Konu: Dmitri_Ivanov Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 205 defa)

#0 - 16.08.2021 12:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Dmitri Dmitri_Ivanov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.08.2021  11.48

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Ortak Nezaket

Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: VİCE oyun kurallarının ilk kuralı "ORTAK NEZAKET", Arkadaşımız Vice Sahilinde uzanmış montlu kabanlı bir skin üstünde güneşleniyordu, karakterim ise montlada güneşlenilmez gibisinden birşey söyledi, ardından pm den bu arkadaşın toxic laflarına maruz kaldım, defolup gidiyorsun, yok kendine roleplay öğrettirtme şimdi, yok şu yok bu, saçma sapan laflar, tahmin ettiğim kadarıyla ya yaşı küçük bir kardeşimiz, ya da başka birşey,  aşağıda ss lerim bu arkadaşımız herkese böyle, her rol yaptığı kişiye pm atarak bunları yapıyor, buna bir çok kez rastladım rolü ooc yaşayan bir arkadaşımız, geçen senelerdede Kingpin zamanlarıda bu arkadaşla bir role girmiştik, herkese tehditkar mesajlar vesayre sallıyor, rolü bayağa bayağa ooc yaşıyor, birinin bu arakdaşa OOC ve IC  kavramlarını öğretmesi gerek, kendi iyiliği açısından. @Dmitri kardeşim roleplaydaki kişi sen değilsin, kendine gelmelisin.
Arkadaşa üslubumu bozmadan pm üzerinden konuşuyorum, fakat arkadaşımız bayağı, epey epey roldeki duruma ooc sinirlenmiş, ve pm üzerinden aldığım yanıtlar, aşağıda oynat bakalım.
Oysaki /do komudunu kullanıp üzerindeki montu çıkarttığını söylese rolü düzeltecektik, böyle şeylere hiç gerek yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

[spoiler]

Ek açıklamalar(varsa): -Bir daha bana sakın PM atma diyor :) Sanki PM üzerinden ben ulaşmışım gibi, kendisiyle bir çırpınışa girmiş, haberi yok, sakin olman gerek kanka ;)
Arkadaşımız karşında velet yok oynadığın oynu öğrettirtme kendine diyor  :-\
-Eminimki bu şikayetin altınada bu tarz yanıtlar verecektir, ileti atıp yanıtlamayacağım.
-Biliyorum herhangi bir jaillik bir durum yok, jaile girmesinide istemiyorum zaten, herhangi bir uyarı geçmeniz bu arkadaş için iyi olacaktır uyarı alması.
« Son Düzenleme: 16.08.2021 12:26 Müphthela »

#1 - 16.08.2021 14:11
Keşke senin gibi boş insanlar yerine botlar oynasa şu oyunu. Gelip tamamen non-rp şekilde ve trollercesine sahilde yatan adama -rol gereği mont olmayacağını bilmene rağmen sırf skinden dolayı- "montla güneşlenilmez" yapıp "anında" gazlayıp kaçıyorsun , sonra da kıvırmaya çalışarak -özür dileyip ,-aynen biraz ayıp ettim demek yerine- "ne var yaa mont yoksa /do dan belirtirsin ne kasıyon yaa". Aziz Nesin ve Freud'un mezarına ziyaret sebebisiniz.
« Son Düzenleme: 16.08.2021 14:20 Dmitri »

#2 - 16.08.2021 14:47
Keşke senin gibi boş insanlar yerine botlar oynasa şu oyunu. Gelip tamamen non-rp şekilde ve trollercesine sahilde yatan adama -rol gereği mont olmayacağını bilmene rağmen sırf skinden dolayı- "montla güneşlenilmez" yapıp "anında" gazlayıp kaçıyorsun , sonra da kıvırmaya çalışarak -özür dileyip ,-aynen biraz ayıp ettim demek yerine- "ne var yaa mont yoksa /do dan belirtirsin ne kasıyon yaa". Aziz Nesin ve Freud'un mezarına ziyaret sebebisiniz.
Boş insan mı? Arkadaşımızın uyarı değilde, jail yemesini istiyorum, fikrimi değiştirdim bu son ileti üzerine.
Fikirlerini değil savunmanı yap.

#3 - 16.08.2021 14:54
Azıcık , azıcık onurun olsun da yazdığın sözün arkasında ol cevap verme.   

Ya da azıcık delikanlı ol da tutamayacağın sözü verme.

Senin yerine yüzüm kızardı.

#4 - 16.08.2021 15:43
 :D

#5 - 17.08.2021 03:56
Ortak Nezaket kapsamında ceza alacak, ek olarak forumdaki üslupsuzluğu yüzünden forum uyarı puanı da alacak.

#6 - 17.08.2021 19:16
Yetkili gerekli kararı vermiş, karar doğru.

@Dmitri Şu ana kadar tarafına 10dan fazla oyuncu şikayeti açıldı, zaten 9tane OOC sicilin var. Bir sürü ceza geçmişi olan biri olarak bundan bir sonraki ihlalinde ve herhangi bir "yöneticiler taraf tutuyor" mesajında asılsız ithamlarından dolayı yasaklanacağını belirtiyorum. Ban temyizi de olmayacak.

Yetkililere özelden yazdığın ithamları okuduk, başta yetkililer olmak üzere kimse, hiçbir oyuncu senin çirkin ve aşağılayıcı üslubunu çekmek zorunda değil. Düzgünce platformda barınmak istiyor ve karşılıklı saygı görmek istiyorsan diğer insanlara da düzgün davranacaksın. Burası tarafsız kararların verildiği bir oyuncu şikayeti alanı, senin eğlence parkın değil.