayan bir kafa. Siz alıntılayınca ya da skini yapanlar ONAYLI VİCE GÖREVLİSİ olunca ne fark ediyor ki? Yani ben üç skin için para ödemişim neden sırf siz istemediniz diye bu skini değiştirmek mecburiyetindeyim. Skin zaten size ait değil. Zaten skini siz kendi emeğinizle yapmamışsınız. Zaten elimizde var. Kendinize ait olmayan şeyleri biz yaptık kullanamazsınız diyerek verdiğimiz paraları boşa çıkartmaya çalışan tavırlarınıza anlam veremiyorum açıkçası.

Ayrıca konu başlığını Cache Mining diye tanımlamışsınız, ben dosya içeriğinden hiçbir şey çalmadım. Buna dair ispatınız varsa buna dair bir kanıt atın. Ayrıca FORUM SKİN LİSTESİ'nde bu kıyafeti barındıran hiçbir skin bulamadım. Özellikle attırdığım bütün skinler için tek tek forumdan inceleme yaptım. Ticket açtım, @yutoalpha @Manifesto @Turancan @Flaviano   adlı yöneticilere de skinlerimi attım ve defaatle de sordum. Kendileri de bu durumdan haberdarlar. Skinlerim bunlar dedim, kendilerinden olumsuz bir dönüt de almadım. Sadece saç ve boyut düşürmem gerektiğini söylediler. Bu skini kullanamazsınız tarzında bir dönüt almadım. Kendileri sadece boyut düşürmem gerektiğini bildirdiler ve 800 kb aşmaması gerektiğini dillendirdiler. VCP bölümünde skin yerine eklememişsiniz. Açıkçası bu skini de VCP bölümündeki skin yerinde görmedim. Ben bu sunucuda yeni bir oyuncuyum, doğru ama yeni bir rolcü değilim. İnsanların emeğine de gayet önem veren birisiyim, fakat sizin olmayan şeyi sizinmiş gibi göstererek kullanamazsınız diye ilk biz eklettik skin bize ait diye takındığınız tavırlar aşırı yanlış tavırlar. Zaten skin yapımcı arkadaşımın da elinde bulunduğu bir skindi.

Aşağıdaki skinlere bakın mesela şu kafadan sunucuda yüzlerce var. O halde bu skin bir kere paylaşıldı diye belki asıl sahibi paylaşmadı diye herkes alıntılayıp farklı kıyafet üretiyor. Hepsinin kaldırılması mı gerekir? Yani bunun kararını verecek bir skine sahip değilsiniz. Sanki size ait olarak uğraş verdiğiniz bir kıyafeti yüzü komple alıp aynısını atmaya çalışmışım gibi muamele görüyorum burada. Kendi yaptığınız şeyler üzerinden hak iddia edin, önce alıntıladınızve attınız diye o tasarımlar size ait olmuyor. Ayakkabısı aynı olan insanlar var herkes ayakkabısını mı değiştirsin? Ya da ceketi aynı olan bir sürü takım elbise var. Hepsi takım elbise mi değiştirsin?

Şu alttakinden yüzlerce var oyunda.

« Son Düzenleme: 17.02.2022 21:36 Elif »

#11 - 17.02.2022 21:13
Etiketlendiğim için hızlıca birkaç yorumda bulunayım, @Mithra yaklaşık 2 yıldır arkadaşım ve skin'i yaptırdığı zamanlar konuşuyor ve skin hakkında bizzat yorumlarım bulunuyordu ortak fikirlerimiz doğrultusunda yapılmış bir skin yani skin kıyafetleri tasarlanmış bir skin. Eklenen tarihe bakıldığı zamansa @Mithra 'ın eklettiği tarih ortada, bu durumda skininizi değiştirmeniz konusunda sizi bilgilendirmiş. Kurallar ortada, karar yönetimin. Skin-Model yükletmeleri hakkındaki kuralları okumanızı tavsiye ederim. İyi akşamlar.

#12 - 17.02.2022 21:25
Vice'e önceden eklenmiş bir skini herhangi bir discord grubu(orayı biliyorum, benim eklettirdiğim skinlerde orada paylaşılmış) alıp kafa değişimi atıp Vice sunucusuna atmanız kurallar dahilinde bildiğim kadarıyla yasak olan bir şey,  yine de yönetim ekibi doğru kararı verecektir.  :sampanya:
Kimse senin skinini çalmadı şampiyon, aynı şekilde bizim de skinlerimiz orada paylaşıldı.

Üslup konusuna dikkat edersen sevinirim, kimseye hırsız veya çaldı demiyorum. Vice Roleplay kuralları doğrultusunda hatırladığım durumu yazıyorum, yine de en güncel bilgiyle kararı yönetim ekibi verecektir. Sakin davranmanız iki taraf için de en iyisi.

#13 - 17.02.2022 21:25
ALINTILADIĞINIZ SİZE AİT OLMAYAN SKİNİN ASLI BİZİM ELİMİZDE DE MEVCUTTU. DOSYA TARİHİNDEN GÖREBİLİRSİNİZ.

Burada temel birkaç sorun var arkadaşlar onlara değineceğim. Öncelikle kafa tamamen bize aittir kafa hiçbir şekilde alıntılanmadı. Ayrıca skin içeriğinin çoğu da zaten SİMS 4 ya da Brezilya sitelerinden alınıyor. Skin yapan arkadaşımız da takasla o skini elde etmiş. Ki tarih dönemine bakarsanız aynı döneme denk düşüyor. Zaten kendisinde var olan skindi. Yani siz o skini bir başkasından takas aldığınızı ifade ederek üzerine işleme yaparak ben bu skini ürettim diye atıyorsunuz aynısı da bizde zaten mevcut. Siz ilk attınız diye skinin size ait olduğunu düşünmeniz çok saçma gerçekten. Ben o karakter yüzüyle üç tane ayrı skin attım. Onlar dahi çalındı ve tabiri caizse çirkef bir tabirle KALTAK skini diye Chill dcsinde kullanılmış. İçerisinde değilim fakat platformda eskiyim, hemen hemen kimin kim olduğunu biliyorum o yüzden öğrendim. Hatta bu skinim de başka birilerine daha para karşılığı satılmaya çalışıldı. Sırf boyutunu düşürmek için günlerce 800 kb ayarı vermeye çalıştık. Sırf ayakkabısı ya da kıyafeti birinde var diye skinin çalıntı olduğunu iddia edemezsiniz. Vice Onaylı diye hanımefendi kendisi emeğiyle skini yapmış olsa evet diyeceğim de onaylı diye yaptığı eylem değişmiyor. Ben insanların emeğine saygı duyarım fakat sizin olmayan bir şeyi size aitmiş gibi lanse etmeniz ve ilk biz yoktuk bu kullanılamaz demeniz garip. Zaten elimizde var olan bir kıyafet modeliydi ki bu skinin yüzünü kendisi yaptı fakat sırf önce ekletti diye skin maalesef size ait olmuyor. Biz onun emeğini çalmıyoruz burada zaten paylaşılmış bir skin üzerinden değişikliğe gidiyoruz. Ki kafa alıntı değil kafa tamamen sıfırdan yapıldı. Defaat ile tekrar ediyorum. Siz alıntılayınca skin size nasıl ait oluyor onu anlamıyorum. Oyunun default skinleri var bir sürü. Şimdi herkes onları kullanıyor diye GTA'nın skinlerini çalmış mı oluyor? O zaman oyun içerisinde de kimse aynı default skinleri kullanamasın o da yasak olsun. Sizin karakter skininizi ya da karakterinizi birebir yansıtacak şeyiniz nedir? Yüzünüzdür. Bunu zaten biz yaptık, kıyafete gelince o da elimizdeydi oradan aldık. Keza sunucu skinlerinde de ortak kullanılan bir sürü yapılmış skin var. İnsanlar aynı skini kullanıyor diye birbirinden çalmış mı oluyor? Kendiniz birebir yapmış olsanız ve bizim elimizde o skinin kıyafet paketi olmasa evet diyeceğim ki size ait skin. Şu an bile skinler listesine girdiğinizde ortak kıyafetleri bulunan bir sürü skin mevcut. Bu sadece bu skine özel değil, biz de siteleri inceliyoruz.

Ortada size ait olan bir ürün üzerinde değişme yapılmadı, siz daha önce attınız diye de o kıyafetler size ait olmadı. Biz yüzünü orjinal bir şekilde kendimiz yaptık, kıyafeti de zaten var olan kaynağımızdan ben seçerek değiştirttim. Zaten benim iki kıyafetim daha var. Şimdi bu kıyafetlerin hiçbirini yapmadığınız gibi değiştirdiğiniz kafa da yine size ait olmayan bir kafa. Siz alıntılayınca ya da skini yapanlar ONAYLI VİCE GÖREVLİSİ olunca ne fark ediyor ki? Yani ben üç skin için para ödemişim neden sırf siz istemediniz diye bu skini değiştirmek mecburiyetindeyim. Skin zaten size ait değil. Zaten skini siz kendi emeğinizle yapmamışsınız. Zaten elimizde var. Kendinize ait olmayan şeyleri biz yaptık kullanamazsınız diyerek verdiğimiz paraları boşa çıkartmaya çalışan tavırlarınıza anlam veremiyorum açıkçası.

Ayrıca konu başlığını Cache Mining diye tanımlamışsınız, ben dosya içeriğinden hiçbir şey çalmadım. Buna dair ispatınız varsa buna dair bir kanıt atın. Ayrıca FORUM SKİN LİSTESİ'nde bu kıyafeti barındıran hiçbir skin bulamadım. Özellikle attırdığım bütün skinler için tek tek forumdan inceleme yaptım. Ticket açtım, @yutoalpha @Manifesto @Turancan  adlı yöneticilere de skinlerimi attım ve defaatle de sordum. Kendileri de bu durumdan haberdarlar. Skinlerim bunlar dedim, kendilerinden olumsuz bir dönüt de almadım. Sadece saç ve boyut düşürmem gerektiğini söylediler. Bu skini kullanamazsınız tarzında bir dönüt almadım. Kendileri sadece boyut düşürmem gerektiğini bildirdiler ve 800 kb aşmaması gerektiğini dillendirdiler. VCP bölümünde skin yerine eklememişsiniz. Ben bu sunucuda yeni bir oyuncuyum, doğru ama yeni bir rolcü değilim. İnsanların emeğine de gayet önem veren birisiyim, fakat sizin olmayan şeyi sizinmiş gibi göstererek kullanamazsınız diye ilk biz eklettik skin bize ait diye takındığınız tavırlar aşırı yanlış tavırlar. Zaten skin yapımcı arkadaşımın da elinde bulunduğu bir skindi.

Aşağıdaki skinlere bakın mesela şu kafadan sunucuda yüzlerce var. O halde bu skin bir kere paylaşıldı diye belki asıl sahibi paylaşmadı diye herkes alıntılayıp farklı kıyafet üretiyor. Hepsinin kaldırılması mı gerekir? Yani bunun kararını verecek bir skine sahip değilsiniz. Sanki size ait olarak uğraş verdiğiniz bir kıyafeti yüzü komple alıp aynısını atmaya çalışmışım gibi muamele görüyorum burada. Kendi yaptığınız şeyler üzerinden hak iddia edin, önce alıntıladınızve attınız diye o tasarımlar size ait olmuyor. Ayakkabısı aynı olan insanlar var herkes ayakkabısını mı değiştirsin? Ya da ceketi aynı olan bir sürü takım elbise var. Hepsi takım elbise mi değiştirsin?

Şu alttakinden yüzlerce var oyunda.

Yönetim ekibi eğer böyle bir şey dediyse problem oraya bağlı olur. Skininiz için eğer doğru görürlerse değişim hakkı verirler. Dediğim gibi, skin şahsım tarafından sunucuya atıldı. 3 ay sonrasında sizin atmanızı ve kullanmanızı istemiyorum. Konu yetkilileri gerekli işlemleri ve gözetimi sağlayacaktır, iyi forumlar.

#14 - 17.02.2022 21:38
Öncelikle sunucuda oynamayan kişilerin bu şekilde skin satması/ticaret amaçlı burada bulunmasına izin vermiyoruz. Platform dışı aldığınız/yaptırdığınız her skin başınıza patlayabilir ve bu tür durumların içine girebilirsiniz.

@organizedcrime gibi arkadaşlar, aktif olarak "vice onaylı skin yapımcısı" olmak için sunucuda aktif oynuyor olmanız gerekiyor. Bu platform kimsenin ticaret yapabileceği bir alan değil.

Bu platform dışındaki kişilere skin yaptırmak/onlardan skin satın almak da yine sizin hatanız.  Şikayetten bağımsız olarak, konu incelenene kadar bunu kilitli tutacağım ki bundan sonra benzer olaylar yaşanmasın.

Cache Mining yaparak, ekli olan özel bir modeli/kafayı kendi skininizde kullanırsanız, skininiz silinebilir, paranız boşa gider. Ek olarak dışarıdan birisini bulup yaptırdığınız skinler, o insanlar için sunucuda ekli mi ekli değil mi umurlarında olmadığı için, tek amaçları sizin paranızı almak. Sunucuyu takip etme gibi bir lüksleri yok. Bu yüzden "Vice Onaylı Skin Yapımcısı" rolü yaratıp bazı skin yapımcılarına bu rolü verdik ki, bu insanlar sunucuda hangi kafa/model ekli hangileri değil bilebiliyorlar. Bu sebepten dolayı Vice'da oynamayan, sunucuda 2 saat geçirmemiş insanlara gidip de paralar vererek skinler yaptırırsanız böyle sonuçlara yol açılıyor.

Normalde skin yaptırmak da ekletmek de insanlara verdiğiniz paralar da bizim hiçbir şekilde çıkarımızın olduğu bir durum değil. Aksine, insanların özel skinlerini ekletenleri takip etmek gibi bir zorunluluğumuz doğdu bu sebepten dolayı. Bu yüzden de bu kuralı getirdik. Aktif oynayan iki oyuncunun da (skini çalınan, skini ekleten) mağdur olmaması adına yönetimin yönergelerini takip etmeniz bu konuda önemli. Sunucuda hangi skin/kafa/model ekli bunu neredeyse ezbere bilen, sunucuda sürekli zaman geçiren skin yapımcıları sizden para alırken, çalıntı skin kullanmaz ya da ekli olan bir skini eklemez/sizi uyarır. Ama bu şekilde dışarıda duran, 2 saat bile sunucuya girmeyen, hiçbir skini incelememiş kişiler, elindeki hazır skinleri kullanır, para karşılığı size satar ve hem sunucu, hem ilgilenen adminler, hem skini çalınan kişi, hem de o kişiye de para verip sunucuya da para ödeyerek skin ekletme ürünü alan kişi mağdur olur. Bu kuralları keyfimizden eklemiyoruz.

https://discord.gg/vice discordu üzerinden sağdaki rolleri inceleyerek onaylı skin yapımcılarına ulaşabilirsiniz.

@organizedcrime yasaklandı.

Şikayete ilgili yetkili inceleyip sonuçlandırana kadar da kilit.