Konu: [11/12/2021 - Lina Pamela] 15 Dakika Geçmeden /q, Aktif Rolde İsim Atmak  (Okunma sayısı 298 defa)

#0 - 11.12.2021 14:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @mertbir1 (Lina Pamela - Lia Muyi)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Mark Casey @KayraKorkmaz

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: GösterGizle

Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
      Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş Ocean Docks bölgesinde Deagle marka silahı ile ateş açtı ve CCTV bildirimi chatime düştü, kontrol etmek için sahaya çıktık ve destek sinyali gelmesi sonucu yöneldik, her neyse buraları kısa kesiyorum. Arkadaşı mesleğe başlarken gördük, devam etmesi üzerine sirenlerimizi yakarak durdurduk, indikten sonra beklemesini söylememe ve role devam etmesini bildiği halde arkadaş tırdan inerek tamamen rol dışı bir hareket yaparak kaçtı, arama tarama sırasında arkadaşın oyundan çıktığını fark ettik, ilk videoda yer aldığı üzere "ID 63 Lia Muyi" adlı karaktere rolde devam etmesi için pm atıyorum ve kısa bir süre sonra arkadaş oyundan çıkıyor, tekrar girmesini beklerken bölgede birkaç aracın plakasına bakıyoruz, sivilleri sorguluyoruz. Ben kontrol etmek için /pdpc sisteminden faydalanarak veri tabanından şahsın adını sorgulamak için "isim sorgulama" kısmına giriyorum ve "Lia Muyi" adlı karakteri aratıyorum, karakter bulunamadı diyor. (2. videoda yer almaktadır) bundan önce ilk video yanılmıyorsam id 63'e pm atıyorum gelmesini söylemek için, yaptığının yasak olduğunu bildiriyorum lakin arkadaş bu esnada 15 dakika geçmemiş olmasına rağmen oyundan çıkıyor, birkaç kez id lia yazarak kontrol ediyorum. Olayın patladığı yere gelirsek, arkadaş /q attığı sırada yanılmıyorsam "NC" hakkını kullanarak karakterini değiştirmiş, böyle bir kural var mı bilmiyorum ama muhtemelen yasaktır, yasak olduğunu düşünerek şikayet açıyorum. Arkadaşın silahının silinmesini talep ediyorum rolden kaçmasaydı tutuklayacaktık ve silahına el koyacaktık, üzerinde değilse mülk araması vesaire gerçekleşecekti en nihayetinde silahına el konulacaktı, silahının gitmemesi için karakter adını değiştirdi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Olayın başlangıç sebebi: GösterGizle

İlk video: GösterGizle

İkinci Video: GösterGizle

Tırdaki kişinin Lia Muyi olduğunun kanıtı: GösterGizle

Kaçtıktan sonra /q attığının kanıtı (ID 63 olarak ona pm atıyorum, kısa bir süre sonra tekrar 63'e pm attığımda başka bir karaktere gidiyor.): GösterGizle

/q kanıtı, tekrar ve daha net: GösterGizle

/q kanıtı (bir süre sonrası): GösterGizle

Daha önce rol yaptığı karakterlerin kanıtı: GösterGizle

İsim attığının kanıtı: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Tekrar belirtiyorum, arkadaşın silahının silinmesini talep ediyorum. İyi forumlar, iyi roller diliyorum.  :o :vice:

« Son Düzenleme: 11.12.2021 17:14 Ryzex »

#1 - 11.12.2021 15:02
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 11.12.2021 22:57
Yaptığım kural ihlallerini kabul ediyorum ancak, silaha el koyulma gibi bir durumun gerçekleşeceğini sanmıyorum. NC ve /q atmadan önce silahımı aracıma bıraktım, ayrıca çevrildiğim sırada orada arkadaşlarım beni kaçırmak için planlar yapıyordu. Ekran görüntüleri:

#3 - 12.12.2021 13:09
Tamam, admin kararı bekleyelim.

#4 - 13.12.2021 15:25
Merhabalar,

Şikayet incelendi, ihlaller bariz ekran görüntülerinde belli olmakta Lina Pamela karakteri cezalandırılacak, fakat uyarmakta fayda var tekrarı halinde aynı ihlali gerçekleştirilirse karakteriniz ağır bir şekilde cezalandırılacak ek olarak silahınız silinecek.