Konu: Hectordes Salvo - Geralt Harrington | Retarted Rp - Fear Rp  (Okunma sayısı 331 defa)

#0 - 19.01.2022 11:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Hectordes_Salvo @Zeruna! | Geralt_Harrington @GeraltRoger

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Castiel_Luperco - Cesar_Manuel - Agusto_Ramirez ve daha bir çok kişi.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Görüntülerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sokağımıza iki kişi gelip ilk başta ram atıyorlar ve biz 10 kişiyiz orada, ardından küfürler yağdırıp gidiyorlar, sonrasında ise tam 1 saat sokağımızda Sanchezlerle gezip küfür etmeye devam ediyorlar ve bunu sadece 2 kişi yapıyor, ilk olayda kalabalık olduğumuz için Fear yapmaları lazım, sokağımızda iki kişi bu kadar rahat dolanmaları da Retarted rp'ye giriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
İlk başta burada, 10 kişinin arasına girip bizim hoodumuzda "2 kişi" setinizi sikeyim tarzı cümleler kurup küfürler yağdırıyor.
Spoiler: GösterGizle

Ardından yaklaşık yarım saat, 1 saat bizim sokağımızda Sanchezle gezip rolümüzü baltalıyorlar ve de küfür yağdırmaya devam ediyorlar, görüntüler spoilerde mevcut.

Ek açıklamalar(varsa): İki tane R17'nin böyle hareketler sergilemesi bana ilginç geliyor.

« Son Düzenleme: 19.01.2022 23:10 japonaskeri »

#1 - 19.01.2022 11:55
Onaylı hood içerisindeki farklı setin oyuncularına iki kişi ile gelip kışkırtmak , küfürler saydırmak rol yapmasına engel olup bir saat boyunca mahalleden ayrılmamak :)
Rol anlayışınız ve rol kaliteniz buradan belli oluyor.

#2 - 19.01.2022 12:32
Okuldayım, eve geçince videolu savunmamı yapacağım.

#3 - 19.01.2022 13:18
Onaylı hood içerisindeki farklı setin oyuncularına iki kişi ile gelip kışkırtmak , küfürler saydırmak rol yapmasına engel olup bir saat boyunca mahalleden ayrılmamak :)

Değil mi bro, rol kalitemiz buradan belli oluyor.  :garip:

#4 - 19.01.2022 13:18
On çetecinin arasında ve onların mahallesinde, onlara ve setine nasıl küfür edebiliyorlar? Fear-rp kapasımında ceza almalarını istiyoruz, umarım tekrarı olmaz. ZerunA adlı arkadaşın ooc sicilinden belli oluyor rol desteğe ihtiyacı olduğu, bunu da göz önünde bulundurursanız güzel olur.
« Son Düzenleme: 19.01.2022 13:20 Redkeys »

#5 - 19.01.2022 13:28
On çetecinin arasında ve onların mahallesinde, onlara ve setine nasıl küfür edebiliyorlar? Fear-rp kapasımında ceza almalarını istiyoruz, umarım tekrarı olmaz. ZerunA adlı arkadaşın ooc sicilinden belli oluyor rol desteğe ihtiyacı olduğu, bunu da göz önünde bulundurursanız güzel olur.

Sana cevap yazma gereği bile duymuyorum. Savunmamı yapıp geçeceğim. 🙂

#6 - 19.01.2022 13:57

Rakip setin sokağından arabayla geçip küfür etmek ihlal midir? Ne Feardan ihlal ne de retarteddan ihlal görüyorum. Ki hızla geçtik bizi orada vursanız hiç bir şey yapamayız karakterlerimiz cholo ve korkak bir şeyler yapmaya çalışıyor, kendilerini öne çıkarmaya çalışıyor. Sizin ise iki tane R17'niz sokakta 1 saat boyunca sanchezle turlayıp hoodda küfürler yağdırıyor. :-)

Tarafımca daha fazla yanıt gelmeyecektir, adminler en iyi kararı verir. Nasıl bir savunman olabilir, o da merak konusu.

#7 - 19.01.2022 14:01
Kankalar olay hoodunuzda gerçekleşmiyor, hood bölgeniziden yan tarafında gerçekleşiyor. Önce yanınıza geliyoruz, bir kaç saniye sizi izliyoruz. Daha sonrasında yanımıza gelip önce küfür ediyorsunuz sonra önümüzü motor ile kesiyorsunuz. Hiç bir şekilde o anda küfür etmiyorum. Daha sonrasında motorlu arkadaşının yanında geçip gidiyorum. Peşimizden geliyorsunuz. Duruyorum kaçarken size küfür ediyorum. Sonrasında iki tane arkadaş peşimizden gelip sıkıyor. Biz yine kaçmaya devam ediyoruz. Daha sonra polislerin sizin mahalleye geldiğini görüyorum. Polislerin arkasından olayları izliyorum, o yüzden mahallenizden sürekli geçiyorum. Sizin mahallenizden her geçtiğimde -/gesture atıyorsunuz, bende hiç bir şekilde bisikletten inmeden laf atıp kaçıyorum. Olay bundan ibaret. Ortada ne CR ya da Fear rp ihlali var. Savunmam bu kadar, tarafımca daha fazla ileti gelmeyecek.

#8 - 19.01.2022 14:21
Kankalar olay hoodunuzda gerçekleşmiyor, hood bölgeniziden yan tarafında gerçekleşiyor. Önce yanınıza geliyoruz, bir kaç saniye sizi izliyoruz. Daha sonrasında yanımıza gelip önce küfür ediyorsunuz sonra önümüzü motor ile kesiyorsunuz. Hiç bir şekilde o anda küfür etmiyorum. Daha sonrasında motorlu arkadaşının yanında geçip gidiyorum. Peşimizden geliyorsunuz. Duruyorum kaçarken size küfür ediyorum. Sonrasında iki tane arkadaş peşimizden gelip sıkıyor. Biz yine kaçmaya devam ediyoruz. Daha sonra polislerin sizin mahalleye geldiğini görüyorum. Polislerin arkasından olayları izliyorum, o yüzden mahallenizden sürekli geçiyorum. Sizin mahallenizden her geçtiğimde -/gesture atıyorsunuz, bende hiç bir şekilde bisikletten inmeden laf atıp kaçıyorum. Olay bundan ibaret. Ortada ne CR ya da Fear rp ihlali var. Savunmam bu kadar, tarafımca daha fazla ileti gelmeyecek.
Neden oraya sürme gereği duyuyorsun, on çetecinin içinde nasıl onların setine küfür edebiliyorsun? Karakterinin korku rolü sergilemediği ortada.

#9 - 19.01.2022 14:25

Rakip setin sokağından arabayla geçip küfür etmek ihlal midir? Ne Feardan ihlal ne de retarteddan ihlal görüyorum. Ki hızla geçtik bizi orada vursanız hiç bir şey yapamayız karakterlerimiz cholo ve korkak bir şeyler yapmaya çalışıyor, kendilerini öne çıkarmaya çalışıyor. Sizin ise iki tane R17'niz sokakta 1 saat boyunca sanchezle turlayıp hoodda küfürler yağdırıyor. :-)

Tarafımca daha fazla yanıt gelmeyecektir, adminler en iyi kararı verir. Nasıl bir savunman olabilir, o da merak konusu.