Konu: Sylvester_Neff - Remko_Neff  (Okunma sayısı 274 defa)

#0 - 19.08.2021 11:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sylvester_Neff - Remko_Neff @villano @yakicik
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
- GEREKSİZ SİLAH KULLANIMI & SAVAŞ GİRİŞİMİ

Artık illegal birlikler, her ne konumda olursa olsun gereksiz şekilde savaş başlatamaz ve şehirde amaçsızca silah kullanımına girişemez. Birlikler olası saçma sebeplerden dolayı, (kaza yaptık, bana laf etti, yanımdan hızlı geçti, selam vermeyerek saygısızlık yaptı(?) gibi sebeplerden dolayı başka bir birliğe veya kişiye ateş ediyorsa, birlik üyelerinden hangisi yaparsa yapsın bu durumdan dolayı doğruca Birlik Yönetimi sorumlu tutulur.  Ek olarak, tüm bu örneklerle birlikte diğer "saçma" ve gerçek dışı sayılabilecek örneklerle beraber, hangi durumun geçerli, hangi durumun gereksiz DM/Savaş çığırtkanlığı olduğuna kararı FM Üst yönetimi verecektir.

Eğer haksız yere saldırıya uğradığınızı veya amaçsızca size karşı silah kullanıldığını düşünüyorsanız doğruca FM Ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Bu ihlalin yaptırımı olarak;
Yapan Karakterlerin, Karakter Ölümü, Kan Parası Öetimi, Birliğe Genel Yaptırım veya OOC ceza ile birlikte hood onayı varsa hood onayının alınması veya birliğin doğrudan kapatılması yer alabilir. Bu konudaki karar tamamen FM Üst Yönetimine aittir.,
Alıntı
2-) METAGAMING

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: arkadaşın sivil olduğu aşikar, kendisini rolde nasıl görüyor bir fikrim yok. Kendisini tanıtmak için arkadaşını (nasıl çağırdığını videoda ben göremedim.) kullanarak ateş açıyor. Rolün tartışma, atışma gibi basit bir rol olduğunu görebilirsiniz. Fındık kabuğunu dolduramayacak sebeplerden böyle bir role girmesi ne kadar mantıklı? Silahınızı kullanmak istiyor olabilirsiniz, dağa çıkıp teneke şişe vurun arkadaşınızla. Bu tarz rolleri şehrin işlek caddelerinde sergilemeyin.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Metayı dolduracak kanıtınız var ise, Meta geri çekilicektir, arkadaşını nasıl çağırdığını video'da göremedim.

#1 - 19.08.2021 11:49
En başta, video eğer 10 dakika önceden başlatılsaydı içeride dönen olayı da görecektiniz. İçeride durduk yere bize bulaştı, karakterimi aşağılayacak rollerde bulundu ve tehditler etti. Onu bir veya iki defa uyarmamıza rağmen böyle yapmaya devam etti, videoda zaten birbirimizi dışarıya çağırdığımız belli oluyor. Böyle bir role girişileceği belliydi, mekandan çıkmadan önce IC olarak Remko Neff karakterine aracını alıp gelmesini zaten fısıldadım, o da doğal olarak açıkta olduğumuz için bizi bulabildi. Amacının şikayet açmak olduğunu düşünüyorum, videoda çıkan rolde neden alttan aldığını tam olarak anlamamıştım zaten. İçeride agresif roller yaparken, dışarıda hiçbir şey söylemiyordu. Video başladığından itibaren amacının şikayet açmak olduğu belliymiş, yaptığım rolde zaten şaşırdığım belli oluyor. İlkinde "Bana sik kaldırmayacaksın" tarzı konuşuyorum, "Tanıtmamı ister misin?" diyorum ve "Evet." diyor, canının şikayet açmak istediği barizmiş. O evet dedikten sonra şaşırıyorum, istemsizce role döküyorum. "Sik kaldırıyorsun demek, pekâla." ona hatasını rolde defalarca söylüyorum zaten, ben buraya dm atmak için girmiyorum. Mekanın içerisinde fazlasıyla aşağılayıcı rol yapıp, tehditkar konuştuktan sonra dışarıda böyle bir rol yapmandan anlamalıydım.

#2 - 19.08.2021 11:59
En başta, video eğer 10 dakika önceden başlatılsaydı içeride dönen olayı da görecektiniz. İçeride durduk yere bize bulaştı, karakterimi aşağılayacak rollerde bulundu ve tehditler etti. Onu bir veya iki defa uyarmamıza rağmen böyle yapmaya devam etti, videoda zaten birbirimizi dışarıya çağırdığımız belli oluyor. Böyle bir role girişileceği belliydi, mekandan çıkmadan önce IC olarak Remko Neff karakterine aracını alıp gelmesini zaten fısıldadım, o da doğal olarak açıkta olduğumuz için bizi bulabildi. Amacının şikayet açmak olduğunu düşünüyorum, videoda çıkan rolde neden alttan aldığını tam olarak anlamamıştım zaten. İçeride agresif roller yaparken, dışarıda hiçbir şey söylemiyordu. Video başladığından itibaren amacının şikayet açmak olduğu belliymiş, yaptığım rolde zaten şaşırdığım belli oluyor. İlkinde "Bana sik kaldırmayacaksın" tarzı konuşuyorum, "Tanıtmamı ister misin?" diyorum ve "Evet." diyor, canının şikayet açmak istediği barizmiş. O evet dedikten sonra şaşırıyorum, istemsizce role döküyorum. "Sik kaldırıyorsun demek, pekâla." ona hatasını rolde defalarca söylüyorum zaten, ben buraya dm atmak için girmiyorum. Mekanın içerisinde fazlasıyla aşağılayıcı rol yapıp, tehditkar konuştuktan sonra dışarıda böyle bir rol yapmandan anlamalıydım.
"kaza yaptık, bana laf etti, yanımdan hızlı geçti, selam vermeyerek saygısızlık yaptı(?) gibi sebeplerden dolayı başka bir birliğe veya kişiye ateş ediyorsa" şeklinde kuralda açık açık görebilirsiniz. Savunmanızda söylediğiniz gibi içeride laflaştık, ufak bir tatsızlık yüzünden Remington gibi ağır bir silaha davranıyorsunuz. Açık ve net duruyor.

#3 - 19.08.2021 12:05
"kaza yaptık, bana laf etti, yanımdan hızlı geçti, selam vermeyerek saygısızlık yaptı(?) gibi sebeplerden dolayı başka bir birliğe veya kişiye ateş ediyorsa" şeklinde kuralda açık açık görebilirsiniz. Savunmanızda söylediğiniz gibi içeride laflaştık, ufak bir tatsızlık yüzünden Remington gibi ağır bir silaha davranıyorsunuz. Açık ve net duruyor.

İçeride basit bir tartışmadan fazlası döndü, fazlasıyla aşağılama rolü yaptınız. Tehditler savurdunuz. Tam hatırlamasam da vurmalı, öldürmeli tehditlerdi bunlar gayet bariz şeyler. Sizinle daha fazla forum üzerinden tartışmayacağım, gerisini admin kararına bırakıp daha fazla yanıt atmıyorum. Ekleme yapıyorum, daha iki gün önce Dieter Neff isimli karakterim CK edildi, Team75 garajında yaşadığım bir tartışmadan dolayı onları tehdit ettim, vuracağımı söyledim. Bu sebepten dolayı gelip beni vurdular akabinde CK edildim Ronald Livingston tarafından. Ronald Livingston bir yetkili, böyle bir durumda vurulma rolü yapılabileceği için gelip beni vurdular, gayet normal bir şey.
« Son Düzenleme: 19.08.2021 12:12 yakicik »

#4 - 19.08.2021 12:12
Onaylı bir birliğin üyesi olduğunuz alnınızda yazmıyor, kulüp içerisinde tehditkar konuştuğunuz için böyle bir role girdik. Metagaming için ise şunu söylemek istiyorum, Neff ile fısıldaşma içindeydik. Böyle bir şikayete maruz kalacağımızı bilseydik gerekli screenshot'ları alabilirdik. Mekandan çıkarken bana alt sokaktan arabamı alıp gelmemi söyledi, gözlerim olduğu için sizi benzincideyken görebiliyordum, yanınıza geldim. Yönetici kararı bekleyebiliriz, savunmamız bu kadar.

#5 - 19.08.2021 12:14

İçeride basit bir tartışmadan fazlası döndü, fazlasıyla aşağılama rolü yaptınız. Tehditler savurdunuz. Tam hatırlamasam da vurmalı, öldürmeli tehditlerdi bunlar gayet bariz şeyler. Sizinle daha fazla forum üzerinden tartışmayacağım, gerisini admin kararına bırakıp daha fazla yanıt atmıyorum. Ekleme yapıyorum, daha iki gün önce Dieter Neff isimli karakterim CK edildi, Team75 garajında yaşadığım bir tartışmadan dolayı onları tehdit ettim, vuracağımı söyledim. Bu sebepten dolayı gelip beni vurdular akabinde CK edildim Ronald Livingston tarafından. Ronald Livingston bir yetkili, böyle bir durumda vurulma rolü yapılabileceği için gelip beni vurdular, gayet normal bir şey.
Aşşağılama ve tehdit rolü mü, şu bahsi geçen rolün ssini bir atın bakalım

#6 - 19.08.2021 12:24
Elinizde kanıt varsa buraya atın, amacım şikayet açmak değil, o sırada brawl'da dönebilirdi, sivil rolü yapıyorsunuz, karşılaştığınız her tartışma sonucu ağır silah çıkarıyorsunuz demekki. İşimde gücümde adamım kimsenin peşinden şikayet açmak için koşturmuyorum, yaptığınız rolü.

- Sana kim olduğumu tanıtayım mı
+tanıt abi kımsın
-me arabadakı kardesıne ısaret verir
? pompalısını çıkıarır

sergilediğin rol bu

#7 - 19.08.2021 12:27

arkadaşım yardımcı olup /soru'dan sordu gelen cevap bariz belli bir şekilde, yaptığınız rolün hatasını biliyorsunuz,  O:-)

#8 - 20.08.2021 13:33
Herhangi bir şekilde kavga olgunlaşmadan basit bir tartışmanın ortasında bir anda araçtan pompalı silahınızı çekip karşı tarafa ateş açmanızın rolle bağdaştırılacak hiç bir tarafı yok.

Sylvester Neff'in ateş açtığı görülmüyor, Remko Neff DM kural ihlalinden cezalandırılacak.