Konu: 17.02.2022 - Kordelya Lagunova - Cache Mining  (Okunma sayısı 1061 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.02.2022 20:19
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Kordelya Lagunova - @Elif
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Skinin benim olduğuna dair öne sürebileceğim isimler: @lemonpie @arslan @Solitario @mery @edipc4n @ellypop @Gewf @marshmallow
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.02.2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 24.11.2021 tarihi, saat 16:22:11 civarında eklettiğim, SS'te gözüken modelimi @Elif    isimli karakterde gördüm. Skini ben, onaylı ViceSquad skincilerinden @lemonpie  ya yaptırdım. Kendisiyle iletişime geçtim ve çalıntı olduğunu söyledi.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: (Karşı taraftan rahatsız edici argo kullanımı bulunmaktadır.)

Kanıtlar: GösterGizle

Arkadaşın eklettiği skin:

Benim, 11. ayda eklettiğim skin:

Skinin yapılışı anında gerçekleşen konuşmalar, tarihleri de belli oluyor.
Skinin ilk hali, görüldüğü gibi atkılı.

Skinin bitmiş hali bu. Ancak atkı bug yarattığı için üzerine tekrardan ticket açtım, atkıyı da sildirdim ve skinin son hali yukarıda verdiğim fotoğraftaki gibi oldu.

Ek açıklamalar(varsa): Ben kendisini bulup Discord adresine mesaj attım. İlk mesajlar zaten ekte belirtilen ekran görüntülerinde görünmekte. Kendisi, "Kıyafeti paylaşan kişi hırsız." gibi bir ibarede bulunuyor. Ardından, skini ona yapan (Çalan) hırsız arkadaş ile birlikte bir DM grubu kuruyor.
Infamous isimli arkadaşta aşırı fazla gereksiz agresiflik bildirerek bir anda atağa kalkıyor. Ben, Elif isimli arkadaşa durumu nazik ve üsluplu bir biçimde anlatmaya, şikayet açmaya gerek olmadan, skinini sildirmeden kendisinin değişim atmasını rica etsem dahi olay uzadı. Ben skini yukarıda belirttiğim tarihte eklettim, gerekli ticket ekran görüntüm da aşağıdadır. Kaldı ki, skin bende bir kaç aydır olmakla birlikte, bu skinimle bir süredir rollerime devam ettiğimi, bunu gören de bir sürü kişi olduğunu biliyorum. Skinim normalde atkılıyken atkısını dahi ben sildirdim. Yukarıdaki ekran görüntülerinde skinin yapılış zamanının tarihi, fotoğrafları ve konuşma balonları bulunmakta.
Arkadaş ile güzel bir üslup ile konuşsam da, orta yolu bulmamıza izin vermedi. Gidişatı yönetimin kararına bırakıyorum. Skin, hiçbir değişiklik yapılmadan benden 2-3 ay sonra ekletiliyor.
« Son Düzenleme: 17.02.2022 21:07 Mithra »

#1 - 17.02.2022 20:27
Vice'e önceden eklenmiş bir skini herhangi bir discord grubu(orayı biliyorum, benim eklettirdiğim skinlerde orada paylaşılmış) alıp kafa değişimi atıp Vice sunucusuna atmanız kurallar dahilinde bildiğim kadarıyla yasak olan bir şey,  yine de yönetim ekibi doğru kararı verecektir.  :sampanya:

#2 - 17.02.2022 20:33
Bizlik bir sorun değil, yönetim ekibinin takipsizliği. Size ait olan modelin aynısı da bize aitti, size ait olan değil bize ait olan modeli kendi yaptığımız kafayı yerleştirerek ekledik. Bu konuda iki tarafın da cezalık bir durumu görünmediğini düşünüyorum, ticketla ilgilenen yetkililerin gözünden kaçmış olabileceğini düşünerek temel skinin görüntünüsü de aşağıya bırakıyorum. Atkıyı silmek iki tıklık iş, kafayı koymak da keza öyle. Kimsenin kimseden çaldığı yok, iki taraf da hazır bir temel skini düzenleyip göndermiş.

#3 - 17.02.2022 20:38
Vice'e önceden eklenmiş bir skini herhangi bir discord grubu(orayı biliyorum, benim eklettirdiğim skinlerde orada paylaşılmış) alıp kafa değişimi atıp Vice sunucusuna atmanız kurallar dahilinde bildiğim kadarıyla yasak olan bir şey,  yine de yönetim ekibi doğru kararı verecektir.  :sampanya:
Kimse senin skinini çalmadı şampiyon, aynı şekilde bizim de skinlerimiz orada paylaşıldı.

#4 - 17.02.2022 20:38
Bizlik bir sorun değil, yönetim ekibinin takipsizliği. Size ait olan modelin aynısı da bize aitti, size ait olan değil bize ait olan modeli kendi yaptığımız kafayı yerleştirerek ekledik. Bu konuda iki tarafın da cezalık bir durumu görünmediğini düşünüyorum, ticketla ilgilenen yetkililerin gözünden kaçmış olabileceğini düşünerek temel skinin görüntünüsü de aşağıya bırakıyorum. Atkıyı silmek iki tıklık iş, kafayı koymak da keza öyle. Kimsenin kimseden çaldığı yok, iki taraf da hazır bir temel skini düzenleyip göndermiş.

Bakın, bana bu skini belirli bir ücret karşılığı yaptılar. Bu skini eklettiğimde kimsede böyle bir kıyafet yoktu. Olay, bu skin sunucuda olsa bile sadece kafa değişimi uygulayarak tekrar sunucuya ekletilmesi. Skinin zaten birebir aynısı 2-3 ay önce şahsım tarafından sunucuya "Özel skin" olarak ekletilmiş. Üzerine tekrar aynı kıyafeti bir başkası kafayı değiştirip yüklüyor. Şuan aynı kıyafette sunucuda iki kişiyiz. Hem ben, hem o bu skin için para harcamışız. Ben kendisine değişimde bulunması için ricada bulundum zaten, son mesajlara görüldü attıktan sonra bir daha yazmadı. Önceden ekletilmiş bir skinin sunucuya tekrar ekletilmesi mesele.

#5 - 17.02.2022 20:40
Kimse senin skinini çalmadı şampiyon, aynı şekilde bizim de skinlerimiz orada paylaşıldı.

Birilerine karşı lafa girerken ona "Şampiyon" gibi lakaplarla yaklaşmazsanız ikimiz için de iyi olur :)

#6 - 17.02.2022 20:45
Ben sunucuda hangi skin var hangi skin yok bilemem. Kimse bilemez çünkü bunun görülebileceği bir yer yok ki Kordelya da bu konuda titizdir diye düşünüyorum. Bana ahlak dersi vermeye kalkmazsan da sevinirim, durum ortada. Kimseden yana bir hata yok, siz ne yaptıysanız biz de aynısını yapmışız ve bu karışıklık doğmuş.

#7 - 17.02.2022 20:49
Ben sunucuda hangi skin var hangi skin yok bilemem. Kimse bilemez çünkü bunun görülebileceği bir yer yok ki Kordelya da bu konuda titizdir diye düşünüyorum. Bana ahlak dersi vermeye kalkmazsan da sevinirim, durum ortada. Kimseden yana bir hata yok, siz ne yaptıysanız biz de aynısını yapmışız ve bu karışıklık doğmuş.

Skinin sunucuda yüklü olup olmadığını Vice Squad isimli Discord sunucusunda, onaylı yapımcılar tarafına göndererek sunucuda yüklü/yüklü değil gibisinden bir cevap alabiliyorsunuz. İki üç gün önce de Manifesto son duyurusunda bundan bahsetti. Duyuruyu okusaydınız veya skin bilgilendirmelerini gözden geçirseydiniz, durumu anlayabilirdiniz.

#8 - 17.02.2022 20:51
Hayır, sunucunuzda oynamıyorum. Ben sadece modelin çalıntı ya da başka bir şey olmadığını belirtmek için yazdım, sunucuda hangi mod var yok bunu dediğim gibi ben bilemem. İstek alırım ve yaparım, tüm olay bu ki bu platforum üzerinde de ilk kez çoğu müşterim arasından böyle bir sorun yaşandığını gördüm. Kötü şans, yönetime kalmış bir şey fakat dediğim gibi Kordelya ya da ben bu skini cache dosyasından almadık.

#9 - 17.02.2022 21:05
Etiketlendiğim için birkaç şey söyleyeceğim. Arkadaşım @Mithra bu skini birkaç ay öncesinde yaptırıp yükletti. Skini ilk olarak o yüklettiği için de skini siz çalmamış olsanız bile ondan sonra yüklettiğiniz için silinmesi gerekiyor. Kurallar bu şekilde, kimseye hırsız muamelesi yapılmıyor aslında.  Çoğu insan konuşmaya bile çalışmaz, direkt şikayet açar ama Mithra size çok güzel yaklaşmış. Ss'lerde her şey açık zaten.