Konu: [25.07.2021] Odday Mccray, Kentravious Leflore, Lance Barnes, Zakariya Hovanian  (Okunma sayısı 169 defa)

#0 - 25.07.2021 14:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Odday Mccray @fearwend , Kentravious Leflore @Syeezow0 , Lance Barnes @MrTurakine , Zakariya Hovanian @Defend

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Armi Maclean @gorgeous Nate Shaw @SpeX Chadwick Marcellus @Esc4pe Stephan_Bergmann @IDoqukanPasa

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Chatlog yanlarındaki saatten ve oyun içi saati kontrol edebilirsiniz.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Fear RP - Refuse RP - Yasaklı Rol - NonRP - Powergaming
Alıntı
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
...
Fear RP Kuralı
d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler önce bizim bölgemize gelip, yine Armi Maclean karakterine karşı peşinde koşma gibi roller yaptılar. (Odday - Kentravious ikilisi). Daha sonrasında kişiler aynen bu şekil bir Sultanda dört kişi bölgeye geldiler ve bölgede chatloglarda gözükeceği üzere Armi Maclean karakterinin Kurt Bowman'ın nişanlısı olmasından ötürü yazdıklarını görebilirsiniz. Daha sonrasında rolsel olarak Kentravious adlı karakteri araçtan indirmek için bir emote verdim ancak aracı süren arkadaş doğrudan gaza bastı ve Grove St. bölgesine doğru durdu. Kişiler araçtan indiler ve bir anda yolun ortasına iki tane Tezgah açarak can barlarını yenileyip tekrar araca bindiler. Daha sonrasında da bölgedeye tekrar geldiler, o esnada Stephan Bergmann adlı arkadaş silahıyla araçtaki birisini vurdu fakat kişi SAMP buglarından dolayı ortadan yok oldu ve kişiler bir daha dönmemek üzere kaçtılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

1-) Bu ekran görüntüsünde görüleceği üzere Odday karakterinin yaptığı yasaklı rol ve fear rp kuralını ihlal edercesine rol yapıyor. Tüm bunların dışında kişinin karakteri sivil ve karakteriyle daha önce hiç rol yapmadığıma eminim. Kendisi beni tanıyor ve üstüne üstlük bir de Armi Maclean karakteriyle yakınlığımı falan bilip bu tarz rollere girişiyor.

2-) Bu ekran görüntüsünde verdiğim emote karşılığında aracı süren arkadaşımız hiçbir karşılık ya da emote vermeden doğrudan aracı dümdüz sürüyor. Role uymayıp devam ediyor.

3-)  Bu ekran görüntüsünde net bir şekilde görüldüğü üzere arkadaşlar hemen aracı ileride durduruyor ve oraya tezgahlar açarak can barlarını dolduruyorlar. Tamamen gerçek dışı bir rol sergiliyorlar ve araca geri atlıyorlar.

4-) Bu ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere tüm karakterler aynı işlemi uyguluyorlar ve chatlog saatlerini kontrol edebilirsiniz ki hepsi orada canlarını dolduruyorlar.

Ek açıklamalar(varsa): Öncelikle, Odday Mccray adlı arkadaşın yaptığı yasaklı rolün ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum, şahsın bu tarz hareketi bile isteye yaptığını düşünüyorum. Çünkü Armi Maclean karakterinin IC-OOC yakınlığımı bildiği için kışkırtıcı/toxic yaklaşımla yaptığına inanıyorum. Bunların yanı sıra da bu tarz bir rolü sergileyemeyeceğini bilmediğini de düşünüyorum. Diğer bir husus, aracın ön koltuğunda oturan Odday - Kentravious adlı arkadaşların rolüne destek verip vermediği konusunda bir kesinliğim yok ancak aynı araçta bulunuyorlar ve onlarla birlikte rol yapıyorlar yetkili kararıyla birlikte onlarında aynı cezaları almasını talep ediyorum, yapacakları savunma doğrultusunda farklı bir durum söz konusu olursa eğer inip tezgahtan yedikleri ve rolümüze karşılık vermedikleri için ceza almasını talep ediyorum.

Dipnot: Bu tarz hareketler gerçekten oyuna girme zevkimizi öldürdüğünü açık ve net şekilde söylemek istiyorum. Normal kendi aramızda rol yaparken bu tarz roller ve karşılığında bu durumlara maruz kalmamız tüm birlik üyelerim dahil bizi büyük etkiliyor hem de oyundan soğutuyor. Gerekli cezaların en ağırını verilmesini bu tarz hareketlerin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını ekibim ve kendi adıma talep ediyorum.

#1 - 25.07.2021 14:22
Kişi daha demin yasaklandı.

#2 - 25.07.2021 14:23

Odday Mccray adlı arkadaş DM-Trolling ihlalinden yasaklanmış olsada yaptığı hareketler, tüm rol zevkimizi kaçıran bir olaydır. Kişinin gerekirse platformdan yasaklanmasını da talep ediyorum.

#3 - 25.07.2021 14:28
Merhaba, kişi biraz önce yasaklanmış olabilir ancak ben yine de bu yazdıklarımı paylaşmak istiyorum, kadın bir karakter olarak her an sözlü tacize uğramak ve cevap olarak o an ne karşılık vereceğine karar verememek oldukça kötü bir durum. Çoğu zaman doğrudan karakterime değil, sanki ben o an rolde değilmişim gibi beni sözlü taciz ederek birlik üyelerine hakkımda ağza alınmayacak şeyler söylenmesi takdir edersiniz ki oyun hakkında olan düşüncelerimi değiştiriyor. Karakterimin Kurt Bowman'ın "nişanlısı" olduğu için ya da sadece Buffalo birliğinde rol sergilediği için durmadan sözlü tacize uğraması occ olarak beni sinirlendiren ve üzen bir şey çünkü maalesef gerçek dünyada olduğu gibi insanlar ic bir şekilde de istedikleri insanı kadın/erkek ayrımı yapmadan taciz etme hakkını kendilerinde buluyorlar.  Bu tarz ithamlar ve tacize doğru giden roller ic bir şekilde yapılıyor olabilir ama ooc'ye taşınıp insanı rahatsız ediyor bu başıma gelen bir değil iki değil, sürekli bu tarz rollere girişiliyor sırf bu yüzden oyuna giremiyorum. Neden özgürce rahat bir şekilde oyuna girip keyifle rolümü yapamıyorum? Kadın karakter olduğum için mi? İnsanlar beni sadece olduğum birlik ya da birlikte olduğum kişiyle tanımladıkları için mi? Üzgünüm ama bu kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez bir şey. Taciz tacizdir, sözlü ya da fiziksel taciz nihayetinde aynı şeydir. Ic olması bunu kabul edilebilir yapmıyor maalesef, bilgisayarın başında insanın tadını kaçıran ve sinirlerini hayal edemeyeceğiniz kadar bozan bir durum. Gerekirse karakterlerin bütün platformlardan yasaklanmalarını talep ediyorum.

#4 - 25.07.2021 14:53
Odday Mccray, Kentravious Leflore ve Lance Barnes karakterleri yasaklandı.

@Defend bu toplulukla alakanızın olmadığını en kısa süre içerisinde konu altından kanıtlarla açıklamalısınız. Aksi takdirde olaya ortak olarak işlem göreceksiniz.

#5 - 25.07.2021 14:56
Merhabalar, biz oyunu bırakacak olan bir arkadaş topluluğuyduk... Neyse suçumu kabul ediyor ve cezamı belkiyorum, aldım ama forum  banı da atabilirsiniz sakıncası yok. Fakat @Defend 'in olaylarla alakası bulunmamaktadır, benim yüzümden ceza almasını istemem.

#6 - 25.07.2021 15:08
Selam, olay ile bir alakam yok. Lance isimli arkadaşım oyunu bırakacağı için aracını bana hediye etmişti (olaydan 10 dakika önce) sonrasında arkadaşlarını almamı söyledi, arkadaşlarını aldıktan sonra buffalo hooduna gitmemi istediler. Oraya gittim biraz bekle konuşacağız gibisinden şeyler söyledikleri için orada durdum. Sonrasında böyle bir rol yaptılar, olayı anlamadığım için orada bekleyip chatlogu okudum, okurken ateş açıldı sonrasında uzaklaştım, oyundan çıkmam gerekti. Bu kadar.

#7 - 25.07.2021 15:26
Selam, olay ile bir alakam yok. Lance isimli arkadaşım oyunu bırakacağı için aracını bana hediye etmişti (olaydan 10 dakika önce) sonrasında arkadaşlarını almamı söyledi, arkadaşlarını aldıktan sonra buffalo hooduna gitmemi istediler. Oraya gittim biraz bekle konuşacağız gibisinden şeyler söyledikleri için orada durdum. Sonrasında böyle bir rol yaptılar, olayı anlamadığım için orada bekleyip chatlogu okudum, okurken ateş açıldı sonrasında uzaklaştım, oyundan çıkmam gerekti. Bu kadar.

Verilen araç silindi.

@Defend benzeri bir olayda görülürseniz diğerleriyle aynı yaptırıma maruz kalacaksınız.

@Chevalier son postu içeriği sebebiyle sildim. Bir oyun için insanların ailevi değerlerine küfür eden, gereksiz hırs yapıp hıncını saçma hareketlerle çıkarmaya çalışan kişilikleri platformda barındırmayacağız. Geribildirimleriniz ve kişilerin olgunluk dışı davranışları sebebiyle hesapları da yasaklandı.