Konu: Silah Sistemi  (Okunma sayısı 304 defa)

#0 - 04.08.2021 18:02
Silah sisteminin çok kötü olduğunu düşünüyorum, oyun ve konseptin amacı dışında olduğuna inanıyorum. Metin 2 oynuyormuş gibi hissettiriyor ve oldukça gereksiz. Özellikle hood onaysız birliklerin sadece pompalı ve Pistol basması çok garip, en azından hood onaysız birlikler hood onaylı birliklere oranla daha zor basar ama onlarda Deagle ve AK-47 basabilir. Benim fikrim bu yönde, günümüzde sivil silahlanmanın bile bu kadar yüksek olduğu bir dönemde roleplay'da bu konuda madenci gibi çalışıp üstelik bir de sadece kısıtlı silahlara sahip olabilmek bana saçma geliyor.

Mesela hood onaylı birlikler malzemeler harici 16.000 dolar veriyorlar ve 48 saat bekliyor Deagle için, hood onaysız birliklerde 72 saat bekler ve 36.000 dolar verir. Hadi bu da saçma diyelim, şöyle de olabilir; Deagle malzemeleri ayrı olur, o malzemeleri de sadece hood onaylı birlik üyeleri basar ve ticaretini yapar hood onaysız birliklerde malzemeleri hood onaylı birliklerden alır ve silahını basar. Böylelikle hem ticareti döner hem kimse mağdur olmaz.
« Son Düzenleme: 04.08.2021 18:09 Bonsly »
100
10
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lightnight, eniyisi, Lhansent, knarre, Wroxy, TemenoThyrea, surely one day, Anomaly,
Damenyus, Vicolays,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Vicolays,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 04.08.2021 18:04
Destekliyorum,

Böylece sırf silah almak için onaylı hooda sahip birliğe giren oyuncuları bir nebzede olsa engeller.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.08.2021 18:17
İllegal rollerin büyük bir kısmını oluşturan silah ticaretinin önüne geçildi, sunucudaki ekonomiyi ve illegal rol çeşitliliğini oldukça etkiledi yeni sistem. Önceden silah ticareti yaptığımız birliklerle sadece silah ticareti yapmakla kalmıyor, diğer illegal rollerin de önünü açıyordu bu ticaretler. IC olarak zaten üstün olan hood onaylı birliklerin bu sistem sayesinde daha da üstün hatta gereksiz fazla üstün olduğunu görüyoruz. Hood onaysız birliklerin önünü ciddi manada kesti bu sistem. Artık insanlar rollerin kalitesine&zevkine bakmadan direkt olarak hood onayı olan birlikler arasında tercih yapacaklar. Her iki taraf için de olumsuz bir durum. Kesinlikle destekliyorum ve en yakın zamanda eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.08.2021 18:19
Şu anki sistem aşırı saçma bir hal aldı. Örnek veriyorum @KSZ 'nin kurucusu olduğu Idlewood birliğinde 5-6 aydır rol yapan bir adamın artık siyahi rollerinden sıkıldığını ve farklı bir rol yapmak için başka bir birliğe gitmek istediğini düşünün. Kişinin türlü zorluklarla yaklaşık 500 bine AK-47 ve Deagle aldığını düşünün. Şimdi bu adam başka bir konsepte geçip rol yapmak istediği zaman ödediği bu miktarı bir anda çöpe mi atmak zorunda? @yutoalpha ile konuştuğum zaman bu kısıtlamaları DM zamanında oyuncu çeken birlikleri engelleme amaçlı olduğu söylenmişti. Dediklerinde bir nebze haklı olabilir ama sistemin getirdiği eksiler artılarından çok daha fazla. Yine aynı şekilde AK-47 ve Deagle gibi önemli silahların sadece onaylı hoodlara verilmesinden dolayı onaysız birliklere oyuncu akışı neredeyse durma noktasına geldi. @Bonsly 'nin yazdığı gibi Onaylı Hood'lara süre ve para konusunda daha büyük kolaylıklar sağlanabilir çünkü normal birliklerden bir farkları olmalı ama bir uçurum kadar da büyük olmamalı.
« Son Düzenleme: 04.08.2021 18:21 Lightnight »
Like
8
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
TemenoThyrea, Bonsly, Anomaly, knarre, Artorias, Damenyus, Wroxy, Shiels,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 04.08.2021 18:56
Şu deagle ve ak nin tam olarak ne için bu kadar kutsallaştırıldığını halen anlayamıyorum. Bir roketatar, keskin nişancı tüfeği tamam da biri pistol gibi tabanca diğeri ak gibi uzun namlulu. Arkadaşın dediği gibi biraz daha zor olsun ama olsun yani, her tarafta onaylı birliğe girip deagle alan ak alıp çıkan adamlar konuşuluyor.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
TemenoThyrea,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 04.08.2021 19:19
o malzemelerin stokculugunu yparlar ve bir deagle parcasi bile 200k gibi saçma bir fiyat olur.  Şöylede düşünülebilir deagle ak onaysız birliklere gelirse herkes birlik açar ve sunucu savaş alanına döner. Desteklemiyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 04.08.2021 19:26
o malzemelerin stokculugunu yparlar ve bir deagle parcasi bile 200k gibi saçma bir fiyat olur.  Şöylede düşünülebilir deagle ak onaysız birliklere gelirse herkes birlik açar ve sunucu savaş alanına döner. Desteklemiyorum

Deagle&AK onaysız birliklere bedava dağıtılmayacak, alımı ve üretimi zor olacak. Bundan önceki sistemde sunucu savaş alanı değildi, şimdi de olacağını zannetmiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 04.08.2021 19:39
Burası bir roleplay sunucusu, kuralları okuduysan DM adlı bir kural var ve o kural ihlal edildiğinde adminler gerekli işlemi yapıyor. Malzemeleri stok yapan adam yapar, yapmayan adam yapmaz bu da onların tercihine kalır. Gerekirse müttefiklerine satarlar düşmanlarına satmazlar, tıpkı gerçekte olduğu gibi. Dediğim gibi burası bir roleplay sunucusu, herkes özgür. Herkes aynı stratejiyi uygulayacak diye bir kaide yok. Ve herkesin birlik açması kötü bir şey değil, isteyen istediği şeyi yapabilir ama kuralları çiğneyen olursa zaten yaptırım uygulanır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 04.08.2021 19:44
O kadar çok bunu destekledim ki bu konuyu desteklemem üzerine başıma gelmeyen kalmadı. Kesinlikle eski sistem çok daha şahane ve mükemmeldi eskisine dönse bile daha iyi olur. Gerçekten destekliyorum.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
sCiEnLy_V2, TemenoThyrea, Wroxy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 05.08.2021 10:43

Deagle&AK onaysız birliklere bedava dağıtılmayacak, alımı ve üretimi zor olacak. Bundan önceki sistemde sunucu savaş alanı değildi, şimdi de olacağını zannetmiyorum.

Bundan önceki sistemde deagle-ak-shot-uziyi valachi indiriyordu ve belli bir miktarda indiriyordu. Bu dediğiniz olaydaysa zor da olsa NPC indirecek ve herkes zor bela elde edebilecek. Açıkcası desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok