Konu: Barry_London- DM, MG, yönetimi kandırmaya çalışmak  (Okunma sayısı 418 defa)

#0 - 30.08.2021 22:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Barry_London @Gain06

Olaya dahil olan şahit karakter adı:Bartev_Kazavon @erdo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.08.2021 22:37

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyle hiçbir rolüm yok ve birliğe yeni girdim, onların tarafından hiç kimse bilmiyor o birliğin üyesi olduğumu ve hiçbir savaşlarına katılmadım, yelek v.s hiçbir şey yok üzerimde kişi birden önüme kırıp silah ile ateş açtı ilk başta bende amacını tam anlamadım, psikolojik sorunlarının olduğunu sandım PM attıktan sonra her şey açıklığa kavuştu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 01.09.2021 00:30 ROLLXN »

#1 - 30.08.2021 22:57
sahitligimi onaylıyorum, durduk yere sıktı adamı tanımıyoruz bile.

#2 - 30.08.2021 23:08
Selamlar, karakterin dün gece yapılan Buffalo bölgesindeki toplantıya geldi, rol de yaptı. Bu akşam ise Buffalo bölgesinden çıkıp adam kovalarken gördüm ve ilk başta karışmadım. Bekledikten sonra Buffalo bölgesinden çıkarken gördüm ve takip ettim, Buffalo birliği ile IC savaştayız dolayısıyla doğal olarak vurdum. Aynı türde size açılan şikayetlerde "Gördüğümüz her zenciyi vuruyoruz" yazıyorsunuz, buna da şaşırmamanız gerekir. Oluşumda rol yapıyorsan oluşumun savaşından da kaybından da etkilenirsin. Sonuçlanabilir.

#3 - 30.08.2021 23:11
Selamlar, karakterin dün gece yapılan Buffalo bölgesindeki toplantıya geldi, rol de yaptı. Bu akşam ise Buffalo bölgesinden çıkıp adam kovalarken gördüm ve ilk başta karışmadım. Bekledikten sonra Buffalo bölgesinden çıkarken gördüm ve takip ettim, Buffalo birliği ile IC savaştayız dolayısıyla doğal olarak vurdum. Aynı türde size açılan şikayetlerde "Gördüğümüz her zenciyi vuruyoruz" yazıyorsunuz, buna da şaşırmamanız gerekir. Oluşumda rol yapıyorsan oluşumun savaşından da kaybından da etkilenirsin. Sonuçlanabilir.

"Bekledikten sonra Buffalo bölgesinden çıkarken gördüm ve takip ettim" Kanıtla knk eminim etmişsindir, forumdan bakmamışsındır  :garip:  :D

"Bu akşam ise Buffalo bölgesinden çıkıp adam kovalarken gördüm ve ilk başta karışmadım" Eğer oradan geçip kovalamışsam sivil olma ihtimalim de var, aynı şekilde kanıtla.
« Son Düzenleme: 30.08.2021 23:15 ROLLXN »

#4 - 30.08.2021 23:15
Gerekli savunmayı yaptım, daha fazla kirletmene gerek yok. Admin kararı.

#5 - 30.08.2021 23:16
Gerekli savunmayı yaptım, daha fazla kirletmene gerek yok. Admin kararı.
Üstteki yanıta tekrar bakar mısın? @Gain06

#6 - 30.08.2021 23:18
Demeyi unuttum, bir şeyler iddia ediyorsan gerekli ekran görüntülerini göndermen gerekiyor, böyle olmuyor maalesef.  :)

#7 - 31.08.2021 12:40

@Gain06 rol geçmişini kanıtlayan herhangi bir ekran görüntüsü bulunuyor mu?

#8 - 31.08.2021 17:36
Evet birazdan, gelicek kanıtlar.

#9 - 31.08.2021 20:07
Öncelikle selamlar, arkadaşlar ben Buffalo bölgesinden geçtiğim sırada araçtaki kişiler beni bölgeme kadar kovaladı buna itraaz edicek kadar düşük insanlar olduklarını düşünmüyorum. Bölgemizden iki kere geçtiler ve arkasından gittim "Arkadaşlar ile aktif bir savaş durumundayız Buffalo bölgesinden geçen sivil insanların sırf karakteri zenci diye vurduğunuzu unutmayın" savunmam bu kadar sonuçlanabilir @yutoalpha