Konu: Quwan Quintana oyuncu şikayeti.  (Okunma sayısı 331 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.09.2021 22:51

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Quwan Quintana @Raisa

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @TR-MaroonBerets , @Jenova , @Panzer

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.20 civarlarında.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
OOC üslüp, Aktif rolde b bölme, Sürekli Roleplay ihlali.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle iyi forumlar, bu şikayeti açmak durumunda kaldım çünkü kişinin söyledikler ve yaptığı hareketler gerçekten hiç hoş değildi. İlk olarak SWAT birim devriyesinde sahadayız ve arananları aramaktayız, Yüksek Risk arananlarını, kişi yüksek Risk ile aranmakta, bunun ss'ini aşağıya bırakacağım teker teker, daha sonrasında kişiyi yolda görüyoruz ve siren yakıp ellerini kaldırmasını bekliyoruz, daha sonrasında kişi bir evin arka bahçesine doğru gidiyor ve görüş kaybediyoruz, bir süre etrafta aradıktan sonra kişi evin bahçesinde AFK'ymış gibi beklemekte olduğunu görüyoruz. Daha sonrasında kişiye PM'den afk iseniz şikayet açacağım yazdıktan sonra afk olmadığını belirten bir PM attı ve aranma kaydının yanlış olduğunu söyledi. NC attığını ve onu nasıl tanıdığımı sordu ve bende aranıyorsunuz ve NC attıysanız aranmanız geçerdi dedim, rol sonunda şikayet oluşturabileceğini söylesemde kişi itirazlarda bulundu. En sonunda hakkım size haram olsun yazıklar olsun gibi kelimeler kullandı ve bundan gerçekten rahatsız oldum. Burada oyun oynuyoruz, hakkı haram etme gibi bir durum zaten olamaz. Kişi daha sonrasında bana PM'den yazmayı bırakıp B bölerek role devam etmeyeceğini söyledi. Admin gelmesini talep etti. Fakat kişi rolsel olarak alındı ve araca bindirildi, kişi tutuklandıktan sonra role devam edildi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Görüşümüzün olduğuna dair ss'ler: https://cdn.discordapp.com/attachments/884523024446017566/884523592585445376/unknown.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/884523024446017566/884523781333319792/unknown.png
APB kaydının olduğuna dair ss: https://cdn.discordapp.com/attachments/884523024446017566/884525514004525126/unknown.png
Diğer PM konuşmaları ve b'den böldüğü ssler:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin ceza almasını talep ediyorum, Ek olarak o anda sürekli Roleplay'i çiğneyerek beni zora soktu, İdlewood bölgesinde ve tehlikeli bir bölgedeyiz, o bize zaman kaybettirdiği için o anda çatışma çıkabilirdi ve vurulabilirdik.

#1 - 06.09.2021 23:01
Yeni NC attım, kontrol edip bakabilirsiniz. Verilen aranma kaydına dair suçlarla herhangi bir ilişkim yok. Varsa da kanıtları sunabilirler açtığım şikayete.  AFK kalma söz konusu değil, sslerde de ortada. Rol bölme konusunda ise derdimi anlatabilsem, karşımda beni dinleyen biri olsa zaten devam edecektim. Ki devam ettik, abartıldığı kadar olay söz konusu değil.

Hakkı haram etme gibi cümleler pek etik değil farkındayım ama olaya bir de şu pencereden bakın. Yeni NC atıyorsunuz silah almak için afk bırakıyorsunuz, daha sonra silah alma vaktiniz geliyor. Bu sırada siz okuldan eve gelmişsiniz, yemek yemişsiniz bilgisayarın başına geçip oyun oynayacaksınız. Silahı alıyorsunuz, daha sonra hoodunuzda dolaşırken polisler yeni NC attığınız karakterle sizi alıp az önce aldığınız silaha da el koyuyor. Derdinizi anlatmaya çalışıyorsunuz ancak sanki duvara konuşuyormuşsunuz gibi hiç önemsenmiyorsunuz. Acaba bu adam haklı mı? Daha öncesinde şu kadar ay aynı birlikte rol yaptık, neden yalan söylesin. Bir dinleyelim belki haklıdır gibi bir cevapta almıyorsunuz. Bütün hevesiniz gidiyor, sinir krizi geçirmelik. Sinirlendiğim şey dinlenmemem, sorduğum soruya cevap verilmemesi. Yoksa silah dediğin şeyi ben bir daha sipariş verip alabilirim sıkıntı yok. O cümleler için özür dilerim.

#2 - 06.09.2021 23:23
Yeni NC attım, kontrol edip bakabilirsiniz. Verilen aranma kaydına dair suçlarla herhangi bir ilişkim yok. Varsa da kanıtları sunabilirler açtığım şikayete.  AFK kalma söz konusu değil, sslerde de ortada. Rol bölme konusunda ise derdimi anlatabilsem, karşımda beni dinleyen biri olsa zaten devam edecektim. Ki devam ettik, abartıldığı kadar olay söz konusu değil.

Hakkı haram etme gibi cümleler pek etik değil farkındayım ama olaya bir de şu pencereden bakın. Yeni NC atıyorsunuz silah almak için afk bırakıyorsunuz, daha sonra silah alma vaktiniz geliyor. Bu sırada siz okuldan eve gelmişsiniz, yemek yemişsiniz bilgisayarın başına geçip oyun oynayacaksınız. Silahı alıyorsunuz, daha sonra hoodunuzda dolaşırken polisler yeni NC attığınız karakterle sizi alıp az önce aldığınız silaha da el koyuyor. Derdinizi anlatmaya çalışıyorsunuz ancak sanki duvara konuşuyormuşsunuz gibi hiç önemsenmiyorsunuz. Acaba bu adam haklı mı? Daha öncesinde şu kadar ay aynı birlikte rol yaptık, neden yalan söylesin. Bir dinleyelim belki haklıdır gibi bir cevapta almıyorsunuz. Bütün hevesiniz gidiyor, sinir krizi geçirmelik. Sinirlendiğim şey dinlenmemem, sorduğum soruya cevap verilmemesi. Yoksa silah dediğin şeyi ben bir daha sipariş verip alabilirim sıkıntı yok. O cümleler için özür dilerim.
Olaya bir de bizim açımızdan bakın, o anda yeni NC attınız ve aranmam olması imkansız diyorsunuz, kabul fakat biz bunu role yansıtamayız, derdinizi anladım ve zaten onun için rol sonunda şikayet açın dedim, fakat siz hala B bölmeye ve PM'den yazmaya devam ettiniz. Sizi o anda bulduk ve tutuklama emrimiz olduğu için tutukladık. Burada bir sorun yok, sorun şuradaki sizin şikayeti açmak için Rol sonunu beklememeniz.

#3 - 06.09.2021 23:33

Olaya bir de bizim açımızdan bakın, o anda yeni NC attınız ve aranmam olması imkansız diyorsunuz, kabul fakat biz bunu role yansıtamayız, derdinizi anladım ve zaten onun için rol sonunda şikayet açın dedim, fakat siz hala B bölmeye ve PM'den yazmaya devam ettiniz. Sizi o anda bulduk ve tutuklama emrimiz olduğu için tutukladık. Burada bir sorun yok, sorun şuradaki sizin şikayeti açmak için Rol sonunu beklememeniz.
Burada kendinizi çok farklı anlatıyorsunuz. Oyunda öyle yaklaşmadınız.

#4 - 06.09.2021 23:59
Tam olarak nasıl öyle yaklaşmadım anlamadım, size role devam etmeniz gerektiğinizi söyledim fakat dinlemediniz, B'den böldünüz, şikayet açacağımı söyledim.

#5 - 07.09.2021 01:26
Şahitliğimi onaylıyorum, @yutoalpha 'nin bilgisi dahilinde kendisine APB açıldı. Yutoalpha gerekli görürse kanıtlar buraya atılır. İyi forumlar dilerim.

#6 - 07.09.2021 08:45
Daha fazla uğraşmayacağım bu şikayet için. Tekrar söylüyorum, o sırada beni dinleyen kimse olmadı kimse doğru düzgün bir cevap vermedi. Özelden adminle konuşuyorum bir dakika durun diyorum yine de durulmuyor. Kaç aydır bu platformdayım bu tarz işler yapmadım yapmam. Zaten rol sürdü abartıldığı gibi bir şey yok. Pm üzerinden yazdığım şeyler içinde özür dilerim anlık sinir. Ceza öngörüldüyse verilebilir.

#7 - 07.09.2021 10:12
Şikayet incelendi.

Rolün gidişatını etkilemediği için bu seferlik cezalandırma uygulanmayacak ancak tekrar böyle durumlar yaşandığında role uyup daha müsait ortamda bu konuyu /pm üzerinden konuşmanız faydalı olacaktır.

Aranma kaydı bizzat benim yönlendirmemle açıldı. Aranma kaydınızdaki "3.12" yani  "Suça  Yardım ve Yataklık" temel  suçlamanız. Marina Burger Shot'ta silahlı  saldırıda silahlı kişiye sürücülük yapıyordunuz. Maske takıldığını belirtebilirsiniz ama maskeyi taktığınız yer ve zaman sizi gizleyecek nitelikte olmadığı için tespitiniz sağlandı. Silahınızı yeni almanız bu durumda şanssızlık olmuş.  Aranma kaydı konusunda yetkililerle veya oyuncularla itiraz konusunda bu yüzden konuşmamıza gerek yoktur.