| 1) Rap'e ilgin nasıl başladı? Rap ile tanıştığında kaç yaşındaydın? - Tam emin olmamak ile birlikte on ya da on iki yaşımdaydım diyebilirim. Aslına bakılırsa yaş söylemek doğru olmaz, şu anki halimden çok daha küçüktüm. Kısacası müziğe küçük yaşlardan beri ilgim var. Dinlemeyi ayrı, yazmayı ve bunu beat üzerine söylemeyi ayrı seviyorum.
2) Rap dünyasındaki efsane isimleri kim olarak sayarsın? Kendine kimleri örnek alıyorsun? - Snoop Dogg, Dr. Dre, Wiz Halifa, Nate Dogg. Bu isimleri sayabilirim, hepsi benim için efsane sayılabilecek isimler. Her birinin yaptığı müzik ayrı hoşuma gitmekte. Wiz Khalifa'dan ilerleyecek olursak giyim tarzı ve yaşantısı beni ona çeken şeylerden biri diyebilirim. Yaşam olarak lüks yaşamlar ve şarkılarını tüm evrene duyurma çabası ve dinlenebilirlik olarak düşünüyorum. Diğer isimlere gelecek olursak üzerine konuşabileceğimiz birçok etken, özellik bulunuyor. Bu saydığım isimler dönemleri ve şuan ki döneme bakarsak isimlerini altın harflerle yıldız caddesine kazıtmışlar. Onları örnek alarak yaptığım işleri daha ön plana çıkartmak istiyorum. Yeni döneme uygun olarak drill veya farklı bir tarz yakalamak şuan için planlarım arasında değil.
3) Bu sektördeki yükselişini neye borçlusun Jamal, nasıl bu şekilde yükselmeye başladın? - Bu işlerde bu kadar yükselme sebeplerim arasında Worldwide ile yaptığımız iş antlaşması ve sözleşme ön planda. Kendini daha çok dinlenebilirlik açısından melodi ve söz yaratacılığı üzerinde geliştirmeye adadığımı söyleyebilirim. Bu kadar yükselme yakalamamın bir diğer sebebi şehir içerisinde bir çok işletme var ve bu işletmeler son zamanlarda oldukça popüler olan şarkılarımı çalmaktan kendilerini alamıyorlar. Bunu da kendime bir başarı puanı olarak yazdığımı söyleyebilirim.
4) Sektöre girişin eline para geçmesi amaçlı mıydı, yoksa tamamen hobi amaçlı mıydı? - Bu işi hobi olarak yapıyordum, kendime yetecek kadar işim olduğuna inancım tam. Bu işi artık hobi olarak yapmak istemediğimden artık bu işi ciddiye alıp daha da geliştirmek amacıyla ana işlerim birisi haline getirdiğimi söyleyebilirim.
5) Hiç vazgeçmeyi düşündün mü? Yani, "Ben bu işi yapamam." gibisinden bir şeyler düşündün mü? Düşündüysen bu ortamdan nasıl çıktın? - İlk başlarda kendimi göstermek için birden fazla müzik şirketine gittiğimi söylemekten çekinmem. Yeterli olmadığımı, kendimi geliştirmem gerektiğini söyleyen çok şirket oldu. Bu süre içerisinde pes etme kararı almasam da yorulduğumu söyleyebilirim. Levi Dixon ile karşılaştıktan sonra beni kendi çalıştığı şirkete önermesinin ardından orası ile görüşmeler yaptık. Worldwide ile daha önce görüşmüştüm fakat onlarda yeteri kadar çabalamadığıma inanmamışlardı sanırım. Levi'den sonra Worldwide ile tekrar görüştük, benim yükselmemde onun payı olduğunu söyleyebilirim.
6) Gelecek planların nedir? - Gelecek planlarıma gelecek olursak; Bu şehir ve evrende saydığım isimler gibi ismimi yıldızlar caddesine altın harflerle yazdıracağım, bunu söylemekten çekinmiyorum. Beni en yüksekte, tepelerde görecekler. Müzik olarak yaptığım tarzın kendime yakıştığını ve doğru olduğunu düşünüyorum. Amacım eğlenceli ve insanların kulağına hoş gelebilecek bir tarzda yapmayı hedefliyorum. Planlarım arasında bunu bozmadan ilerlemek var. Kolay pes eden birisi değilim, hızla yükseliyorum. Bunu yaptığım parçalar ve çalıştığım insanlara borçluyum, böyle devam edecek.
| 
 |