Konu: [AR-GE] Döviz ve Borsa Sistemi  (Okunma sayısı 91 defa)

#0 - 09.11.2019 01:00
Sistem Adı: Döviz Sistemi ve Borsa Sistemi
Detaylı Bilgi: Öncelikle iyi geceler diyerek sözlerime giriş yapıyorum. Sunucuya eklenmesinde faydalı olabilecek, değişiklik katabilecek iki sistem önerisi ile bu konuyu açıyorum. Çok oyalanmadan sözlerime giriş yapayım.

İlk olarak döviz nedir? Bundan biraz bahsedeyim. Dövizi , en basitiyle yabancı ülkelerin paraları olarak tanımlayabiliriz. Döviz kuru, herhangi bir ülkenin para biriminin başka bir ülke para birimi cinsinden fiyatı olarak adlandırılıyor.

Döviz kuru işlemleri alış ve satış kuru olmak üzere 2 şekilde gerçekleşiyor. Alış kuru, dövizin veya naktin alışı sırasında kullanılan fiyat. Satış kuru ise, dövizin ya da naktin satışında kullanılan fiyatı gösteriyor.

Sunucunun haritası Amerika Los Santos eyaletinde döndüğü için dolar kullanıyoruz. Euro, sterlin gibi şeyler ne yazık ki kullanılmıyor. Bunları oyun içi değerlendirebiliriz. Aşağıda tüm döviz çeşitleri bulunmaktadır.

Spoiler: GösterGizle

Döviz kurunda oldukça çok para birimi bulunmaktadır. Japonlara bağlı olsun, İngiliz sterlini olsun vesaire. Sunucuda bunların hepsi olmasa bile tekrar aşağıda vereceğim resimde ki üç birim olsa yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Doları zaten şu anda biz kullanmaktayız rolsel olarak. Geriye en önemli para birimlerinden İngiliz sterlini ve Euro kalıyor. Sunucuya eğer ki bu fikir yani döviz sistemi eklenirse değişiklik açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum. Dolar ile Euro alıp onun fiyatı arttığında daha fazla bir fiyata satarak oldukça fazla para kazanabiliriz. Bu şekilde rollere daha çok da odaklanabiliriz. Döviz fiyatları her saat değişebilir.

Borsa Sistemi

Geçeyim ikinci önerime. Bu sistem önerimde borsa sistemi üzerine. Borsa sistemi sadece altından vesaire oluşmuyor onu baştan söyleyeyim. Ben ama bu konuda altını hedef alacağım ve onun üstünden ileriye gideceğim.

Aşağıya bırakacağım resimde altının güncel fiyatları yer alıyor. Altını sadece Türkiye de alıp satıyoruz diye düşünen arkadaşlar olacaktır fakat olumsuz düşünüyorsunuz. Altın dünyanın her yerinde alım satımı yapılan bir şeydir. Yukarıda döviz sisteminde de belirttiğim gibi aynı şekilde altının da alım-satımını yapabiliriz. Yine bize kar yaratabilecek olan sistemlerden birisi. İlk başta da dediğim gibi değişiklik açısından ön planda olacaktır.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 09.11.2019 01:05
Reis okumaya üşendim ama güzel birşeye benziyor destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.11.2019 17:05
Bu kadar detaylı bir sistemi ekonomi tam yerleşmeden eklemek pek mantıklı olmaz. Gelecekte konuyu biraz daha detaylandırarak tekrar açabilirsiniz. Şimdilik red
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok