Konu: Mixing ve B bölme  (Okunma sayısı 114 defa)

#0 - 24.10.2021 16:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @sametozer @carr0

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.10.2021 Gece suları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.
Ve B bölme

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler oyun oynarken sesli haberleşme programında konuşarak oyun oynuyorlar ve gereksiz B bölme yapıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: B bölme mesajları:
Spoiler: GösterGizle

Mixing videosu
Video'nun yedeği bulunmakta eğer kanaldan silinirse tekrar yüklenecektir.

Ek açıklamalar(varsa): Kişiler sunucuda farklı dilimlerde ve zamanlarda  oyunculara agresif rol yaparak polise vs sığınıp tekrar tekrar agresif yapıyorlar. Ceza almalarını istiyorum.

#1 - 24.10.2021 17:29
DC'den biz sadece konuşuyoruz ve oyun oynarken arkadaşınla konuşmak yasak diye bir kural yok. DC'den anlaşıp aktif bir role sergilemedik. Aktif role'den kastım ise beni bir yere çağırması, benden yardım istemesi ve benim IC'den onunla etkileşime geçmem gibi durumlar. Ve bu durumların olduğuna dair kanıtlarınız yok ayrıca öyle bir şey gerçekleşmedi.

Agresif role'den kastınız nedir? Çünkü öyle bir role gerçekleşmiyor. Bize ateş edildi ve Kelvin hurt'a düştü bende ordan koşarak uzaklaştım. Ardından bir süre sonra bize ateş edilen konuma tekrardan koştum ve arkadaşıma yardım etmek için gittim (Polis çağırmadım). Ben oraya vardıktan sonra polisler kendileri geldi. Polisleri biz çağırmadık. Hatta polisleri konuya ekleyelim bakalım. Ayrıca sizin bu durumla alakanız yok. Biz o durumda karşı taraftan biri "Samp fizik kurallarını" aştığı için şikayet açtık ve cezasını aldı. Videonun tam halide Kelvin'de bulunmakta. Agresif role'ün olduğuna dair bir kanıt yok.

OOC olarakta bölme şu yüzden yapıldı. Sizinle saatler öncesinde bir role döndü. Sizin adınızı biliyoruz IC'den. Benzin alırken siz bir anda geldiniz ve beni hurt'a düşürdünüz. O esnada maskeniz olduğu için adınızı bilmiyorum. Ayrıca beni vurduğunuz zaman ki skin farklı, en başta role yaparken kullandığınız skin farklı. Orda ben sizi IC'den maskeniz olduğu için tanımadım bu yüzden çıkıp vurmanızı "DM" olarak algıladım. Bu yüzden /b kanalından 2-3 kere bir şey yazdım ardından bunu devam ettirmedim. Eğer isminiz gözüküyor olsaydı role gereği yaptığınız "DM" sayılmayacağı için ben /b kanalını kullanmazdım. Elimizde saatler öncesinde gerçekleşen role'de giymiş olduğunuz kıyafetler farklı ve isminiz gözüküyor. Beni vurduğunuz zaman ki skin farklı ve maskeniz var. Bu durumda ben sizi tanıyamadım ve /b kanalından yazdım.

Ayrıca MIXING kuralına baktığımızda "IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır." dediğini görüyoruz. Biz sesli iletişim kanalında, IC bir iletişim kurduğumuz gözükmüyor.
« Son Düzenleme: 24.10.2021 17:35 sametozer »

#2 - 24.10.2021 17:36
Savunman için teşekkürler, yönetici kararı bekleyebiliriz.

#3 - 24.10.2021 17:44
Öncelikle merhabalar.

Sizi ilk başta tanımadığımız için benzinlikte benzin alırken bir anda maskeli ve farklı skinli şekilde geldiğiniz için sizi tanımamız mümkün değil.
https://www.hizliresim.com/5mkbprh - Rolün başında ki skin, ve isim.
https://www.hizliresim.com/ki3a2ze - Olay gerçekleşirken ki skin, ve isim.

Bizde birisi trollüyor sandık, o yüzden DM yazdık ki bence haklı olduğumuzu düşünüyorum.
Ek olarak herhangi bir polise sığınmadık ve agresif rol göstermedik, polis kendisi geldi gerekirse olay bölgesine gelen polisleri konuya etiketleyebiliriz.
Mix konusuna gelecek olursak, OOC olarak bir şey anlaşıp İC olarak yapmıyoruz sadece normal olarak sohbet ediyoruz. Her şey İC olarak işliyor kısaca, o kişiyi tanımazsak İC olarak tanımadığımız için rolü ona göre yapıyoruz Discord üzerinden "aaa, bu beni vuran kişi falan" demiyoruz kısacası.

Savunmam bu kadar. İyi roller.

Ekleme;
Gerçekleşen rolün başından itibaren 14 dakikalık video kaydı mevcut Admin isterse youtubeye upload edip buraya atabilirim, boyutu oldukça yüksek o yüzden admin kararını bekleyelim.
« Son Düzenleme: 24.10.2021 18:12 carr0 »

#4 - 25.10.2021 11:20
Videoda mixing gözükmüyor fakat bu konuda dikkatli olun mix yapmasanız bile mix olarak algılanabilir bu seferlik uyarıyorum. /b böldüğünüz için cezalandırılacaksınız.