Konu: Toplu Şikayet  (Okunma sayısı 192 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.10.2021 23:29
div style="padding:10px; border:1px solid #e2e2e2"]

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Leon_Gutierrez @Gl4dio , Seinn Graciani @memistheking , Maske_30957, Maske_27936, Maske_21188, Maske_26724

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Fabian Lawrence

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/10/2021 - 20:40

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

5-) 3. PARTİ YAZILIMLAR

Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.

Alıntı
— ELM olarak adlandırılan cleo modu, Vice Platformu yalnızca  resmi oluşuma üye olan üyeler tarafından kullanılabilir. Harici kullanamaz.
— Camhack - CamHunt - Smoothcam gibi kamera açısı değiştiren programlar sadece admin gözetimi altında, belirli bir süre, video veya ekran görüntüsü edinmek için izinli olarak kullanılabilir.
— Objelerin içerisinden geçmeye izin veren Add-On'un kullanımı yasaktır. Bu sorunun fixlendiği versiyonlarına izin verilir.
— Bilgisayar donanımlarının sahip olduğu ek veya harici makro programlarının kullanımı da yasaktır.
— Diğer oyunculara görünen animasyon modları, dans cleosunun sunucuda kullanımı yasaktır.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Fabian Lawrence ile garajda araç satış rolü yapıyorduk. Daha sonra bir tur atmak için çıktığımızda birden bire arkamızda şikayet ettiğim şahıslar belirdi, önce araca çarptılar. Daha sonra, geri gittiğimde ise yolumu kesip birden bire alakam bile olmayan bir sebepten ötürü ateş etmeye başladılar. Muhtemelen "Bind" programı kullanıyorlardı. Aslında, şikayet sebebim, DM yapılması ve MetaGaming yapılmasıdır. Yani, o anda Fabian adlı kişiyi takip eden kimse yoktu. Birdenbire belirip ateş etmeleri bana şüpheli geldi. Ayrıca, direk olarak sadece Fabian'a sıktılar. Bana kurşun bile gelmedi. 3.parti bir yazılım kullandıklarından da şüphe ediyorum. Genel olarak role de bakılacak olursa, biraz da Retarded RP seziyorum. Çünkü kişilerle IC veya OOC bir alakam bile yokken gelip benim arabama sıkmaları ve o ateş etmelerin sırasında bana kurşun bile isabet etmemesi hile şüphesini ve Retarded RP'yi açıklıyor. Şikayeti açma sebebim ise, ortada gezip insanlara sıkmayı bırakmaları için ve rollerini daha fazla mantık çerçevesinde yapmalarıdır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Role girmeye çalışan arkadaşlarla uzaktan yakımdan alakam yoktur, sadece yaptıkları saçma şeyin farkına varmalarını istiyorum. Karar yöneticilerindir.[/div]

#1 - 31.10.2021 01:05
Selamlar, iyi forumlar. Öncelikle yanında ki kişi savaşta olduğumuz bir birlikte ve onu vurmamız oldukça normal, ayrıca hile şüphesini yansıtacak bir kanıtında yok. Chatte gözüktüğü üzere "Siktir, sıkacaklar. Durma!" yazmış arkadaş yani bir uyarı ve emote de gözüktüğü üzere sadece Fabian'a ateş edildiği gözüküyor. Senin bu şikayeti açmanda ki sebebi anlayamadım? Düşmemişsin bile. İyi günler.

#2 - 31.10.2021 01:06
Şikayet açma sebebini anlamadık dostum, sana sıksak DM şikayeti açardın, sıkmadık hile diyorsun. Fabian'ın bulunduğu birlik ile savaş içerisindeyiz, Fabian'ı görüp sıkıyoruz. Fabian karakteri sıkacağımızı anlayıp IC'den uyarıyor zaten. Bir diğer olaya geleyim, bind kullanıyorlar demişsin silah emotesi vermek o kadar zor bir şey değil, hızlıca yazıp verilebilir. Bir anda ortaya çıktığımızı söylemişsin, o bölgede turluyoruz, Fabian'ı görüp bir süre takip ettikten sonra sıkıyoruz. Son olarakta hile olayına gelelim, seninle bir sıkıntımız yok ve bu yüzden sana sıkmayıp Fabian'ı hedef alıyoruz, zaten attığımız emotelarda görebilirsin. Şahsım tarafından daha fazla ileti gelmeyecek. Yönetici kararı.
Ufak bir not, şikayet açmak için açmayalım lütfen..

#3 - 01.11.2021 18:21
Şikayet incelendi.

Savunma geçerli, düşman kişiyi aracınızda götürdüğünüz için ateş edilmiş. Yanlış yer ve yanlış zaman olarak nitelendirilebilir.