Sunucunun ilk açıldığı zamandan beri farklı zaman dilimlerinde dile getirilen, Manifesto, Nyarko ve Keddy'nin yayınlarında dahi sürekli olarak sorulan ve sürekli olarak ret cevabı alan bir AR-GE. Anlık hevesle açılmasıyla beraber açıldığı gibi raya oturamayacak, sürekli gelişmesi gereken ve başında ciddi anlamda rollerini bilen ve yönetebilecek bir yöneticinin olması gerekli. Aktif olarak şehir içerisinde VCPD oluşumu zaten görevini bir hayli yerine getiriyor ve dengeyi koruyor. SD şimdi Dillimore kasabasına açıldığını düşünürsek kasabalarda bunlar rol yapamayacaklar, çünkü kasabada rol yapan oyuncu kitlesi yok. Motor kulüpleri bile kasabada oluşum açıyor fakat orada da bir süre sonra tutunamayıp şehre geliyorlar. Tamam, SD şehir içerisine de girebiliyor, highway kontrolü vesaire derken şehir içerisinde ikinci bir kolluk kuvvetleri.
PD sistemleri, düzeni ve işleyişi dahi sürekli değişen ve sürekli gelişen bir yapıda. Ekstra bir kolluk kuvvetlerinin açılması iki tarafında gelişmesini engeller. Anlık heveslerin bir hayli yükselmesi sonucunda ortaya çıkan AR-GE'leri anlayabiliyorum fakat şahsi düşüncem SD'nin bize bir yararı yerine zararı olacaktır, bu yüzden desteklemiyorum. Bildiğim kadar yönetim de pek desteklemiyor bu konuyu, geçmiş yazılarda Thorin'in bahsettiği durumlarda mevcut. Arşiv kısmından bu konuya benzer konuları incelemenizi öneririm. Bu konu sürekli olarak gündeme getirilen -anlık heves- konu olduğu için artık tam anlamıyla tartışılmıyor bile.