Konu: [20.12.2021-Declan_Bennett] Non Rp sürüş, Retarted Rp, Gişe İhlali  (Okunma sayısı 265 defa)

#0 - 20.12.2021 00:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Declan_Bennett @slox

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.12.2021 00.15-00.20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Retarted Rp

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi geceler, Tır güzergahında keyfine araba sürüyordum. Karakterim zaten kötü araba kullanmasıyla bilinir, Ic olarak kötü bir sürüş yapıyordum ancak kimsenin üzerine sürmedim ya da aracına hasar verme aracı gütmedim. Tırlardan hızlı olduğum için gişeye erken varayım beklemeyeyim diye hız yapıp arkadaşı son anda geçtim sanırım biraz kaza tehlikesi oldu onun için Ic olarak sinirlendi normal rol içinde gayet güzel. Fakat bu dakikadan sonra saçmaladı kendisi. Beni gişe kapısının oraya sıkıştırıp sürekli vurarak aracıma kısa sürede hasar vererek kullanılamaz hale getirdi. Şimdi buraya kadar her şey Ic olarak kabul edilebilir bana göre ama gişe kapısına sıkıştırmak mantıksız, bence retarted rp kapsamına giriyor ve non rp sürüş tabii ki. Ardından bozulan aracım yol ortasında kalıyor tabii ki ve arkadaş aracımın üstünden geçiyor üstüne gişe ihlali yapmış oluyor sslerde göreceksiniz gişeden geçmek için para öder emote'u çıkmayacak. Arkamdan bir arkadaş daha geliyor mesela mecbur üstümden geçiyor başka çaresi yok ama gişeye parasını ödüyor. Kısaca Ic bir trafik kavgası olabilecek mevzuu saçma bir rol ortamına çeviren arkadaşımın ceza almasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
1
Spoiler: GösterGizle

2

3 (Görüyorsunuz sağlam olan motorum kırmızıya dönüyor.)

4

5 (Gişenin üzerindeyim itmeye devam ediyor :/)

6 (Gişeye ücret öder emote'u yok görüyorsunuz ve geçip gitmiş hem de üzerime çıkarak.)

7 (Bu arkadaş mecburen üstümden geçiyor ama gişeye ücretini ödüyor, ödeyince çıktığının ispatı olarak atıyorum)

Ek açıklamalar(varsa): Her şeyi güzelce açıkladığıma inanıyorum, kötü bir araç sürüp sinirlendirmiş olabilirim rol yaptığım arkadaşım seni kabul ediyorum, ancak bunu rol dahilinde halletseydik keşke bu ooc bir kine kayıyor bana göre, ceza almasını talep ediyorum. İyi forumlar.

#1 - 20.12.2021 11:37
@slox Savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 20.12.2021 20:49
İyi akşamlar dilerim.Dostum öncelikle karakterim aracı kötü sürüyor gibi yaklaşımla benim yolumu kesişlerini, pit atışlarını ve üstüme kırışlarını es geçmeni doğru bulmuyorum.Aracınla kaç kere çarptın.Ardından sadece karakterim aracı kötü sürüşüyle ünlü diyip böyle bir savunmada bulunman doğru değil.Orada meslek yapıyoruz ve bunları yapmana gerek yok herkes para kazanmaya çalışıyor.Zaten gişelere geldiğimizde aracını bana vurup durmandan ötürü aracın baya bir hasarlıydı.Gişelerde hatalı olduğumu kabul ediyorum sana çarptım ancak aramızdaki mesafeden dolayı gişeyi açıp geçmeni bekliyordum ancak ben gelene kadar açmadın ve durdun bende duramadım genede bu konudaki hatamı kabul ediyorum.SS'leri işine geldiği gibi alman biraz üzücü oldu ama sorun yok.Gişelerde aracının bozulduğunu fark ettiğimde ise gişelerden geçmek ve mesleğime kaldığım yerden devam etmek için üzerinden geçmek zorunda kaldım bu bir non-rp driving örneği oldu.Hatalarım için özür diliyorum ancak acelem vardı turu bitirmek için acele ederken arkadaşın sürekli olarak beni meslek rotasında irite etmesi rahatsız ediciydi.Genede özür dilerim.İyi roller dilerim.

#3 - 20.12.2021 23:51
Tekrardan merhabalar,
Yol kestiğim konusuna katılıyorum lakin pit atmadım ya da üstüne kırmadım. Yanlış hatırlıyorsam veya internet ile alakalı bir durumdan dolayı öyle bir sürüş olduysa ss ya da video atıp ispatlarsan ben cezama da razıyım sorun değil. Yol kesmekten kastım da önünde giderken yavaşlamak bana göre çok gerçekçi bir durum gişede sıkıştırıp vura vura aracı hurdaya çıkarmaktansa  :-\ Ayrıca olayın başında bir başka tır ile sen aynı hızda iki şeritli yolda yan yan gidiyordunuz benim hızım sizden düşük olunca diğer arkadaş yavaşladı sen bana vurup geçtin. Ben savruldum onun ardından hatta arkadaki tır da savruldu bana çarpıp. O andan itibaren önüne geçip hız düşürdüm, pit atma önüne kırma durumları söz konusu değil yani. En en maksimum vereceğim zarar 5 dk geç gitmen olurdu gideceğin yere. Ve belirttiğim gibi rol içinde kalınabilecek bir şey en azından, gerçek hayatta düşünebiliyor musun gişeye sıkıştırılan bir araç ve o aracın üstünden geçen bir tır? Pmden ihlallerini yazdığımda ''Akıllı dostum açık aramaya mı geldin sana kolay gelsin'' demek yerine orada birbirimizden özür dileyebilirdik en azından. Şimdi bana pek samimi gelmedi kusuruma bakma lütfen. Şikayet geçerli, benim de bir ihlalim varsa gereken yapılsın tabii ki sorun değil. İyi forumlar.

#4 - 21.12.2021 02:08
Merhabalar,

Şikayet incelendi, her ne kadar aceleniz olsa bile maalesef ki bir aracın üstünden geçerek bu tarz hareketler sergilemeniz maalesef ki göz ardı edilemiyor, olduğunuz kısımda 4 adet gişe bulunmakta, bir yer doluysa diğerinden geçebilirdiniz.

Oyuncu kendi hatasını kabul ettiğinden dolayı karakter Non RP sürüş ihlali kapsamında cezalandırılacak.