Selam,
Savunmamı daha düzgün ve açıklayıcı bir şekilde yapmak için toparladım. Konuyu fazla uzatmadan geçeceğim. "dvijeniya" forum isimli kullanıcı tarafından 3 farklı karakteri ile, sürekli olarak Onaylı Bölgeye sahip rol yaptığımız Idlewood çevresinde, devamlı olarak şahsı tarafından, bir tür "rol baltalama" ve "trolling" girişimleri ile karşılaşıyoruz. Açtığı üç farklı karakterde trolling için oluşturulmuş, forum hesabı yeni ve hiç iletisi olmadığını es geçmeyelim. Kendisi Azeri uyruklu karaktere bile sahip, troll ile karışık bunun rolünü yapıyor. Bildiğimiz gibi Azeri uyruklu roller sunucuda yasaklı.
Olay anına dönelim: dvijeniya'nın Aqil Qafarov isimli karakteri, sözde ihlal olarak düşündüğü noktada aslında Idlegas'a doğru ilerlemiyor, sunucuya giriş yaptığı zaman tek bulunduğu nokta Idlewood ve bunu trollemek için yapıyor. Kesinlikle oyunumu F8 tuşuna yakın oynamadığımdan yada video açamadığımdan dolayı yaptığı ihlalleri kayıda alamıyorum. SS almayı denesem bile anlık troller olduğundan "yumruk atıp kaçmak, troll animler vermek" SS'in bu konuda büyük bir fayda olabileceğini sanmıyorum.
Şimdi ise ihlal olarak düşündüğü kısma dönelim, dvijeniya'nın karakteri onaylı bölgeye sahip, pis ve illegal aktivitelerin en tepede olduğu bir noktada bu davranışları sergiliyor. Benim karakterim ise saygınlığı yüksek, çete içinde bir yer edinmiş R-15 Insider bir kız karakter. Hepimiz biliyoruz ki böylesine tehlikeli bir bölgede, bir kadını sürekli olarak "tatlım, nereye gidiyorsun, selam tatlılarım, harikasın, müthiş gözüküyorsun" gibi irite edici, rolsel sözlü taciz olarak algılanabilecek cümleler kuruyor olması, Insider karakterim bir süre boyunca umursamıyor olsada, bir noktadan sonra karşılığını en doğru şekilde ona saldırarak vermesinden doğal bir şey yoktur. Bunun birçok örneğini gerçek hayatta, realistik olarak düşünürsek idrak etmek pek zor olmayacaktır.
Yeni bir karakterin veya orada daha yeni tanınmaya başlamış bir kişinin, böylesine bir bölgede, kurduğu ilk cümlelerin bu yönde olması bile onun linçlenmesine sebep olacaktır. Eğer bunlara rağmen hâlen ortaya bir ihlal görünümü verdiysem özürlerimi sunuyorum. Savunmam bu kadar olacak, daha fazla uzatma gereği duymuyorum. Bir yönetici cevabı gelmeden yanıt yazıp karşılıklı tartışma hâlinde olmayacağım. İyi forumlar.