Öncelikle merhaba, herkese iyi forumlar-keyifli oyunlar dilerim.
Bildiğiniz üzere sunucunun %50-%60 kitlesi kadın rolleri yapmakta ve bunun için kendi edindiğim tecrübelere dayanarak fikirlerimi paylaşma gereği duydum.
1. Madde ve Altın Madde) Agresif Rol
Bir kadın karakter canlandırırken en çok dikkat etmeniz ve önemli olarak birinci sırada yer alan Agresif Rol yaklaşımıdır.
· Herhangi bir ortam içerisinde veyahut bir mekan/bar/club/pub içerisinde yanınıza gelen erkeklere Agresif Rol sergilemekten kaçının. Bu sizi IC olarak itici bir hale getirir ve karakterinizi oturtmakta bir hayli zorluk çekersiniz. Unutmayın, bu sunucu içerisinde yaşadığımız yer bir yabancı eyalet. Yanınıza gelen erkek karakterlere her zaman naif ve sakin bir şekilde yaklaşım sergileyin. Dizilerden/Filmlerden biliyorsunuz ki cinsellik yabancı eyaletlerde gayet normal karşılanan bir husus. Sizinle birlikte olmak istediğini belirten erkek karakterlere yaşadığınız yer de normal karşılandığını düşünerek karşılık verin. Şunu da unutmayın ki onlara ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Birlikte olmayı isteyip istemediğinizi öne sürebilirsiniz.
Fakat dikkat etmeniz gereken şu; Agresif bir tutum sergilemeyin.· Bence bu noktayı şöyle değerlendirelim. Psikolojik ve sosyal statüsü ne olursa olsun bir kadın karakter kadın olduğunu unutmamalı. Fiziksel ve biyolojik farklılıklarını yansıtmaya çalışmalı mümkün mertebe. Ancak "Ya şeyyyy" kadın rolcülerinden çok sıkıldık. Kadınıyla erkeğiyle bir insan her türlü psikolojide olabilir, trollemediği ve realiteden kopmadığı sürece hepsi kabul edilebilir.
2. Madde) Yapılan rollerin içerisinde en önemli madde detaycılıktır. Bir rol içerisinde birkaç detaylarınızı da emotelere katarsanız bu sizi her zaman bir adım önde tutacaktır.
Örnek; Vaniellen Hoffmeister, kafasını Rufo Barjon'a çevirirken öne düşen perçemini kulak arkasına çeker, suratında bir gülümseme belirirken Rufo'a odaklanır.[/me]
3. Madde) Kadın rollerinde yaptığınız rollere gerçekten çok dikkat etmelisiniz, erkek karakterinden fazla önem-dikkat istiyor.
Örnek;Tecavüz, taciz ve buna benzer bir çok olay. Eğer karakterinizi gerçekten oturtmak ve rolleri dikkat çeken bir karakter olmasını istiyorsanız, bu tarz rollerde çok dikkatli olmalısınız. Verilen emoteleri harfi harfine okumalısınız ki karakterinize verdiğiniz emek sadece bir emote ile birlikte çöp olmasın.
4. Madde) Kadın rollerini her zaman bir heves içerisinde ve düşünerek yapmalısınız. Nasıl mı? Örneklendireyim.
Örnek;Bizzat kendim kadın karakter canlandırıyorum. Her hangi bir rol içerisinde olduğumda emotelerimi düşünerek, hissederek yazıyorum. Benim için bir emote verildi mesela diyelim, kendimi OOC hayatta o konum da düşünerek neler yapabileceğimi düşünüyorum ve ortaya gerçekten zevk alınan, güzel bir emote çıkıyor. Kadın karakter canlandırdığınızda inanın ki rol içerisinde alacağınız o zevki hissedeceksiniz. Bunun için örnek olarak alta birkaç emote koymak istedim.
* Macnelly Quentiro sonsuzluk simgesi olan yüzüğü ile oynar, parmak eklemiyle dudağının sağını kaşır. Başını kadına yakın tutup onun sesiyle şarkıyı bastırır.* Villenevue Rainsbourg anlık başını öne eğer, güler. Başını diklemeden önce yüzünün sağından düşen perçemi parmak arasına alıp kulak arkasına çeker.
5. Madde) Mimik hareketlerini role dökmek
Bu da bir detaycılık içerisine girmekte. Herhangi bir rol içerisinde IC olarak yaşadığınız modunuzu mimiklerle birlikte rollere dökmeniz chatinizde-diğer oyuncuların gözünde daha tatlı ve naif hale gelecektir.
Örnek;* Villenevue Rainsbourg elini deskin üzerinden çeker. Kendisini arkaya doğru çekip Nelly'e bakarak dikkatini çekmeye çalışır. Onun radarına giremediğinden kendisini gösteremez.* Villenevue Rainsbourg ellerini deskin üzerine koyup destek alarak kendisini öne çeker. Ona el hareketleriyle birkaç hareket yapar.
6. Madde) Kıyafet dükkanından skin alırken veya özel model yükletirken, yükleteceğiniz modele dikkat etmelisiniz.
Gerçekleştireceğiniz karaktere uygun bir model seçimi sizi bir adım önde tutacaktır ve karakteriniz dikkat çekecektir.
Örnek;· Sokak tarzı roller gerçekleştirirken resmi bir model seçmemeniz gerekir.
· Resmiyet içeren bir karakteriniz var ise birden fazla model yükletmeniz sizin için her zaman daha avatanjlı olacaktır. Farklı rollerde zorluk çekmemenizi sağlar.
Bunun için ayrı bir örnek vermem gerekirse;
1. Elbiseli bir model
2. Spor giyinimli bir model
Gerçekten uzun bir süre canlandırmak istediğiniz karakteriniz varsa bu maddeleri bilmeniz gerekiyor.
"Özetlemek gerekirse spor ya da spora yakın modeller ile özel roller haricinde her ortama ayak uydurulabilir. Maddi durumu iyi olanlar birden fazla özel model yükletebilir, isteklerine göre. Maddi durumu olmayanların surat asmasına gerek yok. Kıyafet mağazasından seçeceğiniz model yaptığınız-yapacağız role uyumlu olmalı (modelin üstünde olan bel çantası, saat gibi destekleyici aksesuarlar). Sarışın karakter canlandırıp kahverengi saçlı modeli beğenebilirsiniz, role engel değil. Karakter de belirtmeniz gereken detayları ado/do komutları üzerinden karşınız da olana aktarabilirsiniz."
7. Madde) Karakter Tanıtımı
· Bir tanıtım oluşturmak sizi önde tutar. Nasıl mı?
Açtığınız tanıtım da bir biyografi; Karakterinize önem verdiğinizi ve sürdürülebilirliğini gösterir.
Karakter tanıtımınıza oyun içerisinde yaptığınız rolleri, çekildiğiniz fotoğrafları paylaşmanız yine hoş bir görsel öne sürer. Oyun içerisinde size bir farklılık yaratır.
Bir özgeçmiş yazmanız canlandırdığınız karakterin sürdürülebirliğinde en büyük etken olarak işlev görür.
8. Madde) Yanlış Düşünce
Kadın karakter canlandırmayı hiçbir zaman zorluk olarak görmeyin. Kadın bir karaktere geçmeden önce birkaç plan yapmanız gerekli.
· Canlandıracağınız karakter ne üzerine olacak?
· Tamamen oturtup uzun bir süre canlandırmak istediğiniz bir karakter olacaksa, öncesinden düşünmeniz ve kararınızı anlık vermemeniz sizin için daha iyi olur.
9. Madde) Aracınızı dikkatli seçmeniz gerekiyor.
Canlandırdığınız karaktere-rollere uygun bir araç seçmek karakter olarak çekiciliğinizi arttırır.
Mesela;
· Lüks bir yaşamı olan karakter; Turismo-Infernus-Bullet-Comet-Banshee vb. araçlarla veya istediği araçla rol yapabilir. Şunu da unutmayın ki bir Turismonuz olması sizin rolünüzde artı olarak bir etken sağlamayacak. Sadece görünüm olarak işlev görecektir.
· Devlet kamularında çalışan bir karakter; Resmi olarak bir devlet kamusunda çalışan kadın karakterin oyun içerisinde araç seçimlerine dikkat etmelidir. "Oyuncular gördüğünde şu tarz bir düşünce oluşabilir; Kadın devlet kamusunda çalışıyor altında Turismo var." Evet, oyuncularda böyle bir düşünce oluşturmak sizin karakterinize eksi bir etken olarak işler." Bu yüzden devlet kamusunda çalışan bir karakterin altında "Sentinel, Premier, Rancher, Club vb." araçların olması sizin için daha avantajlı olur.
· Sokak Kadınları; Sokak kadınlarının ne iş yaptığı veya ne ile uğraştığı hiçbir zaman bilinemez. Bu yüzden sokak kadınlarının altında her zaman farklı bir araba görebilirsiniz. "Bir gün çalıntı bir lüks arabayla gezer, bir gün dökük bir arabayla."
· Gecelerini hep partilerde geçiren bir kadın; Böyle bir rol canlandıran kadınlar, her gece partilerde, eğlence mekanlarında takıldıklarına göre milyoner olmasa da lükse yakın bir yaşamları vardır. "Bir gün aracı kiralama rolü yapıp Turismo ile gezer, bir gün de kendi aracı olan Club, Windsor ile gezer." Tamamen takıldığı insanlar ve gündüzleri ne ile uğraştıklarına bağlı.
10. Madde) Canlandırdığınız Karakter
· Karakteriniz ağır bir karakter ise ağırlığını her zaman kontrol etmeniz gerekiyor. Yanınıza yaklaşan her kişiyle "canım, tatlım, bebeğim" gibi hitaplar kullanırsanız bir zaman sonra karakterinizi dizginleyemezsiniz ve denge bozulur. Bununla birlikte canlandırdığınız karakter raydan çıkar, yaptıklarınız boşa gider.
· Canlandırdığınız karakterin IC olarak yaklaşımları olması gerekiyor. Yeni insanlarla direkt bağ kurup kaynaşan bir karakter canlandırdığınızı düşünün. Samimi, cana yakın, pozitif bir karakter. Bununla birlikte yapacağınız roller sizi fazla kısıtlamaz, rahat takılabilirsiniz. Fakat şunu da unutmayın ki her ne rolü yapıyorsanız yapın yine de bir kırmızı çizginiz olması gerekiyor.
11. Madde) Karakterinizin Cinsel Yaklaşımı
Oyun da gördüğümüz kadarıyla birçok kadın karakter lezbiyen rolleri gerçekleştiriyor. Bu evet farkındalık olarak güzel bir şey fakat yaptığınız rollere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Lezbiyen bir karakter canlandırdığınızda sevgiliniz varken bir başka kadına cinsel yaklaşımda bulunulabiliyor, bunu çok kez gördüm ve yaşadım. Lezbiyen karakterleri olan veya lezbiyen karakter oluşturmak isteyen oyuncuların bu maddeye gerçekten dikkat etmesi gerekiyor. Lezbiyen karakterinizin ilgi odağı kadınlar ve sizin de kadın sevgiliniz oluyor. Oyun içerisinde önünüze çıkan her kadına cinsel yaklaşımlarda bulunmamanız sizin rollerden daha fazla zevk almanızı sağlar.
Buna gerçekten dikkat etmeniz gerekiyor.
Yardımı dokunan
@sweppyz adlı kişiye teşekkür ederim.