Ekran görüntülerinin bir kısmı bana ait olduğu ve role dahil olduğum için birkaç şey söyleyeceğim.
Bunları yaşatma hakkımız var, çünkü sonuçta rol içerisinde kaçışıyoruz ve sizden kaçmak için karşılık veriyoruz. Siz olarak gecenin bu saatinde bile yanlış anlaşılmadan Win'e oynuyorsunuz diye düşünüyorum. Bunun için bana şikayet açıp DM diyorsunuz. Gerçekten çok fark var, üstünüze video. Genellikle PD böyledir, alamaz işte rolsel suçlu kaçar bir şey yapar sonraa şaaak diye şikayrt gelir. Yanlış anlaşılmasın lütfen..Ama bunun için bu durumu mantıklı bulmuyorum.
Bunu hangi kafayla yazdın bilmiyorum ama seni trafik ihlali için durdurmak isteyen bir memuru peşine takıp kovalattırıyorsun. O esnada oyun içinde kaç tane memurun aktif olduğunu zaten görebiliyorsun ya da /gorevde yazıyorsun, buna eminim çünkü o saatte seni kovalayan memurun tek olduğunu ve başka bir memurun desteğe gelmeyeceğini de biliyorsun. Sıkan arkadaşımız Cornelia Adams, yani
@Dogukan77. Memur, senin üstünde silah olup olmadığını bile bilmiyor, trafik cezası yazacak ya da yazmayacak. Dursaydın kontrol sağlayacaktı ya da inisiyatif alıp sözlü uyaracaktı ama siz bu dediklerimi göz önüne alarak sizi kovalayan memura ateş edip düşürüyorsunuz. Buna da DM diyoruz çünkü memura sebepsiz yere sıkmış oluyorsunuz, kendi çapınızda gecenin azlığını kullanarak eğleniyorsunuz.
Burada sürücü olan Quavean Young, yani
@RevanChista'nın olayı ise aracı kullanan olması. Neticede peşine takan ve arabayı kullanan o, hadi memuru vurdun diyelim. Maskeniz de yok, sizler artık polisler tarafından aranan iki isimsiniz. Polislerin vücutlarında ve araçlarında kameralar mevcut, bunun rolünü yapabiliyoruz. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra departman önüne gidip Pablo Escobar rolü yapıyorsunuz. Hangi akıllı gidip başka bir polise bir "memuru" yaptığı hareketlerden dolayı vurduğunu söyler? Siz memuru öldürmeye teşebbüs etmiş oluyorsunuz, müebbetlik adamlarsınız. Sürücü sıkmamış olsa bile yardım ve yataklık yapmış oluyor. Sürücünün olayı da kaçması gerektiği halde başka bir polisi peşine takmak için itiraf etmesi. Buna da copbait diyoruz, yani polisi bilerek peşine takmak.
Yapılan rolün zerre mantığı yok, realist düşünecek olursanız vurduğunuz bir memuru çıkıp başka bir memura söyler misiniz ya da departman önünden geçer misiniz? Hayır. Oyun kafasıyla düşündüğünüz için yakalansanız bile "nasıl olsa IC jail yiyip çıkarım ve devam ederim" diye hareket ediyorsunuz. Hiçbirini yapmaya hakkınız yok sebepsiz yere. Polis avlıyorsunuz resmen, şaka gibi.