Konu: [19/07/2021] Billy Porter & Bug abuse - GBİ  (Okunma sayısı 305 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.07.2021 01:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Billy Porter @Cross

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Macnelly Quentiro @sweppyz

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video'da belli oluyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, ben arkadaşımın/abimin yanına gidiyorum ve Billy karakterinden kıl kapıyorum, konuşmaya gittiğimde sakin ol sinirli "Oğlan" tarzı bir şey yazıyor ve karakterimi tetikliyor, "Dog" tarzı şeyler kullanıyor ve iyice kıvama getiriyor karakterimi ki güvenli bölgeden çıktığında kendisini vuracaktım karakterime söyledikleri yüzünden, hiç kimse bir zenciye real'da böyle şeyler söyleyemez ki söyleyen zaten çoktan mezara girmiş oluyor asabi birisine denk geldiyse bunu açıklamama gerek yok, sonrasında ise arkadaş zaten gelip bir anda üzerinde "ÇULLANIR" diye emote verip araba üzerinden "Bug abuse" yaparak beni yaralıya düşürüyor, normal vuruşları 10 vuruyorsa araba üzerinden tekme atması 16-20 arası hasar veriyor ki bu da "Bug Abuse" oluyor. Videoda zaten canımın nasıl tak diye gittiği gözüküyor, güvenli bölgede çullanır deseydi ve dene atsaydı zaten role uyup hurt falan çekecektim, arkadaş sırf kendisini kral niyetine göstermek için "BUG ABUSE İLE" araba üzerinden falan yaralıya düşürüyor/işini sağlama alıyor. Arkadaş hakkında gerekli cezanın en ağır şekilde vermesini istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şikayete şikayetçi taraf ve şahit harici kimse yanıt yazmasa sevinirim. Şikayetin boş yere kirlenmesine gerek yok. - (( NE OLUR KAS KASTIM ONDAN O KADAR VURUYORUM FALAN DEME, BÜTÜN OYUNCULAR BUG ABUSENİN NELERE YOL AÇTIĞINI NEYİN BUG ABUSE OLDUĞUNU ZATEN BİLİYORDUR. BOŞ YERE YÖNETİM KANDIRMA.  :-\ )) {{ Video kalitesi yükselecektir, yeni yüklediğim için kalitesiz.}}

#1 - 19.07.2021 02:26
Merhabalar, yaptığınız agresif rol sonucu böyle bir şikayet açacağınızı düşünüyordum lakin olanak vermiyordum, üstelik o kadar karakterimin üstüne gitmişken.
Güvenli bölge için savunma yapacağım, ardından Bug Abuse'ye de değineceğim.
Ronald karakterinin teklifi üzerine onunla Ocean Bar'a geldim, bir kaç saat keyifli şekilde rol yaptım, aylardır oraya gitmiyordum ve karakterimin sosyal rollerini aksatıyordum. Karakter gelişimimi tamamlamak için ise orada durdum ve bir kaç yeni karakterle tanıştım, " abi " olarak bahsettiğin karakterde onlardan birisiydi, onunla sohbet ediyordum. Ardından sen geldin, o karakter sohbet içinde lafı sana çevirdi, karakterim de seninle yakın olmak için biraz samimi konuştu. Bana başlangıçta IC olarak tanımamana rağmen " kıl " kaptığını şikayetinde dile getirmişsin. Tanımadığın bir karaktere neden kıl kaptığına anlam veremedim. Her neyse, agresif yaklaşımlarına karşılık sana sürekli " Sakin ol kardeşim. " vesaire diyorum, bunların da ekran görüntülerini ileteceğim. Karakterinin sözde IC sinirlenmesini tetikleyen hitaplar olduğunu söylemişsin. Dog, oğlan gibi sokak jargonlarını kullandım çünkü ikimizde serseri karakterler yönetiyoruz, karakterimin seni sakinleştirmek ve samimiyet kurmak için denediği bir yol, yabancı roleplay yaptığımız için bu tarz jargonlara rolümde yer verdim. Seni sakinleştirmek adına her yolu denedim, baktım düşmanlık kurmak için elinden geleni yapıyorsun ben de oradan uzaklaşmaya karar verdim. Tam gidecektim ki karakterimin ailevi değerlerine küfür ettin. Ben de avukat bir karakter canlandırmıyorum, benim karakterimde il-legal ve serseri, Commerce tarafında sözü geçen bir karakter, üstelik Derek Porter karakterinin kardeşi.
Tüm dediklerine, sataşmalarına ve IC düşmanlık başlatmana daha önceki yaptığın ihlallerden dolayı karşılık vermedim fakat karakterimin sinirini oldukça tetikledin, bunu zaten aşağıda kanıtlayacağım.
Dediğim gibi, kullandığım jargonlara IC olarak sinirlenmen yetersiz rol bilginden kaynaklanıyor, keşke bu tarz bir karakter oluşturmadan önce biraz araştırma yapsaydın, daha önce çeteci rolü yapıp yapmadığına dair beni ikilemde bıraktın rol esnasında.
Karakterine o tarz şeyler söylemem sonucu mezara gireceğimi söylemişsin. Sivil karakterlerini ne için bu kadar yüceltiyorsun anlamıyorum Unknown, her sivil karakterinden John Wick gibi bahsediyorsun, senin karakterin çeteci de benimkisi doktor mu? Anlamıyorum, birisi sana sırf " Dog, oğlan " dedi diye onu başka bir bölgede vuracaksan... Lütfen artık agresif bir oyuncu olmaktan vazgeç, sadece rol yapıyoruz.

Bug Abuse konusuna değinecek olursak.
Bir kaç arkadaşıma da sordum, bir buçuk yıldır bu sunucudayım, beş yıldır da roleplay yapıyorum lakin böyle bir bugı ilk defa duydum, amacım üstünlük sağlamak değildi, önümde bir kaç kişi olduğu için aracın üstüne çıkmaya başvurdum ve seni orada tekmeledim, anlık olarak " çullanır. " tarzı bir emote vermiş olabilirim, bunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi, böyle bir bugın olduğundan haberdar değilim, basitçe tekmeliyorum sadece, üstünlük sağladığını düşünmüyorum. Kas gücüm on bir, canın da iki yüz değil, bir kaç tekme atıyorum ve düşüyorsun, tekmelerim on veyahut on bir vuruyor, üstünlük sağlayan bir durum olsaydı o kadar uzun süreceğini düşünmüyorum. Benimle daha önce role giren oyuncular da bilir ki asla win-rp oynamadım, rolde galip veyahut mağlup taraf olsam da zevk alıyorum. Daha önce de bir çok kez yapmıştım, bunu yaparken yanımda yetkili olduğu da olmuştu lakin dediğim gibi, duymadım ,bilmiyorum.

Seni sakinleştirmeye, uzlaşmaya çalıştığıma dair ekran görüntülerim.
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle
Harcadığım textler, kolaylık sağlanması adına ve daha net anlayabilmen adına kırpıp atıyorum, düz hali zaten mevcut.

Sana sakin olman gerektiğini, sadece adamla sohbet ettiğimizi söylüyorum.

Burasının güvenli bölge olduğunu IC'ye çevirerek dile getiriyorum.

Arkadaşım Ronald " Sorun ne? " dediğinde ise ona boşvermesini, senin agresif birisi olduğunu söylüyorum.

O da aynı şekilde nasıl bir oyuncu olduğunu anladığı için bana boşvermemi söylüyor.

Şahite eklediğin arkadaşta sana böyle şeylere sinirlenmemen gerektiğini IC olarak söylüyor, yukarıda söylediğim gibi.

Sürekli roleplay dahilinde güvenli bölgeyi de göz önünde bulundurarak karakterimin IC tepkisini sergiledim. Karakterim normal bir vatandaş değil. Commerce caddesinin sahibinin IC kardeşi ve orada sevilen, bazıları tarafından sayılan bir karakter. Buna rağmen Güvenli Bölgede olduğumuz için senin sivil(?) karakterine yeterince Fear-RP sergiledim. Bunu da kanıtladığımı düşünüyorum.
Şikayetin sadece OOC kinden ibaret olduğunu düşünüyorum, bunun sebebi ise daha önce girdiğimiz çatışma rolleri olabilir. Ön yargılı yaklaşmak istemem lakin karakterime durduk yere agresif yaklaşman ve " Dog. " dediği için bana ateş edeceğini söylemen başka bir şey açıklamıyor.
Umarım oyun oynadığımızın farkına varırsın, gerekmedikçe daha fazla yanıt atmayacağım, şikayet konusunu tartışma ortamına döndürdüğünden tecrübeliyim.
İyi forumlar, umarım aklında bir soru işareti bırakmamışımdır.

#2 - 26.07.2021 07:02
Şikayet aktif.

#3 - 26.07.2021 07:03
"Umarım oyun oynadığımızın farkına varırsın, gerekmedikçe daha fazla yanıt atmayacağım, şikayet konusunu tartışma ortamına döndürdüğünden tecrübeliyim." ?  :D :D :D :D :D :D :D :D :D  :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

#4 - 26.07.2021 12:42
Selam, şikayet incelendi.

Herşeyden önce GBİ kuralındaki şu kısmı okuyalım

Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Kişi sizi darp etmiş, kavgayı başlatmış ancak kişinin annesine hakaret edip, sözlerinizle tahrik ederek aslında kavganın fitilini siz ateşlemişsiniz bu yüzden onun yaptığı kural ihlali kadar sizin yaptığınızda kural ihlali kapsamında.

İki tarafta Güvenli Bölge İhlali'nden ceza alacak.

Bug Abuse kısmına gelirsek  yönetim ekibiyle fikir alışverişi yaptık ancak SAMP'ta böyle bir bugun olmadığı kanısına vardık, daha fazla damage vurması gibi bir olay yok ama kişi gördüğüm kadarıyla bile isteye aracın üstüne çıkmış ve brawlı orada başlatmış/sizi kilitlemiş bu yüzden karşılık verememişsiniz yaptığı PG kural ihlali.

Billy Porter GBİ'ye ek olarak PG'den ceza alacak.

Keyifli oyunlar.