Konu: Para Kasma Taktiklerinizi Alalım  (Okunma sayısı 2111 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.09.2021 21:57
Peşinizde büyük adamlar var, sizden haraç istiyorlar ama yeterli paranız yok. 1 hafta süre verdiler, bu sürede nasıl para kasardınız?

Not: Aslında bu konu aşağıdaki gibiydi ve güzel öneriler geldi, konuyu kapatacaktım ama potansiyel gördüğümden konuyu biraz değiştirdim.
Spoiler: GösterGizle
Gerçekten kallavi bir taktiğiniz var mıdır para kasmak için?
-Legal olmalı
-Sistemsel Meslekler Harici
-Hâlihazırda birlikteyim, yani birlikten çıkamam
-Sermaye Maksimum 50bin $
Bu koşullar altında pek bir seçenek aklıma gelmiyor,  araç ticareti vesaire belki. Size de sormak istedim.
« Son Düzenleme: 04.09.2021 09:20 Voltaire »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 03.09.2021 22:24
piyasa altı araç alıp satabilirsin. tabii bunlar tercih edilen araçlar olmalı ki masrafsız ve hızlı satabilesin. mesela premier, piyasa fiyatının birkaç bin aşağısına alıp piyasa fiyatına satarsan kâr edersin. günde 3 premier satsan, 2k kârdan 6k ediyorsun. (basit örnek, bazen 10 bazen 3k kâr edersin) para kazandıkça araç modeli değiştirirsin, zaten bunu yaparken piyasaya hakim oluyorsun. bu yüzden ilk başta zorlanabilirsin ama devamında zorlanmazsın. günde 30 40 araç sattığımı da biliyorum, 1 tane bile satamadığımı da biliyorum. tamamen güne ve şansa bağlı, tabii uygun olmasına da. umarım başarılı olursun  :)
« Son Düzenleme: 03.09.2021 23:58 Folcwine »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.09.2021 02:17
Rol. Yani kendi yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Rol yapmayarak ve hayatını (mecaz anlam) sampa vererek balık-trucker mesleklerine adayarak asla ve asla para kazanamazsın, bu aşikar. Fakat rol yaparsan bir şekilde para elini bulur, karşı taraf senin rol yaptığını anlar ve buna karşılık bazı güzellikler yapar. Örneğin bir yerde çalışırsın, harbiden kaliteli işini yaparsın ve 10 bin - 5 bin - 2 bin gibi bir mebla ile seni bahşişler. Kendimden örnek verecek olursam karakterim sıfırdan, 5 dolar için adam öldürecek kadar aç bir adamken, bir şekilde yükseldi, (bunu rol yaparak ve emek harcayarak yükselttim, tam olarak bundan söz ediyorum) üstüne bir kaç iş yeri atandı ve o işyerlerini işleterek para kazandırıyor. Kumarhane ve striptiz klübü, kumarhaneden gelen gelir az veya fazla olabiliyor, fazla olduğu zaman parana para demiyorsun, striptiz klübü de gerçekten iyi gelir elde ediyor.

Kısacası bir yerde emek verirsen ve rol yaparsan kendini güncelleyebilirsin, şuanda elitler listesine gireceğim mesela. Olay biraz rol, anlattıklarım sana bir şey kattıysa ne mutlu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.09.2021 02:50
Rol. Yani kendi yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Rol yapmayarak ve hayatını (mecaz anlam) sampa vererek balık-trucker mesleklerine adayarak asla ve asla para kazanamazsın, bu aşikar. Fakat rol yaparsan bir şekilde para elini bulur, karşı taraf senin rol yaptığını anlar ve buna karşılık bazı güzellikler yapar. Örneğin bir yerde çalışırsın, harbiden kaliteli işini yaparsın ve 10 bin - 5 bin - 2 bin gibi bir mebla ile seni bahşişler. Kendimden örnek verecek olursam karakterim sıfırdan, 5 dolar için adam öldürecek kadar aç bir adamken, bir şekilde yükseldi, (bunu rol yaparak ve emek harcayarak yükselttim, tam olarak bundan söz ediyorum) üstüne bir kaç iş yeri atandı ve o işyerlerini işleterek para kazandırıyor. Kumarhane ve striptiz klübü, kumarhaneden gelen gelir az veya fazla olabiliyor, fazla olduğu zaman parana para demiyorsun, striptiz klübü de gerçekten iyi gelir elde ediyor.

Kısacası bir yerde emek verirsen ve rol yaparsan kendini güncelleyebilirsin, şuanda elitler listesine gireceğim mesela. Olay biraz rol, anlattıklarım sana bir şey kattıysa ne mutlu.
kesinlikle katılıyorum, legal çok fazla iş imkanı bulunuyor değerlendirmen gerekiyor sadece. Ufak örnekler verecek olursam, belediyeye katılabilrsin. PD'ye katılabilirsin, stüdyolarda rol yapabilirsin hayal gücüne bağlı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 04.09.2021 04:36
Sunucuya 1.5 sene önce başladığımdan bu yana net bir şekilde söyleyebilirim ki mesleklerin içinde maksimum 20-25 dakika geçirmişimdir(o da merak ettiğimden), legal bir karakter yönetiyorsan sana para kazandıracak çok fazla iş imkanı var(VCPD(başvuruları şu an açık), VCFMD, Malibu, Rockstar Studio vb.).

Aslında burada her şey sana bağlı, karakterini yönettiğin ilk aylarda kötü bir evde yaşar veya kötü bir arabaya sahip olursun.
Bir bakmışsın karakterin geliştikçe sandığından daha fazla para kazanıyorsun, birkaç ay sonra karakterine eskiye nazaran daha lüks bir arabaya ve eve sahip olursun.
SAMP'ta yapılan en büyük yanlışlardan biri de budur, 1 ay para kasayım sonra rahat ederim demek, bir roleplay sunucusundan sıkılmak için ne yapabilirimin?'in ta kendisidir.

Senin için kişisel bir öneri yapmam gerekirse,
50.000$ sermaye ile VCFMD'de çalışan karaktere ek bir iş yüklemek yerine karakterine yoğunlaşıp, karakterini oynamaya devam etmen. Ben yapacağım, yapmazsam geceleri gözüme uyku girmez diyorsan legal bir karakter ile(güvendiğin) iş birliği yapıp ufak bir mekan açabilirsin, mekanı o işletir ve sende kâr ortağı olursun. Karşı tarafta para katacağı için sermayeniz ikiye katlanmış olur. Ne kadar kazandırır bilmem, fakat keyif alacağın kesin.

farklı bir karaktere geçme planın varsa yukarıda yazdıklarımı değerlendirebilirsin, bol şans.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 04.09.2021 04:45
“köprüyü geçene kadar herkese dayıcılık”

hemen hemen buna çıkıyor yapman gereken şey. aslında bütün rollerin ana fikri budur, kaba tabirle. hiyerarşik düzene ayak uydur, vcfmd ekipleriyle koordineli çalış, sürekli bir döngü haline getir. devamında karakter profilinin gün geçtikçe geliştiğini göreceksin. eğer bütçen de yükselirse ne mutlu sana. fakat legal bir oluşumda meslek ücra ediyorsan ek işe girişme derim. gerçekçilik dışı olabiliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 09.10.2021 13:51
:sampanya:
Taksicilik haricinde herhangi bir meslek aracına binmemek.
Rol bilginizi öne sürerek; ticaret yapmak.
Hood onayı olan bir birlikteyseniz; rolsel ekran görüntülerinizi düzenlerken paket kasmak.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 09.10.2021 14:30
  Rol yapmak para kazandırır ama her rol para kazandırmaz. Yaptığınız rolün hakkını vermeniz gerek tabii, onların dışında çakallık yapmak da en sevdiğim vice rp aktivitesidir. Ev-iş yeri soymak, araba çalmak, dolandırıcılık yapmak gibi her ayak bizde bulunur. @rophynol ile savaş gazisi Roy Benavidez adına topladığımız 30 bine yakın parayı kadın ve içki aleminde ezmiştik. Daha türlü türlü dümen yapmıştık ama hepsini buraya yazarsam ben aç kalırım.
  Bu oyunu eğlenmek için oynuyorum o yüzden para biriktirmek gibi heveslerim yok, dibine kadar kazanıp ve iki kuruş kalmayana kadar para ezmek en sevdiğim şeydir. İnsanlara bana neden milyonlarca paran yok diyor, çünkü hepsini kadınlarla ezdim ve rol yaparken birlik üyelerime dağıttım da ondan yok.
« Son Düzenleme: 09.10.2021 14:52 leftyguns »
Mükemmel
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
Jackal's, drunk high jinks,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 09.10.2021 14:54
Kamyon/Balık gibi mesleklerden uzak kalmanızı tavsiye ederim, sunucudaki para akışının büyük çoğunluğu devlet birliklerinin maaşlarından, birlikler için tasarladığımız sistemlerin gelirleriyle(hood içinde satış, haraç vb.) ve benzeri şekilde sağlanıyor. Yani rol imkanıyla para kazanmak çok daha kârlı. Yine de sizin tercihiniz, uğraşlı ve sıkıcı şekilde para kazanmak isteyenler sistemsel meslekleri tercih edebilir. Sunucu içinde para kazanmanın birçok yolu bulunuyor.

Ayrıca yakın zamanda ekonomiyi/para kazanma yollarını güncelleme gibi bir planımız da var. Bu konu altına yazılacak fikirlerden de sizlerin genel olarak sunucuda nasıl para kazandığını/nasıl kazanmaktan zevk aldığını daha net şekilde öğreniriz. Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok