Konu: [25.09.2021] Josef East - Sürekli Roleplay, Power Gaming, Rolden kaçmak  (Okunma sayısı 214 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.09.2021 19:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Josef East - @TheBeast44

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25 Eylül 2021, 18.37 - 18.43 aralığı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

c) Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (Chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire) ağır cezalara sebebiyet verebilir.

CEZASI: Hapis.
Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 25 Eylül, 18.31 civarlarında polis kuvvetinden kaçtığı için Josef East adında ki karakteri kovalıyorduk. Josef East, Idlewood'da aracı bozulduğu için yayan bir şekilde koşmaya başladı ve onu yakalamamızın ardından oyundan çıktı (bağlantı kopması). İki-üç dakika sonra oyuna tekrar girdi, kaçmaya başladı ve tekrardan yakalayarak bu sefer onu kelepçeledim. Role uymadığı için /b üzerinden uyardım, bunun üzerine sürekli PM üzerinden"kardeşinin oynadığını" iddia etti. Bileklerini arkasından kelepçeledim ve bunun emotesini verdim, buna rağmen polis aracının arka koltuğundan sürekli inip koşmaya çalıştı. Durdurarak yere yatırdım, yine PM'den yazarak role uymayacağını ve onu bırakmamı istedi. Yapamayacağımı söyleyip rapor attığımı ve yetkili çağıracağımı tekrar tekrar ona söyledim, buna rağmen yine diretti, yine elleri kelepçeliyken araçtan kaçtı, rolümü sürekli bozdu. Bir süre sonra oyundan tekrardan çıkış yaptı (bağlantı kopması) aşağıdaki fotoğraflarda net gözükmektedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kanıtlar: GösterGizle

(( Josef East yakalanıyor, benim onu /b'den uyarmamın ardından sürekli itiraz etmeye başlıyor ))

(( Josef East, elleri kelepçeli olmasına rağmen aracın arka koltuğundan atlıyor.  ))

(( Onu durduruyorum ve rapor atıyorum. PM'den itiraz etmeye devam ediyor, rolü kabul etmediğini belirttiği fotoğraflardan birisi, yapmaması için uyarıyorum. ))

(( Rolü kabul etmediğinin kanıtlarından biri, chatloga lütfen dikkat edin. ))

(( Rolü kabullenmediği için ona hak tanıyamıyorum, polis komutu olan /aracaat kullanıyorum ve iniyor, sonraki fotoğrafta /q attığı gözüküyor. ))

(( Bağlantısı kopuyor ve daha da gelmiyor. ))

Ek açıklamalar(varsa): Josef East karakterine IC jail atılacaktı. Eğer şikayet onaylanırsa ve IC jail eklenecekse 180 dakika ekleyebilirsiniz.

#1 - 25.09.2021 21:03
Kanka iptal et ne olur İnternet cafe saatim bitti

#2 - 25.09.2021 21:36
Tamam, bir dahakine zamanı iyi ayarla ve lütfen rol yapmak isteyen insanlara karşı bunu yapma. Diretmeseydin ve beni dinleseydin 5 dakika da olay çözülecekti.

#3 - 27.09.2021 13:34
Merhabalar,

Şikayet incelendi, savunmanız maalesef ki geçersiz. Kardeşinizin oynaması herhangi bir geçerlilik sağlamıyor ek olarak sizi tutuklayan PD üyelerine PM üzerinden serbest bırakmalarını söyleyip rahatsız etmemelisiniz, karakter cezalandırılacak.