Konu: Zaur Evezyan - Jivan Ehadyan, PG-NonRP-Mix-FearRP  (Okunma sayısı 318 defa)

#0 - 01.09.2021 17:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Zaur Evezyan @recoltofficialx Jivan Ehadyan @Roseven

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Stephan Bergmann

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
NonRP
Mix
FearRP
PG

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişileri AK47 + Deagle ile yaraladık ardındansa hoodumuzun içerisinde bulunan bara getirdik. Barın önünde Zaur'a bir mesaj geldi hemen ardındansa ben üst arama rolü yaptım ve tam telefonunu alacakken kişi "hızlıca mesaj atar" diye saçma bir emote verdi ve konumunu karşı tarafa bildirdi. Bildirdikten sonra iki kişininde üzerinden telefonunu aldık ve kırdık. Kişilerin üzeri temiz bir haldeyken barın içerisindeki tuvalete koyduk ve kapıyı anahtar ile kilitledik. Benim karakterim kişileri birazcık dövdü ardından iki kişide bayıldı emotesi verdi. Kişilere hiç bir türlü ilkyardım uygulanmadı tuvalette ne varsa o. Biraz zaman geçti ardından Idlewood-Kasparov-40.block bir olup hoodumuzu bastı. Bu sıradaysa içerideki arkadaşlarımın kulağına birtakım şeyler gelmiş ve Zaur arkadaşımız Jivan'a "Haber verdim, gelecekler" diyor. Ben kişinin attığı mesajı /do kanalından sorarken kişi bana "/do buffalodayım" diye bir cevap verdi, bundan sonra Jivan'a bunu söylemesi hayret verici. Her neyse baskın atıldı, içerdeki arkadaşların kulağına birtakım sesler geldi ve o halde yaralı bir şekilde yatan iki kişi koşa koşa kaçmaya başladılar. Birincisi kapı nasıl açıldı(ben içerde bekliyordum kapıyı kırmış olsa bile emote vermeliydi, ben bir şey göremedim)  ikincisi ise AK47/deagle model silahlar ile yaralanan bir kişi nasıl koşa koşa mekandan kaçabiliyor bu da olaya bir hayli ilginçlik katıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

koşuyorlar;

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli cezayı almalarını talep ediyorum.

#1 - 01.09.2021 18:05
Kurallara göre sslerde sansür koymanın yasak olduğunu herkes biliyor, sansürsüz sslerinizi atın lütfen.

Öncelikle selamlar, bu şikayetin açılacağından adım kadar emindim, o yüzden savunmayı çoktan hazırladım.

Spoiler: GösterGizle

Bu ss biraz eski olduğu için, Sentez arkadaşımızın yüklediği site bu ssi uzun süre geçtiği için silindiğini görebiliyorsunuz.
Öncelikle bu ss e bakacak olursanız, bundan 7-8 ay önce açtığım şikayette şahısları vurup kaçırdıktan sonra sırf telefonlarını almadık diye
olay yerinde arkadaşlarına mesaj atıp konumu bildiriyorlar ve buna rağmen ceza almıyorlar. Buna ithafen rolü yapıyorum
Bu şikayetin de linkini atayım gerekli inceleme yapılabilir.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=90777.40

Burada bana mesaj geliyor ve hala telefon elimde, eskiden açtığım şikayette şahısların ceza almamasına ithafen bu rolü bende yapıyorum
yanım da ki buffalo üyesi hiçbir şekilde rahatsız olmayıp bunun normal olduğunun bilincinde olarak role devam ediyor.

Bu ss de arkadaş durduk yere silahını çeker emotesi verip dışarı çıkıyor.
Şimdi öncelikle burada arkadaşa herhangi bir sms ya da bir arama gelmemişken, içeri girip kimse dışarıda çatışma var gibi bir şey demiyor ve arkadaş birden dışarı çıkıyor.
Çok bariz belli ki bir sesli uygulama da mix yapıyorlar ya da pm yolu ile.

Arkadaşımız burada /b bölüp bildiriyor, bunu yapmak yerine /do dan belirtebilir ya da pm den

Fear RP zaten tabii ki yapıyoruz fakat zaten gerekli şeyleri üstte söyledim. Bunu daha önce de yaptılar keza o zamanın yetkilisi olan Flexman da bu olay da vardı ve bir şey yapılmadı, kişiler bu yaptıklarına göre ceza almamıştı. Eski olaydan bahsediyorum.

Ek olarak PG'lik bir durum yok.

Koşmalık da bir durum yok, W ye basılı gidiyorum sadece. Omzumdan yaralandım, ayaklarımdan değil hocam.

Son ss e de bakacak olursanız eğer, arkadaşımız IC den OOC konuşuyor.
« Son Düzenleme: 01.09.2021 18:27 recoltofficialx »

#2 - 01.09.2021 18:29
Buradaki olayı anlayamıyorsun sanırım, yaralıyken telefonum elimde diyorsun. Madem yaralıyken telefonu eline alıyorsun emote vermen gerek ki biz telefonunun elinde olduğunu bilelim. Onu bunu geç yaralısın, FEAR-RP yapman gerekirken sen telefonu eline alıyorsun arkadaşım üstünü ararken üstüne üstlük bir de mesaj atıyorsun. (Ne kadar anlık bir şey değil mi? Adam kör mü senin elindeki telefonu görmüyor? Refleks rolleri yasak diye biliyorum, bu yaptığın şey başlı başına ihlal) Daha önceki şikayetlere bakarsan bu bariz bir kural ihlali. Daha önce sonuçlanan bir şikayetin sonucunu aşağıya bırakıyorum: 
Konunun linki : https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=111021.msg494312#msg494312

Şimdi ben açıklamamı yapayım.
Vuruluyorsunuz, sizleri alıyoruz hooda götürüyoruz. Artık mesaj atma olayını geçtim, sürekli roleplay diye bir şey var. Oyunumuza devam ediyoruz, attığın ss'e bakılırsa sadece buffalo yazmışsın. Sadece buffalo yazıyorsun karşıdaki kişi ne hikmetse buffalo bar'da rehin alındığınızı düşünerek hoodumuzu basıyor. Ne kadar ilginç değil mi?
Kaç tane AK mermisi yemişsiniz, kaç tane Deagle mermisi yemişsiniz ona rağmen içeride silahlı birisi varken (Arakdaşların chat'ine düşüyor Lewy'nin konuşması attıkları sslerde mevcut) sen kilitli olan tuvaletin kapısını kırıyorsun, vahiy inmişçesine bilgi alıyorsunuz ve koşa koşa bar çıkışına kaçışıyorsunuz(Koşmadım W bastım diyorsun, yapma bari. Rolünde bile hızlıca koşacağız yazmışsın. Kendin ile çelişme dostum, OOC platformda yalana gerek yok.). Ellerinizde telefonlarınız yok, bu bilgi size nereden geldi de adamlarınızın hoodu bastığını öğrendiniz? 
Omzundan yaralandım diyorsun, ben seni omzundan vurmadım sen animasyona girmedin. Onun da kanıtını at madem, hasarlarını göster. Her ne olursa olsun elinden bile vurulmuş olsan rehin alınmışsın, YARALISIN. FEAR-RP yapmak zorundasın.

Arkadaşın /b bölmesi, veya attığın diğer ssler için ayrı şikayet oluşturabilirsin. Bunlar savunma için kullanılacak şeyler değil.

#3 - 01.09.2021 18:49
Diğer konula hakkında elbette şikayet oluşturacağım fakat, madem bu yasak neden daha önce, bunu yapan Wheeler birliğin de ki kişiler, "Sentez" gibi kişiler neden ceza yemedi? Şu anda neden ben ceza yiyeyim yani?
Buffalo diyorum evet, bunda ne var ki? Zaten savaştayız. Konumumu soruyor, Buffalo diyorum. Başka neresi var?
Ben hala attığım mesajı savunuyorum, madem bunlar yasak Sentez neden daha önce jail yemedi?
Savunmam bu kadar hocam ben yönetici kararı beklemek istiyorum.

Ek olarak söylemek istediğim bazı şeyler var.

Eskiden beri yetkili olan arkadaşlar ve oyuncular bilir ki roleplay ortamını ekipçe bırakmıştım, uzun süredir ortam da yokum. Benim geri başlamamın tek bir sebebi var, o da rol yapmak arkadaşlar. DM ya da savaş gibi bir amacım olsa neden tekrar bu oyuna başlayayım?
Her ne kadar savaş da olsak da bu tarz rolleri sevmiyorum. Sosyal rol yaparken gelip sıkıyorsunuz, pekala buna hakkınız var savaştayız. Ben her ne kadar bu rolleri istemesem de buna zorla müdahil ediyorsunuz. Eklemek istediğim başka bir şey yok.

Yetkili kararı bekleyebiliriz.
@Thorin
« Son Düzenleme: 01.09.2021 19:06 recoltofficialx »

#4 - 01.09.2021 19:08
Diğer konula hakkında elbette şikayet oluşturacağım fakat, madem bu yasak neden daha önce, bunu yapan Wheeler birliğin de ki kişiler, "Sentez" gibi kişiler neden ceza yemedi? Şu anda neden ben ceza yiyeyim yani?
Buffalo diyorum evet, bunda ne var ki? Zaten savaştayız. Konumumu soruyor, Buffalo diyorum. Başka neresi var?
Ben hala attığım mesajı savunuyorum, madem bunlar yasak Sentez neden daha önce jail yemedi?
Savunmam bu kadar hocam ben yönetici kararı beklemek istiyorum.

Ek olarak söylemek istediğim bazı şeyler var.

Eskiden beri yetkili olan arkadaşlar ve oyuncular bilir ki roleplay ortamını ekipçe bırakmıştım, uzun süredir ortam da yokum. Benim geri başlamamın tek bir sebebi var, o da rol yapmak arkadaşlar. DM ya da savaş gibi bir amacım olsa neden tekrar bu oyuna başlayayım?
Her ne kadar savaş da olsak da bu tarz rolleri sevmiyorum. Sosyal rol yaparken gelip sıkıyorsunuz, pekala buna hakkınız var savaştayız. Ben her ne kadar bu rolleri istemesem de buna zorla müdahil ediyorsunuz. Eklemek istediğim başka bir şey yok.

Yetkili kararı bekleyebiliriz.
@Thorin

Bakın şunu anlatamıyorum, adamı kaçırırsın telefonunu almayı unutursun adam başında değilken çaktırmadan, rolünü yaparak mesaj gönderirsin. Bak bunu yapsan sana bir şey demeyiz. Ama sen karşında adam üstünü ararken elinde telefon olduğunu belirtmeden mesaj gönderiyorsun. RolePlay oynuyoruz, sen belirtmediğin sürece bu arkadaş elinde telefon olduğunu anlamaz. Kaldı ki attığın şey ile yaptığının mantığı aynı değil. Bildiğin refleks göstererek mesaj gönderiyorsun. Gelen mesajı okuyorsun üstüne üstlük gönderiyorsun. Biraz gerçekçi olalım. Yetkili kararı bekleyebiliriz.

#5 - 01.09.2021 19:14
Yetkili kararı bekleyelim hocam, daha iyi karar verilir. Fakat söylediğim gibi, arkadaş ssleri sansürsüz atması gerekiyor.
« Son Düzenleme: 01.09.2021 19:16 recoltofficialx »

#6 - 01.09.2021 19:50
Sslerdr ozel konuşmalar sansürlenebilir ayriyettrn ssler net ve yeterli
Dm sevmedigini söyleyip youtubeye dm videosu atmanda ayrı bir traji komik

#7 - 01.09.2021 20:40
Eğer bir şikayet açıyorsan, ssde hiçbir yer sansürlenmemeli, yönetici gördüğü zaman bunu söyleyeceğinden eminim.

Ek olarak kışkırtıcı ve aşağılayıcı bir video yaparsanız, biz de yaparız elbette.

#8 - 01.09.2021 20:57
Kanka bakhtiyarın bana açtığı şikayette ssler yarımdı ve bir şey olmadı uncle düşüyor videosunu ben yapmadım yapana laf edebilirsin. Benim, senin vidromu atma sebebim ben dm veya savaş sevmiyorum demissin ondan attım.
şikayet kurallarını okursan orada güncel saat ve karakter ismi yer almalidir diyor benim sslerimde bunlar mevcut.

#9 - 01.09.2021 21:30
Arkadaşlar bu platform tartışma yeri değil, lütfen. SSlerin kırpılmamış olması gerek, sansürde sorun olacağını sanmıyorum. Yetkililer kara verecektir. Yetkili bekleyelim, ikili tartışmaya girmeden önce.