Konu: Quincy Phelpson - Leissa London - Javon Vondell  (Okunma sayısı 471 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.06.2021 00:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Quincy Phelpson - Leissa London - Javon Vondell / @QuaLong - @Azovski - @şempanzecelil

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ryan Wade @Sarffd

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26/06/2021 - 22:30 - 22:32

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: VCPD'ye karşı kurallar, Copbait, NONRP driving.

Alıntı
37-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatların arkasına geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Devriyemizi sürdürürken yolu kapatan grubu fark ettik. Kişiler çok kişi oldukları için basit uyarılar ile geçiştirmeye çalıştık ancak yinede retarted ve non yapmaktan çekinmediler.

Quincy Phelpson: Quincy Adlı karakter zıplayarak aracın üzerine çıktı. ve kışkırtmaya copbait yapmaya devam etti. Nerede görülmüş bir sivilin polisi aracının üzerine çıkıp korkusuzca dans ettiği?

Leissa London: Leissa London adlı karakterde Quinci'nin yaptığının aynısını yapıyor. Dediğim gibi nerede görülmüş korkusuzca bir polis aracının üstüne çıkıp dans etmek? Polisin silahının olduğunu ve sıkabileceğini bilerek böyle hareketler yapmak?

Javon Vondell: Son olarak Javon karakteri, zaten SS'de görüldüğü üzere arkadaş NONRP'yi ayrı bir boyuta taşımış motoru ile polis aracının üzerine çıkmıştır. Fear rp falan girmiyorum bile.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Lessia London & Quincy Phelpson

Javon Vondell

Ek açıklamalar(varsa): Çok sıkıldım artık bu olaylardan.  :(

#1 - 27.06.2021 00:50
Şahitliğimi onaylıyorum ayrıca, motor ile arabanın tepesine çıkan kişiyi pm üzerinden uyarmama rağmen binaların çatılarından (nasıl çıktığı hakkında bir fikrim yok  :garip: ) atlamaya devam ediyordu. Umarım böyle bir şeyi tekrarlamazlar.

#2 - 27.06.2021 01:06
Savunmamı sabah yapacağım, detaylı bir şekilde.

#3 - 27.06.2021 05:05
Merhaba bende sonradan öğrendim, özür diliyorum iyi forumlar :)

#4 - 27.06.2021 08:22
Şu an kendi aleyhime olan savunmayı gerçekleştiriyorum, Idlewood Mafia Brims olarak BRR (Brystal Rob Rideout) yapıyoruz. Yani şehirde motorlarla tur atıyoruz. Olay bundan ibaret. Her neyse, asıl savunmaya geçiyorum.

#5 - 27.06.2021 08:43
Burada görüldüğü gibi aracın üstüne çıkıp /dance 14 çekiyorum, emote bile veriyorum.

Peki, diyelim ki polis arabasının üstüne çıkıp dans ediyorum. Bir polis memurunun arabanın üstünde bir sivil varken, 90 kmh hızla ilerlemesi ne kadar doğru? Orada bile emote verdim. Özensizce yuvarlak içine alınmış yerlerde mevcut, rolden keyif çıkarmanız için detaylı kalkma emote'u bile verdim. Fakat ne yapsak yaranamıyoruz, copbait'den şikayet yemişiz.  :D

#6 - 27.06.2021 08:46
Ek olarak neden fear-rp uygulayım? Bana beanbag tüfeği çeken veya görev silahı çeken yok. Kaçmam garanti, kafamda kask var. Irina Petrova karakteri bize beanbag tüfeği çekince direkt olarak uzaklaştık zaten.

#7 - 27.06.2021 08:59
Bir de, polis arabasının üstüne çıkıp dans ederken diğer çete üyelerinden güç alıp dans ediyorum. Polise tek bir hakaretimiz bile olmadı ama sırf fear rp uygulamıyoruz diye şikayet yemişiz.  :garip:

#8 - 27.06.2021 11:04
Kendi aleyhime olan savunmamı devam ettiriyorum. Kışkırtıcı hareket demişsiniz, kıştırtıcı hareket polis arabasının üstüne çıkıp /dance 14 çekmek olsa gerek  :D keşke orada toplu iğne ucu kadar rol paslayabilseydi. Orada bir hakaretim falan yok bir de, bu daha komik.

#9 - 27.06.2021 13:21
Alıntı
Burada görüldüğü gibi aracın üstüne çıkıp /dance 14 çekiyorum, emote bile veriyorum.
Peki, diyelim ki polis arabasının üstüne çıkıp dans ediyorum. Bir polis memurunun arabanın üstünde bir sivil varken, 90 kmh hızla ilerlemesi ne kadar doğru? Orada bile emote verdim. Özensizce yuvarlak içine alınmış yerlerde mevcut, rolden keyif çıkarmanız için detaylı kalkma emote'u bile verdim. Fakat ne yapsak yaranamıyoruz, copbait'den şikayet yemişiz.

Öncelikle orada aracımın üzerinde sen ve diğer kadın karakter vardı, aracın üzerine çıkıp bana veya partnerime zarar verebileceğinizi düşündüm aracımın önü kapalıydı geri gittim ve ilerleyip sağdaki kaldırımda durdum. Burada yaptığım herhangi bir ihlal göremedim.

Alıntı
Ek olarak neden fear-rp uygulayım? Bana beanbag tüfeği çeken veya görev silahı çeken yok. Kaçmam garanti, kafamda kask var. Irina Petrova karakteri bize beanbag tüfeği çekince direkt olarak uzaklaştık zaten.

Bir amerikan polisinin aracının üzerine çıkıp dans edin bakalım, birde üzerine zencisiniz ırkçı olma ihtimalim çok yüksek sizi oracıkta öldürebilirim. İlla birinin beanbag çekmesine gerek yok ki beanvag Irina Petrova tarafından çekildi zaten yine fear uygulamayıp motorlarınız ile sıfır çizmeye devam ettiniz.

Alıntı
Kendi aleyhime olan savunmamı devam ettiriyorum. Kışkırtıcı hareket demişsiniz, kıştırtıcı hareket polis arabasının üstüne çıkıp /dance 14 çekmek olsa gerek  keşke orada toplu iğne ucu kadar rol paslayabilseydi. Orada bir hakaretim falan yok bir de, bu daha komik.

Aracın üzerinde dans eden iki zenci karakter var, burada nasıl bir rol paslamamı bekliyorsun? Çıkıp sizinle beraber dans mı etseydim? Bu arada evet polis arabasının üzerine çıkıp /dance 14 çekmek kışkırtıcı bir hareket.

Bu arada bundan sonra yapacağınız savunmaları gereksiz yanıt karmaşası olmaması adına tek bir yanıt içerisinde atarsanız sevinirim.