Konu: Bitmek bilmeyen oyuncu şikayetleri  (Okunma sayısı 278 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.09.2021 01:33
Yaklaşık 2 seneye yakın zaman önce ilk kez bu sunucunun forumuna kayıt olduğumda bu sunucuya başlamamdaki en büyük etken o zaman 100-150 civarı seyreden oyuncu sayısına rağmen bomboş duran oyuncu şikayetleri kısmıydı. Buradan yola çıkarak sunucuda ihlal yapan oyuncu olmadığını anlayıp sunucuya başlamıştım.
Şuan ise baktığımda oyuncu şikayetlerinin bitmek bilmediğini görüyorum. Sizce bunun sebebi ne?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 03.09.2021 01:36
İletişime geçmemezlik, karşı tarafı anlamamazlık ve objektif bakmamak. Anlık sinirlenip açılan şikayetlerin keçi inadına kapılıp sürdürmek. Karşı taraf ile konuşup anlaşıp, ortak çözüme ulaşabilecekken ceza almaya oynamaları kötü.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 03.09.2021 01:42
 :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 03.09.2021 08:49
Kin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 03.09.2021 11:59
Samp oynamaya yeni başlayan oyuncuların buna sebebiyet verdiğini düşünüyorum. Mesela geçen günlerde spor salonunda iki kişi rol yapıyor. Yaptıkları roller chatloguma düşüyor. Her neyse... Bir oyuncu biraz sert çıkış yapınca karşıdaki kişi direkt olarak "sen retarted rp yapıyorsun" dedi. Retarted RP'lik bir şey de yoktu ama agresifliği, sertliği görünce hemen yapıştırıyor etiketi.

Özetle, yeni gelen arkadaşlarımız kurallar konusunu biraz yanlış anlamış. Sorun yok zamanla ve bizlerin de yardımıyla çözülür.

İkinicisi de eli F8'de gezen tarikat... F8'ciler Tarikatı...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 03.09.2021 12:06
Kalitesiz kişilerin çok kolay bir şekilde sunucuya gelmesinden kaynaklanıyor, geldikleri sunucularda yaptıklarını burada da yapmaya çalıştıkları için şikayetler bitmiyor
« Son Düzenleme: 03.09.2021 12:20 h0ze »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 03.09.2021 12:42
Şuan bir çok oyuncu açık aramak için giriyor oyuna, adam trucker kasıyor gişede arkasından geçti diye şikayet açıyor. Bunlar benim gözümde basit şeyler, sırf bunun için oyun zevkimizi dağıtmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Fakat yine de yapıldığında çok sert davranan, direkt bir kin tutup /pm den anlaşmak yerine şikayet açan oyuncular var. Tabii ki kural ihlali, yapılmaması gereken bir şey.

"Bence bunlara dikkat ederek oyunumuzu oynayalım, oynadığımızın bir oyun olduğunu unutmayalım." :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 03.09.2021 13:21
Alt karakter agresif rol yapar, kendisi değil sadece karakteri oyunda rezil olur gider şikayet açar. Başkası Türkçe terim kullanır gider şikayet açar efendime söyliyim adam yanlışlıkla MG yapar gider şikayet açar. Açmayın kardeşlerim, karşıdakinin üç yüz beş yüz dakikası size ekstra bir şeyler katmıyor. Oto b*ka şikayet açmayın, şikayetiniz kabûl olunca havalı falan olmuyorsunuz. Change my mind
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 03.09.2021 13:30
Aramızda oyunu gir, oyna ve çık mantığında oynayanlar da var hırs yaparak oynayanlar da. h0ze'nin dediği gibi biraz kitle dengesi ile alakalı. Kaliteli-kalitesiz diye ayırmak doğru olmaz ama hırsına yenik kısım daha büyük çoğunlukta olunca şikayetler de artıyor. Dolayısıyla şikayetlerin sayısına değil içeriğine bakmak daha mühim. Hırsımıza yenik düşmemiz saçma sapan içi boş şikayetler açmamıza neden olabilir. Bunun haricinde 100 oyuncunun oynadığı dönemi ve 500 oyuncunun oynadığı dönemi düz şekilde kıyaslarsanız şikayetlerin 5 kat artması gerekiyor zaten. O yüzden bir sunucuyu oynarken açılan şikayet sayısına bakmayın, şikayetlerin içeriğine bakın. Şikayetlerin sayısı çok içeriği yok.
Şahsen çok rahatsız edici bir durum olmadıkça şikayet açmaya yeltenen birisi değilim. Vice'ta 7 aydır aktif düzenli oynadığım halde hiç şikayet almadım ve sadece bir tane şikayet açtım. Bu noktada şikayet konusunda verebileceğim bir tavsiye varsa; diğer oyunculara karşı OOC nötr kalıp hırslanmadığımız ve hırslandırmadığımız, oyun içerisinde yaşanan şeylere de o kadar aldırış etmediğimiz, sadece rolümüzü yapıp çıktığımız takdirde en azından kişisel açıdan problem yaşamayız ve şikayet almayız.
« Son Düzenleme: 03.09.2021 13:33 LordXuneity »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok