Silah sisteminin çok kötü olduğunu düşünüyorum, oyun ve konseptin amacı dışında olduğuna inanıyorum. Metin 2 oynuyormuş gibi hissettiriyor ve oldukça gereksiz. Özellikle hood onaysız birliklerin sadece pompalı ve Pistol basması çok garip, en azından hood onaysız birlikler hood onaylı birliklere oranla daha zor basar ama onlarda Deagle ve AK-47 basabilir. Benim fikrim bu yönde, günümüzde sivil silahlanmanın bile bu kadar yüksek olduğu bir dönemde roleplay'da bu konuda madenci gibi çalışıp üstelik bir de sadece kısıtlı silahlara sahip olabilmek bana saçma geliyor.
Mesela hood onaylı birlikler malzemeler harici 16.000 dolar veriyorlar ve 48 saat bekliyor Deagle için, hood onaysız birliklerde 72 saat bekler ve 36.000 dolar verir. Hadi bu da saçma diyelim, şöyle de olabilir; Deagle malzemeleri ayrı olur, o malzemeleri de sadece hood onaylı birlik üyeleri basar ve ticaretini yapar hood onaysız birliklerde malzemeleri hood onaylı birliklerden alır ve silahını basar. Böylelikle hem ticareti döner hem kimse mağdur olmaz.