Konu: Uyuşturucu ve Üretimi Sistemi HK.  (Okunma sayısı 202 defa)

#0 - 17.11.2021 20:08
 Selam,

Öncelikle bu konuyu yazarken hiç bir birliğe karşı garezim vb. duygularımın olmadığını belirtmek isterim.

Konuyu yazma amacım oyun içinde uyuşturucu satış rollerinin azalması. Kısaca sorunumuz bu. Peki bunu nasıl düzeltebiliriz? Herkese üretim izni verilmemeli. Bu sayede uyuşturucuya muhtaç oyuncular ve birlikler, izinli olan birliklere giderek ticaret rolü gerçekleştirebilir. "Oyun oynuyoruz, bu kadar kasmaya gerek yok." diye düşünüyor olabilirsiniz ve haklısınız da. Herkes mantık çerçevesinde istediğini yapabilir elbette ama şehirde kendini yeni yeni gösteren bir oluşum direkt uyuşturucu üretimine başlaması mantıksız olur ya da uyuşturucu ile alâkası olmayacak türde birliklerin üretim yapması. Bu yüzden yönetimin koyduğu şartlara uyan birliklere izin verilmeli bence.

Alıntı
  • Bu karakter oluşumsuz da olabilmekle birlikte, legal bir karakter de olabilir.
  • Birlik şartı yoktur, karakteriniz yeterli nüfuza sahipse sivil de olabilirsiniz.

Yukarıda alıntılanan maddelerin de değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Birliksiz bir oyuncu tek başına üretim yapması bana açıkçası biraz mantıksız geliyor. Çeteler ve mafyalar laboratuvarı kullanmasına engel olabilir. Ufak bir ihtimal olsa bile belki oyuncu birliklerle anlaşıp, onlara üretim de sağlayabilir ama neden bir oyuncuya bağlı kalıp uyuşturucuları beklesin ki? Kendisi üretebilir. Üreticinin birden fazla iş arkadaşı da olsa aynı şey geçerli olur. Legal karakterlerin de legal sınırda marijuana üretmek için koca bir laboratuvarı satın alması biraz israf olur. Bunun yerine bir satıcıdan alması daha mantıklı olur.

İkinci bir konu ise uyuşturucu üretim sistemi hakkında.  Doğru hatırlıyorsam, eskiden hangi malzemelerle hangi uyuşturucu yapılır diye deneme-yanılma yöntemi gerçekleştiriliyordu. Şimdi ise /uuret yapınca karşımıza hangi malzemelerle neler yapabileceğimiz ortaya çıkıyor. Bu değiştirilebilir bence. Kimya seviyesiyle o seviyeye uygun yapılabilecek uyuşturucular oyuncunun karşısına çıkabilir. Kalitesi ise uyuşturucu yaparak kazandığı tecrübeler sayesinde artabilir.

Eleştirileriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 01.12.2021 18:57 oflu »
100
1
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Vicolays,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Vicolays, edvin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.11.2021 22:23
Birliklere uyuşturucu onayı sistemi gelebilir, oyuncunun birliği olmadan bunu yapmasına katılmıyorum. Serbest piyasa her zaman bazıları için zarar etmesine yol açıyor. Birliği olan bir oyuncun bu işleri yapması daha mantıklı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 18.11.2021 00:10
Bir birlikten daha güçlü, daha fazla bağlantıya sahip karakterler varken neden insanları kısıtlayasın ki? Dediğin gibi, altü üstü oyun da olsa bir birliği tek başına yok edebilecek bağlantılara sahip karakterler varsa bir zahmet buna göre imkan sağlanmalı. Senelerce birlik, oluşum, temelinde admin power yatan admin izni gibi kısıtlamalar koyan sunucu yönetimlerine maruz kaldıktan sonra kusura bakmayın fakat ben ve birçok oyuncu buna katılmaz, insanlar iyi olduğu konuda bu sunucuda alacağını alsın arkadaşlar, fazla burun sokmaya gerek yok. Eğer uyuşturucu üretmenin mantığına geleceksek okul okumamış adamı labe sokamazsın, lsd falan da ürettiremezsin fakat sizler(konuyu açan ve yorum yapanlar değil, bahsettiğim tipteki oyuncular) kimyagerden farksız günde yüzer gram uyuşturucu üretiyorsunuz
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 03.12.2021 04:53
Bu konuda FM tarafından atılan adımlar var, artık lab başvurusu vs. pasife alındığı için sadece özel durumlarda üretim bir birliğe veriliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok