Konu: Kader  (Okunma sayısı 163 defa)

#0 - 04.02.2022 19:43

Vizyona giriş: 2006
Tür: Dram
Süre: 1 saat 43 dakika.
IMDb: 7.6/10

Uğur Zagor'un peşinden her şeyini, olan ve olacak her şeyini feda ederek, kendini tamamen hiçe sayarak, her türlü suçu ve kötülüğü işleyerek, üstlenerek, haklarından feragat ederek, hiçbir şeyi umursamayarak gider. Bekir de benzer şekilde ''bir köpek gibi'' Uğur'un peşinden.

Ödüller : Ankara Uluslararası Film Festivali: En iyi yönetmen (Zeki Demirkubuz), En iyi kadın oyuncu (Vildan Atasever), En iyi yardımcı kadın Oyuncu (Müge Ulusoy), Antalya Altın Portakal Film Festivali: En iyi film, En İyi Erkek Oyuncu Jüri Özel Ödülü (Erkan Can), Nuremberg Film Festivali: En iyi film (Jüri), En iyi film (dinleyiciler), İstanbul Uluslararası Film Festivali: FIPRESCI Ödülü, En iyi yönetmen (Zeki Demirkubuz), En iyi erkek oyuncu (Ufuk Bayraktar).
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 04.02.2022 19:44
geçen gece çocuk hastalandı. ilacı bitmiş, almak için dışarı çıktım. sağa sola saldırıp nöbetçi eczane arıyorum. birden durup dururken içim cız etti. bi' baktım gene aynı karın ağrısı. öyle özlemişim ki seni. dönerken bi' meyhane gördüm, bi' içeri girdiğimi hatırlıyorum bi' de rakıya yumulduğumu. arkasından en az dört cigaralık. sonra gözümü bi' açtım, karşıdan karlı dağlar geçiyo. bi' daha açtım başımda bi' çocuk, kalk abi diyo kars’a geldik. otobüsten indim, yürümeye başladım. dedim allah’ım neredeyim ben, burası neresi? sonra güç bela burayı buldum. kapının önünde durup düşündüm, dedim bekir bu kapı ahiret kapısı, burası sırat köprüsü. bu seferde geçersen bi' daha geri dönemessin, iyi düşün. ama olmadı, dönemedim. sonra bak oğlum dedim kendi kendime, yolu yok çekeceksin. isyan etmenin faydası yok kaderin böyle. yol belli, ey başını usul usul yürü şimdi!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.02.2022 19:54
İzlerken dellendiğim, dramadan dramaya atlanılmış bir film.

Ulan enik Bekir, gül gibi sarışın çıtır eşin var, bir tane çocuğun var. Daha neyin peşindesin Kars'a kadar bir tane pavyon kadını için sürtüyorsun. Tam enayi yahu bu adam.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.02.2022 20:00
Haha
2
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
WolFox, Manifesto,
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manifesto, raistlinn,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 06.02.2022 22:02
her ne kadar rahatsız olmasam da normal insanlar için rahatsız edici bir filmdir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 06.02.2022 22:27
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 08.02.2022 23:22
Bundan kısa bi süre önce, bazı sebepler dolayısıyla bataklığına düştüğüm filmdir. Replikleriyle, konusuyla ve film içerisindeki ince detaylarıyla -öyle işte olmuyor sensiz sahnesinde bekirin, uğurun arkasından bakış atıp usul usul kafasını tekrardan öne çevirmesi gibi- beni yeterince tatmin eden bir film olmuştur. "Retro taraftar beresi, deri ceket, kars " gibi anahtar kelimeleri normal hayatta duyduğunuz zaman; kendinizin KADER konusuna benzer yaşadığınız acıyı göz önünden bir film şeridi gibi geçtiğini hissedeceksiniz. Sonrasında yine filmin kilit sahneleri aklınızı bulandıracak kısacası yine aynı karın ağrısı; tekrardan kendinizi youtube'da "kader son sahne" yazısını aratarak bulacaksınız. Tribün besteleri ezberleyebilir, filmin bir sahnesinden etkilenip sıkıntılı işlere girebilecek raddelere kadar gelebilirsiniz çünkü kendinizi Bekir gibi hissediyor olacaksınız, bunu istemsizce yapacaksınız ancak hoşunuza gidecek...

KADER filmi ise benim tarafımca fazla bir yere sahiptir, kolay kolay da hayatımdan sökemeyeceğim gibi görünüyor. Filmin evresi bende üçe ayrılıyor; 1-) Bir replikten filmi araştırırsın, 2-) Filmi izlersin ya da derinine inersin, 3-) Kader Bekir olmuşsundur.

Şaka bi yana güzel bir film, sadece sizi derbeder bir moda sokuyor. Bu sosyal intihardan kurtaracak bir manevi aileniz yoksa; girişmemelisiniz...  :manifdog

« Son Düzenleme: 08.02.2022 23:27 raistlinn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok