Konu: [30.08.2021 - Farhad_Marasliyan, Maske_24217] Birden fazla ihlal  (Okunma sayısı 397 defa)

#0 - 30.08.2021 03:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Farhad_Marasliyan @hoca , Maske_24217

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Theo_Tyrous @Edward01

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.08.2021, 01:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı

43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Gayet zevkli bir rol yapıyorduk. Peter_Mutz karakterinin hız korkusu var ve Cruse oluşumu bir motosiklet takımı olduğu için, oluşuma daha yakın dahil olmak için bu korkusunu aşmak istiyordu. Theo_Tyrous karakteri de karakterime bunun üstesinden gelmesi için yardım etmek istedi. Motorsikletle hafif hızlanarak, hafif tehlikeli manevralar yaparak dolaşmaktaydık. Binaların sık olduğu yerde tehlikeli manevralar yapa yapa giderken Kasparov hood'una girdik ama tabi illegal bir şey yapma niyetimiz olmadığından ve IC kavgalı olmadığımızdan (OOC bildiğim kadarıyla iki karakter arasında küçük bir sürtüşme yaşanmıştı ama 5 bin dolar ödeme kabul edilince iş tatlıya bağlanmıştı) normal sakin sakin ilerliyorduk. SS'te göründüğü gibi, olay yaşanırken hood'larını terk etmek üzereydik zaten. Ardından kişiler hiçbir neden olmaksızın motosiklete çarparak bizi motosikletten düşürdüler ve bize rol imkanı vermeden, sorgusuz sualsiz ateş ederek bizi düşürdüler. Anlayamıyorum.

Emote ihlali konusunda, /me tabanca çeker, karşı grubu kurşunlar emote'unun hatalı olduğunu düşünüyorum çünkü biz "karşı grup" değiliz. "Tabanca çeker" kısmı tamamen yetersiz zaten. Ayrıca /me pompalı tüfeğini çeker, ateşe hazır hale getirir. emote'u da mantıklı gelmiyor. Pompalı tüfeği çekmek? Nereden çekiyorsun?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Giriş: rolümüzün başlangıcı:
Spoiler: GösterGizle

Bizi vurdukları anlar:

Ek: RK kural ihlali de gerçekleşmiş malesef. İnanılmaz.

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşlar roleplay bu değil. Bu salt Deathmatch. Amacınız rol mü? Sağa çekmemizi isteyip konuşursunuz. Fear-RP yapmazsak vurursunuz hatta CK'ya kadar yolu var. Amacınızın Roleplay olmadığı, sunucuya "silah alam, sağa sola sıkam" amacıyla girdiğiniz çok açık. Hiçbir düzgün neden yokken, sorgusuz sualsiz, bize durumu açıklama şansı tanımadan, durumu silahlar konuşmadan çözme imkanı vermeden direkt pat küt giriş; kusura bakmayın ama bu yaptığınız şeye daha uygun sunucular var, genelde DM kategorisinde. Karakterim tamamen legal build, hiç illegal role girmedi. Eğer amacınız RP olsaydı muhtemelen yapacağım Fear-RP'den zevk alırdınız.

Bu sorunun kronik olduğu aşikar. Muhtemelen bizim sizi takip ettiğimizi düşündünüz ve bu durumu normal biri gibi sorgulamak yerine "ahah hadi bunları vurak" dediniz. Ben de olayın farkındaydım, sizi takip ediyormuş gibi olduğumuz mesafe sadece bir sokaktı. Ama niyetimiz zaten rolün başlangıcından da anlaşılacağı üzere sizi takip edip sataşmak değil (zaten gereksiz bir davranış bunu neden yapalım ki), Peter_Mutz'un karakter gelişimi için kritik bir aşamayı tamamlamak.

Karakterim hakkında daha derine inmek gerekirse, şahısların oluşumlarının tanıtım sayfasının 956. sayfasında da Peter_Mutz gözükmekte ve işlerin illegale gireceğini fark edince çekimser davrandı ve hatta o rolün devamında yavaşça geri çekildi. 

Edit (04:17): Dil bilgisi ve ekleme.

« Son Düzenleme: 30.08.2021 04:17 Chieftain »

#1 - 30.08.2021 03:47
Ayrıca kişi RK'lı bir şekilde DM atıyor.

« Son Düzenleme: 30.08.2021 14:46 amrepo »

#2 - 30.08.2021 04:47
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 30.08.2021 04:50
Ayrıca şahısların Hood bölgesinde değilir sıkan adamlarda Outsider.

#4 - 30.08.2021 11:51
Öncelikle selamlar, RKlı olduğumu söylemişsiniz fakat RKlı değildim. Maalesef bilgisayarım kötü olduğundan video kaydı alamıyorum, codsmp kullanıyorum chatlog kaydı alıyor otomatik. RKlı da değildim, Buffalo hoodunu polis bastığı zaman interiora girip saklandım. Chatlogları atacağım.

#5 - 30.08.2021 12:25
Benim düştüğüme dair bir kanıt varsa atınız, iki hit ile düşüp düşmediğim kesin olmuyor.

#6 - 30.08.2021 14:12
Ayrıca şunu da söylemem lazım ki; savaşın olduğu bir zaman bölgemizde motorla gezen kişiler pek iç açıcı olmuyor. Savaştığımız birlik motorcu birliği, bölgemizde gezen bir motorlu görünce bir şey yapmamız gerekiyor. Amrepo nickli arkadaş üslubunu korusun, "gerçekten yazık" gibi bir şey söylemesi doğru değil.

#7 - 30.08.2021 14:46
Ayrıca şunu da söylemem lazım ki; savaşın olduğu bir zaman bölgemizde motorla gezen kişiler pek iç açıcı olmuyor. Savaştığımız birlik motorcu birliği, bölgemizde gezen bir motorlu görünce bir şey yapmamız gerekiyor. Amrepo nickli arkadaş üslubunu korusun, "gerçekten yazık" gibi bir şey söylemesi doğru değil.
Üslubumu düzelttim adamim.

#8 - 30.08.2021 14:48
Vice şehri binlerce kişinin yaşadığı bir şehir bu şehirde binlerce, on binlerce motor var. 200 bin Freeway var, her motorluyu görüp sıkmanız acınacak bir durum. Şikayet sonuçlanabilir.

#9 - 30.08.2021 15:24

Gerçekten mi? Şimdi MC rolü mü anlatacağım?

Başlayalım.
1- MC üyeleri sürekli siyah ceketle dolaşır ve 100 metre öteden bile birinin MC üyesi olup olmadığı anlaşılabilir.
2- MC üyeleri bir motora kesinlikle iki kişi binmez. Bu "Bitch Riding" olarak bilinir. MC kültürüne aykırıdır. Bunu yapacaklarına konvoyun arkasında motosikletsiz üyeleri taşıyacak bir minibüs/wagon vs bulunur.

ÜÇÜNCÜ VE EN ÖNEMLİSİ:

MC kültürünün temeli olan, bu tarz koyu renkli klasik motorları,

Bizim kullandığımız cırtlak mavi spor motoruyla karıştırmayı nasıl becerdiniz? Gerçekten merak ediyorum.

Şikayet, kişinin savunmasından yola çıkarak ve yukarıda savunduğum şekilde ekstra olarak "Yetersiz rol bilgisi" kapsamında değerlendirilebilir. Şikayet sonuçlanabilir.

Edit (15:49): Ekleme: Bariz, bu yukarıda saydığım hatalar bu seviyedeki bir RP sunucusunda yapılacak hatalar değil. Yetersiz rol bilgisi tanımını tamamen karşılamakta. Normal dolaşan sivilleri taramanın rol ile alakası yok arkadaşlar. Silahsız iki kişinin hood'unuzu basabileceğini düşünmek, buna göre aksiyon alıp savunma fırsatı vermeden delik deşik etmek roleplay değil. O esnada biz -üstümüzde bulunmayan- silahı çekmeyi, kendimizi savunmayı bırakın; olayın ne olduğunu bile anlayamamıştık. Motordan düşmeden önce verdiğim emote'da bunu yansıtıyor zaten. Motordan düştük, yani amacınız rol olsaydı orada bizi tutup "nabıyonuz burda" diye sorabilirdiniz. Her şey çok açık. Şikayet sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 30.08.2021 15:50 Chieftain »