Konu: /birlikaktif gibi bölümlerde numara kısıtlama - rollere destek  (Okunma sayısı 641 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.09.2021 04:58
Artık ne olur fikrim yok ve pek umrumda değil. /numaragizle komutu ile ünlü tagı olan kişilere ve ya birlik R bilmem kaçına /numaragizle komutu gelebilir aşağıda örnek;
« Son Düzenleme: 20.09.2021 16:48 aDoSa284 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 15.09.2021 09:05
Aslında daha önce de ARGE açmıştım, benzerinin yapılacağı söylenmişti. Daha tamamlanmadı ancak bu iş telefonu ile kişisel telefonu ayrımı yapıldıktan sonra iş telefonunun gizli kalmasına sıcak bakmıyorum. İş telefonu çalıştığın şirket üyeleri tarafından erişebilir olmalı. Şu aşama da tek bir telefon olduğu için desteklemiyorum, sebebine gelirsem bir birlik olduğunu düşün 50 kişi. Birlik sahibi herkesin numarasını kayıt edemez, sistem buna izin vermez. Bu durumda kayıp 25 telefon numarası olacak, bununla uğraşması sorun. Küçük birlikler için olabilir ama büyük birlikler için zarar olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 15.09.2021 10:05
Tam destek, ICde tanışmadığım eleman /birlikaktifden numaramı bulup arıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 15.09.2021 11:37
Aslında daha önce de ARGE açmıştım, benzerinin yapılacağı söylenmişti. Daha tamamlanmadı ancak bu iş telefonu ile kişisel telefonu ayrımı yapıldıktan sonra iş telefonunun gizli kalmasına sıcak bakmıyorum. İş telefonu çalıştığın şirket üyeleri tarafından erişebilir olmalı. Şu aşama da tek bir telefon olduğu için desteklemiyorum, sebebine gelirsem bir birlik olduğunu düşün 50 kişi. Birlik sahibi herkesin numarasını kayıt edemez, sistem buna izin vermez. Bu durumda kayıp 25 telefon numarası olacak, bununla uğraşması sorun. Küçük birlikler için olabilir ama büyük birlikler için zarar olur.

Son eleştirinizin haklılık payı var fakat geri kalanında ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım. Benim demek istediğim /numaragizle şeklinde bir komut ile /birlikaktif gibi bir komutta numara kısmı "Gizli" şeklini alacak ve herkesde böyle gözükecek, dilediğinde açılıp kapanabilecek. İş telefonu ile ilgili bir olay görmüyorum çünkü zaten biz ünlü bir karakteri canlandırıyoruz. Bir birliğin üyelerinin /birlikaktif komutu üzerinden ünlü birisinin numarasını alıp bunu role dökmesi yanlış. Şikayet açsak bile suistimal ediliyor ve numara IC yolla insanlara yayılıyor. Gün içerisinde ciddiyim 50-60 farklı numara tarafından aranıyorum ve bu bir süre sonra sıkıyor.

Dediğim sistemin birlik sahipliği ve iş telefonu ile hiç bir alakası bulunmuyor. Misal Türkiye üzerinde Ceza, Sagopa ya da başka rapçiler gibi ünlüsün. Telefon numaranı vermekten çekinirsin. Telefon numaranı iş verenin olan stüdyo, ailen ve çok yakın dostlarına verirsin. Geri kalan iletişimin tamemen sosyal medya üzerinden olur, bu görevi Vice Social yeterince iyi görebilir. Aynı şekilde ünlü rollerini bırakıp farklı sebeplerden bu komut kullanılabilir. Ben zaten özel numara almayı düşünüyorum sırf numara IC yayıldı diye ve bu gizleme muhabbeti olmadığı sürece almamın hiç bir anlamı kalmayacak. Ünlü sayılabilecek bir kişiyim rol içerisinde ve adamlar benim numaramı /birlikaktif ten yine bulacak beni sonsuza kadar yine günlük 50-60 kişi arayacak. Dediğim sistemde sadece kendi numaran "Gizli" ibaresi ile yazılacak. /birlikaktif kısmında gerçekten çok büyük bir suistimal var. Ben bu rolü yapmaktan soğudum yani o derece diyebilirim. Numara değiştirsem yine yayılacak v.s Suistimal durumları engellenmesi için belirli kurallar ve sistemsel engellerle "Gizli" alma getirilmeli ve bu bence şart.

İkinci ve ya daha fazla telefon numarasına gerek yok ve sistem hangi numaradan yazdığını v.s algılamak için sadece kendini yeniler ve bu boşu boşuna ufakta kırıntı kadar bile olsa yorgunluk yapar. İnsanlar aktif olarak bu sistemi kullanacağı için sadece yorgunluk yapacağını düşünüyorum. Hem şu an bu AR-GE'nin konusu iş telefonu değil. İş telefonu sistemine mantıklı bakmıyorum benim kendi şahsi görüşüm olarak buna gerek yok. Hem iş hem kişisel telefon olarak kullanıyorum ve sunucu makinesi için en iyi bu yapılır. Şu an konu sadece /birlikaktif'in suistimal edilmesi. Ünlü rolü yapan birisinin numarasına bu kadar kolay ulaşılması ciddiyim sadece mantıksızlık.
Olaya biraz realistik yaklaşmak gerekiyor, ünlü kişilerin hep arkasında bir asistanıolur. Bu işler hep asistanı üstünden ilerler. Forumda asistan rolü yapan var, imkansız bir şey değil. Bir şirketle çalıştığında asistanın/menajerin üstünden süreci ilerletebilirsin, kendin süreçlere dahil olmayabilirsin(Sistemsel birliğe asistanın dahil olabilir, ünlü birinin şirketi ile tanınmıyorsa zaten bir şirket çalışanı olmaz.). Şirket kısmından kopup birlik kısmına gelelim birlik kısmını iş için olmadığını varsayarak yazıyorum. Birlikte numaranın dağılması /birlikaktif değil birçok şekilde dağılabilir. Birlik yetkilisi(R20), başka birine seni aramasını söyler, R18'e desin diyelim, o da R10'a söyleyebilir. Bu şekilde numaran 2 kişiye zaten dağılmış oluyor. Bu kişiler diğer kişilere de çok rahatlıkla söyleyebilir. Zaten bir numaran birlikten 5-6 kişiye dağıldıktan sonra birlikteki herkesin bilmesi için yeterli olacaktır. Şunun numarası neydi deseler söylerler, numaran gizli kalmaz yani. İş için birliğe giriyorsan da şirket ile işleyen aynı prensipte yapman yeterli. Açtığım ARGE'min ana konusu farklı telefon numaralarına sahip olabilmekti(Sen işveren olayına girdiğin için iş telefonu şeklinde konuştum), istediğimize kişisel istediğimize daha az kullandığımız telefon numaramızı vermek için. Bu da senin numaranın ifşa olma sorununu çözen bir şey zaten. İki telefonun olsa kullanmadığın telefon numaranı birlikte gösterecek şekilde ayarlarsın, seni ararsalar da ulaşamazlar. Kişisel telefonun korunmuş olur. Buda senin sorununu çözerken kimsenin mağduriyete uğraşmasını engeller.

Bir çözüm getirirken başka açıdan mağduruyeti de düşünmemiz gerekiyor, 50 kişilik bir birlik için rehberin 25 ya da 30 sınırı var. Hepsini birlik üyeleriyle kayıt da edemezsin, birlik dışı arkadaşlarında olacak. Ayrı bir not defterine yazman gerekiyor, buda ek uğraştırıcı bir şey. Yani numara gizleme olayı ARGE belirttiğin şekilde olacaksa mağduriyet yaratacak bir şey. /tamirci ve /taksici gibi şeyleri hiç desteklemiyorum zaten. /tamirci dediğinde o an çalışan tamircileri görüntürüyoruz. Zaten bunu realistik düşünürsek kurumsal bir tamirhanenin telefon numarası olur arayabilirsin. Sunucuda işyerine özel telefon sistemi olmadığı için kişilerin telefonu gözüküyor, zaten bir tamircinin işyeri telefonu yoksa kişisel telefonunu paylaşır internet sitesinde de. Taksici içinde aynı şey bir taksi durağına bağlı değilsen mecbur kişisel telefonunu paylaşmak zorundasın, ek bir mobil uygulama kullanmıyorsan.

Birlik aktif içinde mağrudiyet yaratacak bir şey, 30 kişiden fazla illegal birlikler var, hangi birlik lideri kimlerin telefonlarını rehberine kayıt edebilecek? Hepsini kayıt etmek zorunda değil diyebilirsin ama birliğe alan kişiler R18,R19,R20 bu kişiler terfi alıyorsa onu verecek kişi de R19 ve R20 bunlar tanımadığı numarası telefonda kayıtlı olmadığı kişiye terfi verecek kadar güvenir mi? Sanmıyorum. Şu anki haliyle yeterli bir çözüm değil, desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 15.09.2021 15:29
 Pek gereği yok aslında, eğer taksici veya tamirci oluyorsan zaten işbaşına geçmişsindir ve numaranın görüneceğini göze almışsındır. Ünlü bir insan tamirci veya taksici olmaz bence.

/birlikaktif tarafına gelirsek, bulunduğun birlikteki çoğu kişiyle büyük ihtimal IC olarak da yakın arkadaşsındır. Bu arkadaşlarında telefon numaran varsa bir şekilde dağılır. Telefon numaranı gizli tutmak bence rolsel olarak da yapılamaz bir şey, bir yerden patlak verir. Daha önemli AR&GE'ler varken ön plana alınmasına gerek yok, desteklemiyorum.
Like
8
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
darkangel07, Rowe, Pscy, bertukey, Rusky, Tyriss, Mackiew, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 15.09.2021 18:01
Pek gereği yok aslında, eğer taksici veya tamirci oluyorsan zaten işbaşına geçmişsindir ve numaranın görüneceğini göze almışsındır. Ünlü bir insan tamirci veya taksici olmaz bence.

/birlikaktif tarafına gelirsek, bulunduğun birlikteki çoğu kişiyle büyük ihtimal IC olarak da yakın arkadaşsındır. Bu arkadaşlarında telefon numaran varsa bir şekilde dağılır. Telefon numaranı gizli tutmak bence rolsel olarak da yapılamaz bir şey, bir yerden patlak verir. Daha önemli AR&GE'ler varken ön plana alınmasına gerek yok, desteklemiyorum.
Katılıyorum  :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 15.09.2021 21:21

hakli
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 17.09.2021 11:16
Destekliyorum, bana göre o komut direkt olarak saçma geliyor. IC olarak numaraların istenip rehbere kayıt edilmesi daha mantıklı. Direkt olarak komut kaldırılabilir bence, role girmediğim birisinin numarasını o komut ile bulmak mantıksız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 25.11.2021 18:01
Merhaba, birlikten ziyade arkadaş-tanıdık-aile gibi çevreler barındırdığı için bu tarz yapılanmalar numaralarınızın birbirinizde olması sorun teşkil etmez.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok