Konu: [09.07.2021 - Ugwemuhwem Deshaquen] DM  (Okunma sayısı 318 defa)

#0 - 09.07.2021 02:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ugwemuhwem Deshaquen @Croxell53

Olaya dahil olan şahit karakter adı:Luan Lorenz @Arda,

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.07.2021 - 02:19

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 09.07.2021 - 02:19 tarihinde, Temple tamircisinin bulunduğu yolda tekli olarak devriye atıyordum. Luan Lorenz karakteri hatalı sollama yapıp önüme geçtiğinde sirenlerimi yakıp onu durdurmak istedim. Luan Lorenz aracını durdurduğunda basit bir trafik çevirmesi rolüne girdik, ardından @Croxell53 Ugwemuhwem Deshaquen karakterinin sahip olduğu Desert Eagle model tabancasıyla konumunu saptayamadığım bir yerden amaçsızca karakterime ateş edip canını düşürdü. Yaralıya düşmedim ve telsizimden destek talep ettim. Bölgeye gelen ekipler beni hastaneye götürdü, hastaneye sevk eden arkadaştan OOC olarak beni yaralıya düşürmesini rica ettim ve "/hasarlar" komutunun ssini aldım. SS'i aldıktan sonra Ugwemuhwem Deshaquen isimli arkadaşımıza bana neden sıktığını sorduğum bir PM yolladım, arkadaşımız PM kanalı üzerinden "killa hakan dinliyordum, aşırı gaza geldim kanka" şeklinde ithamlarda bulunarak adeta dalge geçti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Olaya Luan Lorenz karakterinin sahibi @Arda, şahitlik edebilir.

#2 - 09.07.2021 03:33
Madem bu kadar ısrarcısın :Dddd , seni fazla ciddiye almadım pm'de.

Olayın doğrusu şu şekilde: Öncelikle IC olan bir rolü OOC vurmanı anlayamadım,  Rolsel olarak BINCO'da belirli bir saatte bir çatışma çıkacaktı. Bu çatışmada iki tarafın'da bir kayıp'ı olmaması için polis agro'sunu o bölgeden uzak bir yere taşımayı hedefledim. Aklıma da böyle bir plan geldi, fark ettiyseniz kişiyi düşürmedim. Dört el ateş ettim, biri ayağına diğeri yeleğine diğer ikisi ise karambole. Düşündüğüm gibi de oldu, iki taraf da polisler seninle ilgilenirken hiç bir kayıp yaşamadı.  Bu geniş çaplı bir rol elbette anlamanı beklemiyorum, DM olduğunu düşünüp forum atman normal. PM konuşmalarında da ciddiye almamıştım şahısı, elbette o rolü ona anlatmayacaktım PM üzerinden.

#3 - 09.07.2021 14:45
Merhaba,

son zamanlarda oldukça fazla DM şikayeti aldınız. Bu şikayetlerin asılsız olmadığı ve Vice RolePlay'i başka sunucularla karıştırdığınız aşikar. Üç karakterde DM sebebiyle biner dakika ceza alacak.

İlgili şikayetler:

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112344.0
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112245.0
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112286.0