Konu: Kordelya Lagunova "MAMA MİYA"  (Okunma sayısı 9722 defa)

#140 - 16.02.2022 10:07
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#141 - 16.02.2022 10:08
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#142 - 16.02.2022 14:16
Başka sunucudan buraya değişmeyen hiç bir şey ile hoş geldin kral :D  Sadece şapkan ve o patentini satın aldığın oturma animasyonun eksik onları da kapatırsın umarım başarılar :)
« Son Düzenleme: 16.02.2022 14:18 çikolatalı süt »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#143 - 16.02.2022 14:48
Başka sunucudan buraya değişmeyen hiç bir şey ile hoş geldin kral :D  Sadece şapkan ve o patentini satın aldığın oturma animasyonun eksik onları da kapatırsın umarım başarılar :)

@Çikolatalı Süt

Tam olarak demek istediğini anlayamadım. Laf geçirmeye çalışıyorsun belki kendince ama dün yapılan rolün etkisi üzerine yanlış bir analizle tanıtımıma yazmana anlam veremedim. IC olan meseleyle OOC tepki vermek garip. Karakterim dün senin eşcinsel rolü yaptığını düşündü, çünkü o rolü doğurabilecek bir rolün içerisine girdin. Tek bir rolle tüm karakteri anlamaya çalışmak gerçekten garip.

Karakterimi merak etme ihtimalini düşünerek birkaç bir şey yazacağım. Aslında tamamıyla farklı bir karakter yansıtıyorum. Helena karakterine benzer bi karakter olduğu pek söylenilemez. Yorumun için sağ ol fakat bambaşka bi karakter bu. Helena çok ağır bi karakterdi. Helena mafya patronlarından haraç toplayan onları gerektiğinde ezen gerektiğinde siyaset yapan gerektiğinde can yakan, vuran kıran, öldüren, vurulan yaralanan, canı yana yana ve can yaka yaka hareket eden gözü dönmüş, doğallığını yitirmiş bir mafya patronu karakteriydi. Bu karakterimin illegal rollerde yükselmek gibi diplomatik rollere girmek gibi bir kaygısı hiç yok. Kimseyi ezme birlik olarak ağır rollere girme kaygısına girmiyor. Çünkü mafya siyasetini bile önemsiz görüyor kendi işi dışında para kazanıyor ve o kadar üst perdeden bir rol alanı yok. İllegal görüşmelere bile katıldığında köşesine geçer bunlar ne saçmalıyor diye düşünür umursamadan etrafı izler. Bu karakterim daha sevecen daha coşku dolu. Helena psikolojik açıdan problemli hastalıklı bir karakterdi. Rus olduğu doğru çünkü ooc olarak Rus kültürümün iyi olduğunu düşünüyorum haliyle de yapabileceğim bişey deniyorum. İlgin için teşekkürler.

Gözlemlemen için dip not bırakayım,
Karakterin çok bariz farklılıkları

Gerçek bir ailesi olan bir karakter. 4 kardeşiz.
Daha toy bir karakter.
Mesleki açıdan daha farklı bir karakter. Aşçılık yaparak kazanıyor.
Daha fazla ablalık ruhu olan bir karakter. Kardeşine çok düşkün.
Yükselme hırsı hiç olmayan bir karakter, aksine eğlenceyle yaşamaktan keyif alıyor.
Daha cazgır ve cambaz bir karakter. Aşçılık rolünün yanı sıra illegal rolleri de serpiştirebilir.
Daha az liderlik vasıfları ile ilgilenen bir karakter çünkü vurdumduymaz, zevkine yaşar.
Temel kelimeleri İngilizce söylemeyi samimiyetsiz bulduğu için özellikle söylemeyen ve söylemeye de alışamayan bir karakter.

İllegal ve dram rolü yapmak istediğim için ve eski karakterime de hakim olduğumdan onun hikayesinin benzeri bir hikaye oluşturmadım aslında. Rascalova senaryosunda Lagunovlar zaten hep vardı. Bu karakterimin tek ortak noktası illegal ve dram rolünü verebilmemi sağlayacak hikayesidir ama işleyiş bakımından Helenaya benzer bir çizgisi olmayacak. Çünkü o noktaya evrilecek bir karakter yansıtmak istesem sanırım 4 yıllık karakterim varken bu karaktere geçmezdim.
« Son Düzenleme: 16.02.2022 15:03 Elif »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#144 - 16.02.2022 16:01
Yemin ediyorum bunları yazarken yaptığımız rolü düşünmedim bile  :D Oradaki tavrına rol bile denmez bana göre. Amacım ıc-ooc katmak değildi Ic karakterini bilmiyorum ki ona göre bir şeyler yazayım. Ben Ooc anlamında değişmeyen bir şey olduğunu söylemiştim o kadar :) Hani bu kadar uzun bir şekilde cevap vereceğini düşünmüyordum bile. Hani benim kast ettiğim işte aynı karakter yüzü, aynı editler, aynı ırk sadece durumu legal kılmışsın anladığım kadarı ile. Rolünü bilmiyorum ki ona göre burada yorum yapayım :)

Ben sende nedense hep şunu görüyorum hani böyle hep bir elit rolündesin ne bileyim aşırı farklı rollere değindiğini düşünmüyorum. Gördüğüm kadarı ile bunu yorumlayabilirim galiba. Bütün rollerine bakmadım ama baktıklarımda da aşçılık ile ilgili bir durum göremedim. Bence birlikle normal roller yapıyorsun gibi geliyor bana. Tanıtımın da kirlenmesini pek istemem böyle direk amacım laf sokmak değildi öyle olsa direk yazardım zaten. Hani demek istediğim şaşırtmadın o kadar :) Eğer cevap yazacaksan da ileti üzerinden yazarsan sevinirim böylelikle tanıtımın kirlenmemiş olur.
« Son Düzenleme: 16.02.2022 16:05 çikolatalı süt »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#145 - 16.02.2022 16:43
Yemin ediyorum bunları yazarken yaptığımız rolü düşünmedim bile  :D Oradaki tavrına rol bile denmez bana göre. Amacım ıc-ooc katmak değildi Ic karakterini bilmiyorum ki ona göre bir şeyler yazayım. Ben Ooc anlamında değişmeyen bir şey olduğunu söylemiştim o kadar :) Hani bu kadar uzun bir şekilde cevap vereceğini düşünmüyordum bile. Hani benim kast ettiğim işte aynı karakter yüzü, aynı editler, aynı ırk sadece durumu legal kılmışsın anladığım kadarı ile. Rolünü bilmiyorum ki ona göre burada yorum yapayım :)

Ben sende nedense hep şunu görüyorum hani böyle hep bir elit rolündesin ne bileyim aşırı farklı rollere değindiğini düşünmüyorum. Gördüğüm kadarı ile bunu yorumlayabilirim galiba. Bütün rollerine bakmadım ama baktıklarımda da aşçılık ile ilgili bir durum göremedim. Bence birlikle normal roller yapıyorsun gibi geliyor bana. Tanıtımın da kirlenmesini pek istemem böyle direk amacım laf sokmak değildi öyle olsa direk yazardım zaten. Hani demek istediğim şaşırtmadın o kadar :) Eğer cevap yazacaksan da ileti üzerinden yazarsan sevinirim böylelikle tanıtımın kirlenmemiş olur.

Kendini küçümseme, bi' yorum attın ve ben de yapılan eleştiriyi önemseyerek ona cevap verdim. Bu neden tanıtımı kirletmek olsun ki, herkes tanıtımı tabii ki beğenmeyebilir. Ama neden beğenmediğini açıkladığında verdiğim karşı cevaplardan ötürü rahatsız olacaksan da eleştiri yaparken dikkatli olmayı göze almalısın. Saygı korunduğu müddetçe olumsuz eleştirilere de gayet açık bir tanıtım. Yeni yeni şekilleniyor rolleri çünkü.

"Oradaki tavrına rol bile denmez bana göre". Evet amacın direkt laf sokmak demeyelim o kelimeyi sevmiyorum laf geçirmek değil üstten anlaşılmayacak biçimde laf geçirmeye çalışmak desek daha doğru olur. Aşırı farklı rolden kastın seks işçisi rolü yapan bir kadının cinsel arzularını dürtüleyen posterlerini satma rolü yapmaksa eğer bunu yapmayacağımdan emin olabilirsin. Evet farklı bir rol yapıyorsun, ama bu benim ooc olarak da nefret ettiğim bir olay olduğu için IC'de yansıtacak beceriyi kendimde göremiyorum. En azından bu şekilde bir rol benim ilgimi çekmiyor. Çünkü ne OOC ne de IC olarak bir tatminsizlik, yalnızlık ya da boşluk hissi ya da böyle bir role yönelme ihtiyacı hisseden bir duygu yaşamıyorum. Zaten her rolde yetenekli olduğumu da haliyle iddia edemem. Yaptığın ve yapacağın rolde özgürsün, istediğini yapabilirsin ama ben böyle bir rol yapma tercihinde değilim. Çünkü hayalimde ya da kafamda canlandırmak istediğim bir karakter tiplemesi değil.

OOC anlamda değişmeyen bir şey olup olduğunu görebilmen için beni OOC olarak tanıman gerekiyor. Bu cümleni de pas geçiyorum o yüzden. Ki yine bu karakterimle alakalı bir şey değil. Elit rolü açıklamana gelirsem; bu elit rolü değil sofistike (çok yönlü) yaklaşımla dolu bir yansıtma rolüdür. Karakterimi çok yönlü vermeye çalışan birisiyim. Karakter gelişimini keskin biçimde sağlamak için çok yönlü olarak oluşturuyorum karakteri. Bu üslubu da yaklaşık beş senedir falan devam ettiriyorum. Benim de eski rollerimde gayet düz mantıkla yaptığım hatta bu karakterimle bile düz kısa kısa hazır cevaplı rollerim bulunuyor. Fakat her rolün akışı ayrıdır. Evet bu oyunun amacı zaten iyi chat, iyi emote kullanabilme becerisiyle doğru orantılı ilerliyor. Bir tiyatro oyunu oynuyoruz şeklinde bakıyorum, iyi bir karakter ne kadar o karaktere çok yönlü özellik tanıyabilir ve işleyebilirse o kadar maharetli olur. Karakterimi tanımak için çok çeşitli diyalogların ve emotelerin muhattabı kılıyorum. Gerçekte hoşuma giderse bu özelliği sürdürür müyüm sürdürmez miyim, alıştırabilmek için. Siz de rol yaparken kendinizi o dünyanın içinde hissedebilirsiniz. Zevk almak için karakterimi çok yönlü bir hale sokuyorum sadece. İlk rollerimde bir radyo çaldım mesela sonra o çaldığım radyoları satma rolü yaptım. Bu mu elit rolü? Ki ufak bir dipnot: (Rusya'da elitizm diye bir şey yoktur. Çünkü kast sistemi ve sınıfsal bağları güçlü olan bir karakter tiplemesine pek fazla yaşam tarzları bakımından rastlayamazsınız.)Elit rolü dediğin şey karakterin üst sınıftan birisi olmasıyla alakalı olarak yapılan roldür. Örneğin bir lordun ya da kralın çocuğu olabilir. Ama sanırım öyle bir karakterim olsa bu karakter radyo çalma rolü yapmazdı. Ben sadece bir karakterin rolünü verirken psikolojisini, fikrini, ruhunu, duygusunu, yönelimlerini, hobilerini, amaçlarını, ideallerini, çevresini ve onu etkileyen temel dinamiklerini bütüncül bir perspektifle vermeye çalışıyorum. O yüzden sana bu şekilde geliyor olabilir, çünkü yaptığım her rolümün içerisinde değilsin. SSLER de her rolün ssi değil sadece bazı kesitlerden oluşuyor.

Çok samimi rol yaptığım ortamlar da var, msn chati akan diyalogların olduğu roller gibi. Çok ciddi rol yaptığım ortamlar da var. Çok diplomatik konuştuğum ortamlar da var. Emote yağmuruna tuttuğum ve hatta ağzımı bile açmadığım ortamlar da var. Hiçbirisi yüzünden genelleme yapmak doğru olmaz. Çünkü her insanın dürtüsü her yerde farklı bir etkiye maruz kalabilir ona göre role bürünebilir. Karakterlerimiz yapay olsa da canlandıran bizler ona ruhunu kazandırıyoruz.

İnce görüşün için teşekkür ederim tekrardan. Yapılan eleştiriler seviyeli olduğu müddetçe tanıtımımı kirletmez, renklendirir.  ::)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#146 - 16.02.2022 17:29
1- Kendimi küçümsemiyorum zaten yani sadece ufak ve aşırı kötü niyeti olmayan bir yorum belirttim ama sana sanki böyle düşmanmışım gibi ya da çok büyük bir şey yazmışım gibi alakasız karakterinden bahsettin o yüzden değişik geldi :D

2- Sana "Selam" yazan birisine ne yapacağı rolü bilmeden direkt  "Ben eşcinsel değilim" yazarsan ben bunu rol olarak görmem. Ben bunu role girmek istemiyorum olarak görürüm ve eğer role girmek istemediysen de rolde "Şu an konuşmak için müsait değilim vb" tarzda söylemlerde bulunsaydın evet o zaman buna rol diyebilirdim. Hani hiç bir rolü bilmeden sadece selam kelimesine karşı agresif rol sergilemeni ben rol olarak görmem yani :)

3- Ben farklı bir şey yapıyorum diye bir iddiada bulunmadım. Yaptığım rol sadece benim için yeni bir şey. Ancak ben sende senin için yeni bir şey göremediğimi söyledim sadece. Yani sallıyorum kardeşine bağlı olmak bana göre yeni bir şey gelmiyor anladın mı?

Ayrıca roldeki karakterim seks işçisi değil. Nude fotoğrafçılığı yapıyor ve bu dünyada sanatı olan bir şey ve ayrıca yasal bir şey. Rollerimin sürebilmesi adına illegal kısmını ekledim ve bu şekilde devam ediyorum. Hani burada eğer şunu kast ediyorsan "işte ooc cinsel bağımlısısın bunu role döktün"  gibi bir söylemde bulunuyorsan ki bana öyle geldi. Burada kimin daha bağlı olduğunu görebiliyoruz. Hani Ruslara bir ilgin var ve sadece onu yansıtmaya çalışıyorsun bana göre. Bunun dışına çıkabilirsin farklı kültürler yeni şeyler yapabilirsin ama oyunu ezber oynamayı tercih ediyorsun. Çünkü kendinin de dediğin gibi diğer rollerde becerekli değilsin ama bu demek değil ki onları yapamazsın. Buradan şunu çıkartırım Elif sadece Rus rollerindeyken Elif başka ortamda gözükemez onu anladım :)

4-OOC durumdan bahsederken senin kişiliğinden karakterinden bahsetmedim ki seni ooc tanımam gereksin. Buradan gördüğüm kadarı ile yorumladım farkındaysan. Yorumlarım içerisinde rol editlerin, yaptığın rol geçiyor. Bunlar için seni tanımama gerek yok yani.

5-Elit kısmındaki kastım da şu idi. Yani böyle sürekli rolün en üstü en temizi şeklinde. İşte sürekli nazik olunması ne bileyim bakımlı rolleri. Fiziğin iyi olma rolleri falan. Hani belki elit olarak adlandırmam doğru olmadı ama bu tarz rollere ben elit rol diyebiliyorum. Yani mesela çok fakir birisini de canlandırabilirsin, çok çirkin birisini de ama böyle hep model kafasında ilerleniyor belki de o yüzden Rusları seçmiş olabilirsin :)

6- Ssler konusunda da çoğu insanın bu durumu okumadığını düşünüyorum. Çünkü o kadar kargaşa içerisinde görünüyor ki insanlar ne tür rol yaptığını senle role girmeden anlamıyorlar diye düşünüyorum.

Son olarak da şunu ekleyebilirim bence bir yerde öne çıkmanın en büyük etkeninin kız olmandan kaynaklandığını düşünüyorum. Belli insanlar dışında herkesin sırf "Elif" ismini gördüğü için belki bir ihtimal seninle etkileşimleri olur diye yalandan sana çabaladıklarına yemin edebilirim ama kanıtlayamam :) Orada Elif değil de kız olmadığını belli eden bir isim yazsaydı bu tarz roller ile çok öne çıkabileceğini düşünmüyorum. Çünkü bu rolleri o kadar çok insan yaptı ki artık Ahmet yerine Mehmet yapınca bir şey değiştirmiyor rol yapanlar açısından.
Mükemmel
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
fletcher,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#147 - 16.02.2022 18:46
1- Kendimi küçümsemiyorum zaten yani sadece ufak ve aşırı kötü niyeti olmayan bir yorum belirttim ama sana sanki böyle düşmanmışım gibi ya da çok büyük bir şey yazmışım gibi alakasız karakterinden bahsettin o yüzden değişik geldi :D

2- Sana "Selam" yazan birisine ne yapacağı rolü bilmeden direkt  "Ben eşcinsel değilim" yazarsan ben bunu rol olarak görmem. Ben bunu role girmek istemiyorum olarak görürüm ve eğer role girmek istemediysen de rolde "Şu an konuşmak için müsait değilim vb" tarzda söylemlerde bulunsaydın evet o zaman buna rol diyebilirdim. Hani hiç bir rolü bilmeden sadece selam kelimesine karşı agresif rol sergilemeni ben rol olarak görmem yani :)

3- Ben farklı bir şey yapıyorum diye bir iddiada bulunmadım. Yaptığım rol sadece benim için yeni bir şey. Ancak ben sende senin için yeni bir şey göremediğimi söyledim sadece. Yani sallıyorum kardeşine bağlı olmak bana göre yeni bir şey gelmiyor anladın mı?

Ayrıca roldeki karakterim seks işçisi değil. Nude fotoğrafçılığı yapıyor ve bu dünyada sanatı olan bir şey ve ayrıca yasal bir şey. Rollerimin sürebilmesi adına illegal kısmını ekledim ve bu şekilde devam ediyorum. Hani burada eğer şunu kast ediyorsan "işte ooc cinsel bağımlısısın bunu role döktün"  gibi bir söylemde bulunuyorsan ki bana öyle geldi. Burada kimin daha bağlı olduğunu görebiliyoruz. Hani Ruslara bir ilgin var ve sadece onu yansıtmaya çalışıyorsun bana göre. Bunun dışına çıkabilirsin farklı kültürler yeni şeyler yapabilirsin ama oyunu ezber oynamayı tercih ediyorsun. Çünkü kendinin de dediğin gibi diğer rollerde becerekli değilsin ama bu demek değil ki onları yapamazsın. Buradan şunu çıkartırım Elif sadece Rus rollerindeyken Elif başka ortamda gözükemez onu anladım :)

4-OOC durumdan bahsederken senin kişiliğinden karakterinden bahsetmedim ki seni ooc tanımam gereksin. Buradan gördüğüm kadarı ile yorumladım farkındaysan. Yorumlarım içerisinde rol editlerin, yaptığın rol geçiyor. Bunlar için seni tanımama gerek yok yani.

5-Elit kısmındaki kastım da şu idi. Yani böyle sürekli rolün en üstü en temizi şeklinde. İşte sürekli nazik olunması ne bileyim bakımlı rolleri. Fiziğin iyi olma rolleri falan. Hani belki elit olarak adlandırmam doğru olmadı ama bu tarz rollere ben elit rol diyebiliyorum. Yani mesela çok fakir birisini de canlandırabilirsin, çok çirkin birisini de ama böyle hep model kafasında ilerleniyor belki de o yüzden Rusları seçmiş olabilirsin :)

6- Ssler konusunda da çoğu insanın bu durumu okumadığını düşünüyorum. Çünkü o kadar kargaşa içerisinde görünüyor ki insanlar ne tür rol yaptığını senle role girmeden anlamıyorlar diye düşünüyorum.

Son olarak da şunu ekleyebilirim bence bir yerde öne çıkmanın en büyük etkeninin kız olmandan kaynaklandığını düşünüyorum. Belli insanlar dışında herkesin sırf "Elif" ismini gördüğü için belki bir ihtimal seninle etkileşimleri olur diye yalandan sana çabaladıklarına yemin edebilirim ama kanıtlayamam :) Orada Elif değil de kız olmadığını belli eden bir isim yazsaydı bu tarz roller ile çok öne çıkabileceğini düşünmüyorum. Çünkü bu rolleri o kadar çok insan yaptı ki artık Ahmet yerine Mehmet yapınca bir şey değiştirmiyor rol yapanlar açısından.

Bu benim tartışacağım bir tartışma düzeyi değil. O yüzden cevap vermeyeceğim, sana da rollerinde başarılar dilerim.

« Son Düzenleme: 17.02.2022 11:52 Elif »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok