Konu: [15.08.2021 - Hans Trantes, Stephan Bergmann] Bilinçli RK ihlali.  (Okunma sayısı 496 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.08.2021 02:23

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Hans Trantes - @bloddsmell , Stephan Bergmann - @IDoqukanPasa

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yosef Behrmann @jonlakow

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.08.21, 00:04-06.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
RK, yaralama kural ihlali.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 22:25'te herhâlde Vann Ness birliğindeki birkaç oyuncu tarafından rklanıyorum, yanımda Yosef Behrmann da var. Savaşta bulunduğumuz tüm oyuncular bana "Rklı mısınız?" gibisinden sorup oyunu kuralına göre oynuyor, fakat şikâyete eklediğim iki arkadaş öyle yapmıyor. İki dakika boyunca peşimizden geliyorlar ve arkadaşım oyundan düşüyor, onu almak için döndüğümde de bizleri vurarak iki saat içerisinde tekrar rklıyorlar. Kovaladıkları iki dakika boyunca bize pmden sorularını yöneltebilirlerdi, "söyleseydik kaçarlardı." gibisinden bir yanıt vermeyeceklerini biliyorum.
Rklı olduğumuzu bildikleri hâlde gelip sıkıyorlar ve tekrar düşürüyorlar. İki oyuncunun kural ihlali yüzünden de shotgun model oyuncu silahım gidiyor.
https://cdn.discordapp.com/attachments/875872421670961182/876240658757746688/samp_14_08_2021_22_25_53.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/875872421670961182/876240663505670214/samp_14_08_2021_22_26_24.png
rklı olduğumun geçerli ekran görüntüleri.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 15.08.2021 02:28
Bilinçli bir şekilde yapılmış bir şey değil pm kanalı üzerinden özür diledim savunmam bu kadardır 4-5 birliğiz kimin vurup vurmadığını bilmiyorum.

Ayriyetten sen RK'lı isen arabayla gezmemen gerekiyor, ben kahin değilim sdo atman gerekiyor...
İyi oyunlar iyi forumlar :vice:

#2 - 15.08.2021 02:33
Buffalo'daki karakterlerin bana sıkması için geçerli bir sebepleri bile yok. Savaşta bulunduğum birliklerden bahsederken Vann Ness ve Vultures'ten bahsediyordum. Her ikinizin karakterlerini de ilk defa bu gece görüyorum, sizler de bizim karakterlerimizi öyle. Durum bu şekildeyken deathmatch ve mix adı altında şikâyete ekleme yapabilirim, fakat bu oyunu şikâyet için oynamıyorum. İki dakika boyunca kovaladığınız süre boyunca özel mesaj yoluyla soru sorabilirdiniz, biz de cevaplardık. Bilinçli bir şekilde İrlandalı birliğine de aynı şekilde gittiğinizi biliyorum. https://cdn.discordapp.com/attachments/875872421670961182/876246362948255765/samp_15_08_2021_00_10_15.png
Rolde silahımı alan dedektif doğrulayacaktır, el koyulup ic hükmünü yediğimin.

Olay anlık gelişseydi seve seve durumu kabullenebilirdim, fakat oyundan düşen arkadaşımı rol yapmak için geri dönüp aldığımda sıkıyorsunuz, öncesinde de bahsettiğim gibi uzun bir süre boyunca takip ediyorsunuz. Bilinçli olarak ikinci defa rklanıyoruz.

#3 - 15.08.2021 02:35
"Ayriyetten sen RK'lı isen arabayla gezmemen gerekiyor, ben kahin değilim sdo atman gerekiyor..." ado rklıdır saçmalığına açıklama yapmak zorunda değilim, bunu özel mesajdan senin sorman gerekiyor. Rklıyken hiç kimse araç kullanamıyor mu?  ???

#4 - 15.08.2021 03:08
bilinçli yapılmış değil diyerek önümüze gelene sıkalım o hâlde, ne güzel ama değil mi?  O:-)

şahitliğimi onaylıyorum, gereken cezanın verilmesini istiyorum.

#5 - 15.08.2021 10:01
Güzel arkadaşlarım ne cezasından bahsediyorsunuz? Bilinçli olarak rklı birini neden tekrar vuralım? Şöyle bahsedeyim , PM ooc bir kanal ben sana gelip de PM den neden rk'lı mısın diye sorayım? Savunmaya geçeyim:
 Arkanızdan 5 dakika boyunca geldik, şehri gezdik(bunu kendi yorumunda da yazmışsın zaten) sizin rklı olduğunuzu bilmediğimiz için bir süre bekledik fakat siz bilinçli yapmışsınız ki bir /ado bile vermediniz.(Araç ile önünüze geçip yavaşlayarak bir süre sürdüm /ado'nuzu görmek için. Ama orada da belirtmediniz. Ekledigin resimlerde de gözüküyor zaten.) Ben PM kanalından kimseyi rahatsız etmem, PM kanalı bu neden ile olan bir kanal değil. Aktif bir rol var, rol bölüp PM yazamam. Sizin orada kolu sargılıdır, omzu sargılıdır vb. Bu şekilde emote vermeniz gerekirdi. Arkadaşlar ilah değiliz bizler. Oyunumuzu oynuyoruz, oyunda bu komutlar varsa kullanmalısınız. Ben nasıl yaralandığımda /ado ile belirtiyorsam, sizlerinde belirtmesi zorunlu. Kendi hatanızı bize yüklemeyin. Pm atılınca da laf yapan bir çok insan var, tekrar söylüyorum PM kanalı sizin durumunuzu öğrenmek için yok. /Ado kullanarak bunu sizin belirtmeniz gerek. İyi forumlar..

Not: Pm'den rk'lı mısın? Diye soranlara oyunu kuralıyla oynuyor yazmışsın. Pm'den rol böldükleri için adamları tebrik etmen gerçekten komik. Kuralıyla oynasaydınız vurulmayacaktınız. Bazı emotelerin ne işe yaradığını çözememiş olabilirsiniz, bunun suçunu bize yıkmanıza gerek yok.
« Son Düzenleme: 15.08.2021 10:46 IDoqukanPasa »

#6 - 15.08.2021 13:48
Size PM'den sormamın sebebi, çatışmaya girdiğimizden emindim lakin düşüp düşmediğinizi bilmiyordum. Düşmüş olma ihtimalinizi göz önünde bulundurarak doğruladım. Realistik olarak düşündüğümüz zaman iki saat önce vurulan birisi ya istirahat halinde olur ya da güvenli bir bölge de saklanır lakin siz yanınıza arkadaşınızı almış, üstü açık bir araçla geziyorsunuz. Üstelik bunu şehirde sizi arayan düşmanlarınız varken yapıyorsunuz. Normal şartlarda ateş edeceğim her karaktere "RK'lı mısın?" diye PM atamam, kimse atamaz çünkü çok büyük kitleler savaş rolü gerçekleştiriyor ve sürekli PM üzerinden bunu sorgulamak imkansız. 
Bahsi geçen karakterlerden sormasını beklemek yerine arkadaşınız veyahut siz OOC kanallardan bunu belirtebilirdiniz, eminim ki RK'lı olduğunuzun bilincindeyken size ateş etmeyeceklerdi.
« Son Düzenleme: 15.08.2021 13:51 Cross »

#7 - 15.08.2021 16:36
Size PM'den sormamın sebebi, çatışmaya girdiğimizden emindim lakin düşüp düşmediğinizi bilmiyordum. Düşmüş olma ihtimalinizi göz önünde bulundurarak doğruladım. Realistik olarak düşündüğümüz zaman iki saat önce vurulan birisi ya istirahat halinde olur ya da güvenli bir bölge de saklanır lakin siz yanınıza arkadaşınızı almış, üstü açık bir araçla geziyorsunuz. Üstelik bunu şehirde sizi arayan düşmanlarınız varken yapıyorsunuz. Normal şartlarda ateş edeceğim her karaktere "RK'lı mısın?" diye PM atamam, kimse atamaz çünkü çok büyük kitleler savaş rolü gerçekleştiriyor ve sürekli PM üzerinden bunu sorgulamak imkansız. 
Bahsi geçen karakterlerden sormasını beklemek yerine arkadaşınız veyahut siz OOC kanallardan bunu belirtebilirdiniz, eminim ki RK'lı olduğunuzun bilincindeyken size ateş etmeyeceklerdi.

Öyle mi dersin? Aynı birliğinde olan adamlar RK'lı olmama ve belirtmeme rağmen gelip sıkıyorlar.

Güzel arkadaşlarım ne cezasından bahsediyorsunuz? Bilinçli olarak rklı birini neden tekrar vuralım? Şöyle bahsedeyim , PM ooc bir kanal ben sana gelip de PM den neden rk'lı mısın diye sorayım? Savunmaya geçeyim:
 Arkanızdan 5 dakika boyunca geldik, şehri gezdik(bunu kendi yorumunda da yazmışsın zaten) sizin rklı olduğunuzu bilmediğimiz için bir süre bekledik fakat siz bilinçli yapmışsınız ki bir /ado bile vermediniz.(Araç ile önünüze geçip yavaşlayarak bir süre sürdüm /ado'nuzu görmek için. Ama orada da belirtmediniz. Ekledigin resimlerde de gözüküyor zaten.) Ben PM kanalından kimseyi rahatsız etmem, PM kanalı bu neden ile olan bir kanal değil. Aktif bir rol var, rol bölüp PM yazamam. Sizin orada kolu sargılıdır, omzu sargılıdır vb. Bu şekilde emote vermeniz gerekirdi. Arkadaşlar ilah değiliz bizler. Oyunumuzu oynuyoruz, oyunda bu komutlar varsa kullanmalısınız. Ben nasıl yaralandığımda /ado ile belirtiyorsam, sizlerinde belirtmesi zorunlu. Kendi hatanızı bize yüklemeyin. Pm atılınca da laf yapan bir çok insan var, tekrar söylüyorum PM kanalı sizin durumunuzu öğrenmek için yok. /Ado kullanarak bunu sizin belirtmeniz gerek. İyi forumlar..

Not: Pm'den rk'lı mısın? Diye soranlara oyunu kuralıyla oynuyor yazmışsın. Pm'den rol böldükleri için adamları tebrik etmen gerçekten komik. Kuralıyla oynasaydınız vurulmayacaktınız. Bazı emotelerin ne işe yaradığını çözememiş olabilirsiniz, bunun suçunu bize yıkmanıza gerek yok.
Ek olarak pm'den rol bölme gibi bir durum söz konusu değil. Yaralanmanın üstünden 2 saat geçmiş, ne yapalım? 8 saat geçene kadar o zaman heykel gibi duralım isterseniz belirli bir yerde. Etrafta geziniyoruz(role gidiyoruz), en doğal hakkımız. Klavye, mouse verelim isterseniz siz oynayın. :garip:

#8 - 15.08.2021 16:54
Sana vurulmanı veya vurulmamanı söyleyemem, haddime değil, ne yapacağını da söyleyemem. Bizim oluşumumuzdaki karakterler tedbirini alıyor ve yaralı olsa dahi gizli bölgelerde temkinli davranarak saklanıyorlar. Biz de rol yapıyoruz lakin yaralı olsak bile şehirde gezerek düşmanlarımızın bizi vurmasını beklemiyoruz.
Arkadaşın PM'den soru sormalarını beklediğini söylüyor lakin sen rolü bölemem diyorsun. Peki sizi kovalayan karakterler yaralı olduğunuzu nerden bilecek? Bunun hiç bir mümkünatı yok dediğim gibi.
Kasıtlı olarak RK'lı olduğunuzu belirtmediğiniz kanaatindeyim, şikayet açmak için bunu yaptığınız bariz ortada. Sadece karakterlerimiz savaşıyor, şikayet savaşına ve OOC çirkefleşmeye gerek yok.

#9 - 15.08.2021 17:17

Öyle mi dersin? Aynı birliğinde olan adamlar RK'lı olmama ve belirtmeme rağmen gelip sıkıyorlar.

Ek olarak pm'den rol bölme gibi bir durum söz konusu değil. Yaralanmanın üstünden 2 saat geçmiş, ne yapalım? 8 saat geçene kadar o zaman heykel gibi duralım isterseniz belirli bir yerde. Etrafta geziniyoruz(role gidiyoruz), en doğal hakkımız. Klavye, mouse verelim isterseniz siz oynayın. :garip:

Yazılarımı okumadığın apaçık ortada. Sana put gibi dur diyen yok. Senin ne zaman rklandığını bile sormadım. Yazılarımı oku ona göre yorumunu yap. Oyunun bir kuralı var /ado vermen gerek, vermeyip vuruluyorsan suç senin. Sana PM atma zorunluluğum yok ama senin bana oyun içinde rklı olduğunu kanıtlama zorunluluğun var. Orada sizi uzun süre takip ediyoruz bunu bize kanıtlamıyorsanız eğer kusura bakmayın ki bu şikayet, şikayet olsun diye açılmıştır. Başka bir açıklaması olamaz. Daha ekleme yapmayacağım. Yönetici kararı bekleyebiliriz.