Selamlar, eğer laptop kullanıyorsanız, laptoplarda pil ömrünü attırmak için orta performans kullanılıyor. Eğer laptopbunuzu şarj'a takmadan oynarsanız daha düşük fps alabilirsiniz. Eğer şarz'a takıp oynarsanız fps daha fazla düzelecektir.
Eğer sisteminiz masaüstü ise, oyunu kaldırıp tekrar kurduğunuzu belirtmişsiniz. Hangi sürümü kurdunuz? İnternette bi 500 MB var, bir de 4 GB olanı var. Eğer 500 MB kurduysanız 4 GB olan halini kurun, eğer 4 GB olanı kurduysanız 500 MB olanı kurun. Eğer ikisini de kurmanıza rağmen sorun devam ediyorsa son çağre olarak format atın.
Ayrıca size iki farklı alternatif çözüm önerisinde de bulunacağım;
1 - ) Öncelikle ben mod yapımcısıyım. Sunucu için de bir çok mod yaptım, yapmaya da devam ediyorum. Üç gün önce ViceSa V1.2 modumu yayınlamıştım, Bugün saat 01:20 itibari ile ViceSa V1.2.2 sürümüne geçtim, eğer modumu kullanmıyorsanız mutlaka kullanın. Oyundaki bir çok sorunları çözüyorum modum ile. (Ani fps düşüşler, fps droplar, bir çok fizik düzeltmesi, grafik vs...) Modumu kurup tekrar deneyin.
Modumun linki(Güncelleme notunu en sondaki mesajımda paylaştım, ayırca ini dosyasını açarsanız modumun bütün işlevlerini de görebilirsiniz.):
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=115549.02 - ) Bazen SAMP kendi kendiliğine veyahut modlar nedeniyle buglanabiliyor. Bu yüzden de SAMP'ı sıfırlamamız lazım. Öncelikle SAMP Clienti kapalı olsun. Sonra Belgeler>GTA SA User Files klasörüne girin. gta_sa.set ve gta_sa2.set dosyaları var. Bunları silin. Sildikten sosnra yukarıda SAMP yazan bir klasör göreceksiniz. O klasöre girin. Orada "Cache" klasörü hariç ne varsa hepsini silin. Ardından SAMP Client'ini açın ve oyuna girmeyi deneyin. (Bazen girdiğiniz sunucuların IPleri bu yöntem sonrası silinebiliyor, silinmesi daha iyi. Eğer silinmezse de sorun yok. Oyunu açın.)