Konu: [KURAL Geliştirmesi] Deep Web - Silah Ticareti  (Okunma sayısı 488 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.09.2021 23:50

Kuralının söylediği üzere Deep Web üzerinden silah satışları tamamen yasak durumda. Anladığım kadarıyla kuralın var olma sebebi forum üzerinden iletişimle beraber role dökülen iletişim rollerinin yerini tamamen IC/Sunucu içinde dönen rollere bırakması. Ancak sistem bu haliyle neredeyse tamamen OOC ticaret üzerinden dönüyor, bu konuda kör kalmamalıyız. Deep Web üzerinden silah satışlarının aktif edilmesi bu OOC ticareti bir nebze dizginleyerek en azından "düzgün" bir rol olanağı/yolu sunmuş olur. Aynı zamanda ne kadar realistik olduğu tartışılacaksa, TOR ağı konusunda deneyimli biri olarak bu tarz dijital ticaretlerin günümüz yasa dışı faaliyetlerinin yarısından fazlasını kapsadığını rahatlıkla tahmin edebiliriz. Buna ruhsatı bulunmayan/takip edilemeyen silahlarda dahil.

Bir diğer önerime gelirsek açılacak olan bu Deep Web silah satış sitelerinin bölüm moderatörleri tarafından onaylanması gerektiğini savunuyorum. İşini kaliteli yapan, konusunu kaliteli açan insanlar onaylanarak daha stabil bir görünüm sağlanabilir. Aynı zamanda satış alt limitlerinin olduğu bir silah satışı çok daha mantıklı olacaktır. Örneğin günümüzde bu tarz yasa dışı ticaretler büyük kar marjları olmadan yapılmaz, bu yüzden "bulk purchase" olarak büyük paketler halinde satımlar yapılır. Bunun da sebebi risk/kazanç mantığıdır. Alt limit olarak materyallerin maliyet fiyatına göre minimum 20 bin dolarlık alışverişlere izin verilmesi gerektiğini destekliyorum. Siz de konu altında kural hakkında bulunan görüşlerinizi belirtebilir, aynı zamanda kendi fikirlerinizi masaya yatırabilirsiniz. İyi forumlar.

100
5
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Metinnn,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
chikobyte, warpector the greatest, lonarad,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 14.09.2021 00:05
Yazılanlara aynen katılıyorum, Deep Web bölümü sadece erotik ve kripto mesaj içerikleriyle kalmamalı bütün fonksiyonlarıyla beraber kullanılmalı. Bu da ayrı bir "gerçekçilik" katacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.09.2021 10:57
Eski oynadığım sunucudan biliyorum, ister istemez iş OOC ticarete dönecektir.

Ne zaman girip öyle sitelerden silah almaya kalkışsam, satıcı olan şahıs forumdan veya direkt olarak oyundan özel mesaj olarak DC adresini vererek oradan iletişime geçmem gerektiğini söylüyor.  DC'e Geçince de ya silah fiyat politakasını aşkın bir fiyat biçiyor ya da Türk Lirası istiyorlardı.

Hiç bir türlü role katkısı olmayacak aksine OOC ticaretcilerin kapısını açıcaktır, destekleyip desteklemediğimi söylemiyorum, sadece fikir belirttim.
« Son Düzenleme: 14.09.2021 11:10 Moruk »
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
volooloo, bobross,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 14.09.2021 21:00
Eski oynadığım sunucudan biliyorum, ister istemez iş OOC ticarete dönecektir.

Ne zaman girip öyle sitelerden silah almaya kalkışsam, satıcı olan şahıs forumdan veya direkt olarak oyundan özel mesaj olarak DC adresini vererek oradan iletişime geçmem gerektiğini söylüyor.  DC'e Geçince de ya silah fiyat politakasını aşkın bir fiyat biçiyor ya da Türk Lirası istiyorlardı.

Hiç bir türlü role katkısı olmayacak aksine OOC ticaretcilerin kapısını açıcaktır, destekleyip desteklemediğimi söylemiyorum, sadece fikir belirttim.

Fikrin için teşekkür ederim. Bunun önüne geçilmesi için bu tarz siteleri işleten oyuncuların sıkı denetim/kontrol altında tutulması gerektiğini savunuyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 15.09.2021 22:34
Ne yaparsan yap OOC ticaretin önüne geçemezsin; adam gider hesabını satar vs. vs. OOC ticaretin önüne geçmek için deepweb gibi bir konuyu sadeleştirmek ya da Silah satışını tamamen kaldırmak yerine daha farklı yöntemler denenebilinir. (Log takibi, sorgu vs.)

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.09.2021 06:58
Ne yaparsan yap OOC ticaretin önüne geçemezsin; adam gider hesabını satar vs. vs. OOC ticaretin önüne geçmek için deepweb gibi bir konuyu sadeleştirmek ya da Silah satışını tamamen kaldırmak yerine daha farklı yöntemler denenebilinir. (Log takibi, sorgu vs.)

Fikir tamamen bahsedilen OOC ticaretin önüne geçmeyi hedeflemiyor. Sadece farklı bir kapı açarak belli bir kesmi bu kapıdan geçmeye teşvik ediyor. Yorumun için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 18.09.2021 14:29
Destekliyorum, yönetimin silah-uyuşturucu satışını yasaklamasının elbette bir sebebi vardır. Daha fazla fol çeşitliliği olması açısından DeepWeb üzerinden silah-uyuşturucu satışları aktif edilip AR-GE'de belirtildiği üzere moderatör onaylı olması daha mantıklı olacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 03.12.2021 04:24
Deep Web üzerinden ticaret, bir oyun sunucusunda rolleri işi kolay yoldan çözmek oluyor. Şimdi bunun anti kısmı olarak polislerde siber suçları devreye sokalım desek iki bilgisayardan oyuncunun birbiriyle TOR ağı hakkında bilgi yarıştırmasından öteye geçmeyecektir maalesef.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok