Değerli platform oyuncuları, merhaba.
Bir bilgilendirme ve özür mesajı okuyorsunuz; bu rol fikrinin sahibi olan arkadaşım
@Vista güzel bir başlangıç yapıp sadece bizim açımızdan olmayan, diğer insanların da eğlenebileceği bir rol yürüttü. Sonrasında istemsizce role ve rolün yürümesine dahil olmamla birlikte rolün amacını değiştirmek zorunda kaldık. Asıl amacımız bir süredir pasif olan mahkemeye büyük bir dava çıkartmak oldu, nihai amacımız buydu. İnsanları bırakın Force-CK etmeyi bir kenara, A birliğine yeni katılmış bir karakteri bile CK etmeyi insanların rol zevkine müdahle etmek diye yorumladığımız için kendi alt karakterlerimizle cinayet rollerini yürüttük. Olayın plan aşamasında kesinlikle PD'yi peşimize takalım, dedektif büronun vesaire tek uğraşı biz olsun değildi. Bir cinayet işleyip onun fotoğrafını forumda bulunan Dark Net gibi bölümlerde paylaşmaktı(Sunucuda bir katil rolü olduğunu, cinayetler işlendiğini duyurmak adına), sonrasında istemsizce gelişen doğaçlama olaylar sonucunda katilimiz tanrısal bir kurguya dönüştü. Plan dışında olan bu doğaçlama rollerde arkasında hiçbir iz bırakmadan, tamamen kazanmaya oynuyor izlenimi verdiğimiz bazı büyük hatalar ortaya çıktı. Gerçekten Vice Roleplay'e aylarını vermiş insanlar olarak bu rolün dışarıdan nasıl saçma, kazanmaya yönelik durduğunu fark ettik. Bunun için tüm samimiyetimle arkadaşım ve kendim adına özür dileme gereği duydum. IC olarak karakterimin bu cinayetlerle hiçbir ilgisi olmasa da OOC olarak bir senaryo oluşturmuştuk, bu senaryo üzerinden devam etme gibi bir planımız vardı. Olayın tanrısal bir kurguya dönüşmesiyle bu senaryo sekteye uğradı, roller PM üzerinden doğaçlama yürütülen iğrenç bir karmaşaya dönüştü. Belirttiğim üzere bunun için bir özür mesajı yazmak zorunda hissettim, başta bu karmaşaya dönüşmüş role saatlerini ayıran VCPD oyuncularından, takiben bize fırsat tanımalarına rağmen pişman çıkardığımız yönetim ekibinden çok özür dileriz.
İyi roller, teşekkürler.
Konu sahibi arkadaşım yarın konuya bir mesaj bırakıp kilitleyecek, tartışma yaratmak amacıyla yazılmamış bir mesajdır. Lütfen alıntılayıp cevap verme çabasına girmeyin.